Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка до практики.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
337.92 Кб
Скачать

4.6. База практики – державне казначейство

Мета практики:

- ознайомитися на практиці з організацією роботи державного казначейства;

- здобути практичні навички по методиці та методології контролю і звітності за використанням бюджетних коштів;

- ознайомитися з основними напрямками діяльності державного казначейства.

Тематичний план практики:

1. Організаційні заходи: прибуття на практику і відмітка про це у щоденнику, проходження інструктажу з техніки безпеки, ознайомлення з робочим місцем, уточнення індивідуального плану практики.

2. Структура і підпорядкування органів державного казначейства.

3. Положення про функціональні обов’язки структурних підрозділів установи.

4. Порядок проведення операцій з коштами Державного та місцевого бюджетів.

5. Розрахунково-касове обслуговування розпорядників бюджетних коштів.

6. Контроль бюджетних повноважень при зарахуванні надходжень, прийнятті зобов’язань та проведенні платежів, перевірка звітності підприємств, установ, організацій, а також організація перевірок на місцях.

7. Бухгалтерський облік та складання звітності про виконання Державного бюджету.

8. Система органів казначейства у розвинутих країнах; мета їх діяльності, система контролю і звітності.

9. Організація внутрішнього контролю та контрольно-ревізійних перевірок підвідомчих органів у структурі державного казначейства.

10. Оформлення звіту про проходження І виробничої практики та щоденника практики.

4.7. База практики – страхова компанія

Мета практики:

- закріпити, поглибити та розширити теоретичні знання і практичні навички та навчитися їх використовувати при вирішенні конкретних ситуацій в умовах роботи страхової компанії;

- ознайомитися з основними видами страхових послуг.

Тематичний план практики:

1. Організаційні заходи: прибуття на практику і відмітка про це у щоденнику, проходження інструктажу з техніки безпеки, ознайомлення з робочим місцем, уточнення індивідуального плану практики.

2. Організаційна структура страхових компаній. Завдання та принципи функціонування страхової компанії, функції страхових компаній, права та обов’язки страхових компаній.

3. Страхові продукти та їх характеристика. Класифікація страхових послуг за формами проведення, об’єктами страхування, родом небезпек, принципи функціонування страхових посередників. Якісні показники страхового продукту.

4. Особисте страхування. Порядок укладання договору страхування та методика компенсації шкоди, завданої життю та здоров’ю громадян. Розрахунок страхових тарифів та факторів, які впливають на розмір страхового платежу. Порядок надання послуг з обов’язкового особистого страхування.

5. Майнове страхування. Особливості укладання договору страхування майна підприємств. Особливості страхування будівель та домашнього майна громадян. Специфіка розвитку страхових платежів, страхової суми та страхових виплат при страхуванні врожаю сільськогосподарських культур та тварин. Специфіка укладання договорів транспортного страхування.

6. Страхування відповідальності. Особливості страхування цивільної відповідальності. Норми укладання договорів страхування та методика відшкодування збитків.

7. Місце страховика на ринку перестрахування. Особливості передачі ризиків на перестрахування. Методика оцінки фінансового стану перестраховика.

8. Доходи, витрати і прибуток страхових компаній. Формування собівартості страхових послуг. Склад доходів та витрат страхування. Методика обчислення фінансового результату страхової компанії.

9. Прогнозування, планування та управління грошовими потоками страхових компаній. Поняття фінансової надійності страхування. Фінансові резерви та їх склад. Методика оцінки платоспроможності страхової компанії.

10. Оформлення звіту про проходження І виробничої практики та щоденника практики.