Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗАТ Дарниця (Пер.Лікар).DOC
Скачиваний:
7
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
651.78 Кб
Скачать

8. Оцінка ефективності систем менеджменту

Внаслідок використання на ЗАТ „Дарниця” було досягнуто високих результатів у економічні, організаційні, соціальні діяльності.

Отже ми провели оцінку системи менеджменту, провели ревізію і оцінку двох систем фактичної і раціональної. З них можна виділити що раціональна модель набагато краща ніж фактична по багатьом параметрам:

- зросла середня заробітна плата на 38 %;

- збільшилася кількість клієнтів і споживачів 0,1 %;

- покращилася якість продукції;

- збільшилася кількість формальних груп на 15%.

З’явилися нові підрозділи які спростили роботу підприємства і підняли її ефективність. Зросла кількість формальних груп, що сприяє покращенню діяльності фірми, але також зросла кількість і неформальних, груп що може погано впливати на діяльність деяких працівників і цілого підприємства загалом.

Отже, можна свтерджувати, організаційні зміни в „Дарниця” принесли позитивні результати, які виправдили раціоналізацію системи менеджменту.

Висновки

Розробка системи менеджменту для підприємства „Дарниця” проведена у даному курсовому проекті охопила найбільш важливі аспекти його діяльності. Враховуючи особливості даного підприємства і умови у яких воно працює були сформовані функції менеджменту, визначена місія, цілі і завдання на поточний період і перспективу.

Виходячи з даних курсового проекту кількість груп споживачів зросла (з 8 до 9). Оскільки попит на нашу продукцію збільшився, дирекцією підприємства „Дарниця” було прийняте рішення: про розширення виробничих підрозділів(з 9 до 10). Тому виникла необхідність збільшити кількість управлінських служб (з 6 до 7). В свою чергу, це призвело до того, що потрібно було збільшити кількість заступників головного керівника (з 4 до 5). З розвитком підприємства виникло питання про збільшення кількості виробів (з 10 до 11).

Таким чином аналіз характеристик і умов діяльності обєкту проектування і розроблена на цій основі система менеджменту для даного підприємства дозволить підвищити ефективність його діяльності і забезпечить досягнення поставлених цілей.

Підвівши підсумок, можна зауважити, що організаційні зміни призвели до росту підприємства і повністю виправдали себе.

Література:

1. “Сучасний менеджмент” (О.Є.Кузьмін);

2. “Прикладні та теоритичні засади менеджменту”(О.Є.Кузьмін, О.Г.Мельник);

3.Закон України „Про підприємства в Україні”.№887-12 від 27.03.91 р., зі змінами та доповненнями.

4.Закон України „Про власність” №9-93 від 21.01.03 року.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]