Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Solomat.doc
Скачиваний:
34
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
75.26 Кб
Скачать

ХЕРСОНСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ФАКУЛЬТЕТ ПСИХОЛОГІЇ,ІСТОРІЇ ТА СОЦІОЛОГІЇ

КАФЕДРА СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПЕДАГОГІКИ

Реферат

З дисципліни : «Спеціалізовані служби в соціальній сфері»

На тему : «Спеціалізовані формування центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді».

Виконала : студентка 321 групи

Спеціальності «соціальна педагогіка»

Чухнюк В.С.

Викладач : Копилова С.В.

«Херсон 2012»

План

Вступ

  1. Сутність діяльності спеціалізованих формувань центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

  2. Спеціалізовані формування центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (служба соціальної підтримки сімей, мобільний консультаційний пункт соціальної роботи, школа волонтерів, служба соціально-профілактичної роботи, консультаційний пункт центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді у пологових стаціонарах, жіночих консультаціях та будинках дитини).

Висновки

Список використаної літератури

ВСТУП

У наш час люди зіштовхуються з купою різних проблем, у тому числі із складними життєвими обставинами, які вони не спроможні вирішити самостійно. Саме для таких випадків були створені Спеціалізовані формування при ЦСССДМ, котрі діють згідно з чинним законодавством України. Метою діяльності Спеціалізованого формування є забезпечення доступу цільових груп до соціальних послуг у територіальній громаді та підтримка сімей, дітей та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Метою даної роботи є ознайомлення зі Спеціалізованими формуваннями при ЦСССДМ та їх діяльністю.

  1. Сутність діяльності спеціалізованих формувань центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Для підтримки соціального становлення та розвитку молоді утворюються центри соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та їх спеціалізовані формування.

Центри соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді – спеціальні заклади, уповноважені державою брати участь у реалізації державної молодіжної політики шляхом здійснення соціальної роботи з різними категоріями сімей, дітей та молоді.

Державний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді створюється спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади з питань молодіжної політики та підпорядковується йому.

Основна мета, з якою створені центри соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді – здійснення соціальної роботи з різними категоріями сімей, дітей та молоді.

Спеціалізоване формування центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді - це тимчасове утворення, яке створюється центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді з метою реалізації програм та заходів, покладених на Центри. Спеціалізоване формування у своїй діяльності керується чинним законодавством України.

Метою діяльності Спеціалізованого формування є забезпечення доступу цільових груп до соціальних послуг у територіальній громаді та підтримка сімей, дітей та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Спеціалізоване формування здійснює свою діяльність відповідно до Положення про Спеціалізоване формування Центру.

Спеціалізоване формування може працювати як у стаціонарному, так і в мобільному режимах (з виїздом у віддалені населені пункти).

Спеціалізоване формування може надавати керівництву Центру пропозиції щодо оцінки ефективності виконання, вдосконалення, продовження або припинення програми, у межах реалізації якої воно діє. Послуги, що надає Спеціалізоване формування, є державними послугами і здійснюються на безоплатній основі. Керівником Спеціалізованого формування є штатний спеціаліст Центру, який призначається директором Центру.

Керівник Спеціалізованого формування:

1) здійснює загальне керівництво Спеціалізованим формуванням;

2) представляє Спеціалізоване формування в інших установах та організаціях;

3) організовує роботу Спеціалізованого формування, несе персональну відповідальність за виконання покладених на Спеціалізоване формування завдань;

4) здійснює контроль за дотриманням працівниками Спеціалізованого формування правил безпеки праці;

5) координує процес надання соціальних послуг;

6) здійснює моніторинг діяльності Спеціалізованого формування та надає пропозиції директору Центру щодо підвищення ефективності її роботи;

7) звітує про роботу Спеціалізованого формування;

8) організовує роботу щодо укладення договорів, необхідних для організації роботи Спеціалізованого формування;

9) надає пропозиції керівництву щодо підвищення кваліфікації працівників Спеціалізованого формування.

Діяльність Спеціалізованого формування фінансується за рахунок коштів, передбачених у місцевому бюджеті на реалізацію програм і заходів Центру, а також за рахунок інших джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством.

У роботі Спеціалізованого формування можуть брати участь залучені фахівці та волонтери, координацію діяльності яких здійснює керівник Спеціалізованого формування.

Керівник Спеціалізованого формування, залучені фахівці та волонтери Центру у межах своєї компетенції можуть взаємодіяти із структурними підрозділами місцевих органів виконавчої влади та органами місцевого самоврядування у сфері охорони здоров'я, санітарно-епідеміологічними службами, органами внутрішніх справ МВС України, підприємствами, установами та організаціями незалежно від їх підпорядкування та форми власності, громадськими організаціями тощо.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]