Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
конфа.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
34.45 Кб
Скачать

Азаров хоче рятувати економіку за чужі гроші

Уряд доручив Міністерству фінансів України укласти угоди на зовнішні запозичення у 2012 році. Відповідне рішення ухвалено на засіданні Кабінету міністрів у середу, 12 січня.

 "Відповідно до частини першої статті 16 Бюджетного кодексу України доручити Міністру фінансів Ярошенку Федору Олексійовичу здійснювати державні зовнішні запозичення та укладати для цього необхідні договори", - йдеться у постанові.

Вiдповiдно до держбюджету-2012, обсяг державних позик прогнозують у сумi 98,5 млрд грн.

28 Грудня 2011 року Янукович підписав Закон про Державний бюджет, який Верховна рада ухвалила 22 грудня.

Як повідомлялося раніше, з проекту бюджету на 2012 рік зникли графи про медичне обслуговування народних депутатів та керівників органів державної влади. Натомість, їх сховали в графі "надання послуг медичними установами". Так чи інакше, а спостерігається статистичний парадокс: українці й далі довіряють кошти банкам, які в певних обсягах передовіряють ресурси державі, що посилює тиск на реальний сектор, аби повертати вже позичене… Чи має така модель перспективу? У цьому контексті неминуче постає й інше питання: чи є українські ОВДП цінними взагалі? Або – ще глибше – з чим співвідноситься і на чому базується цінність цих облігацій? Останню проблему неможливо вирвати із загальносвітового контексту, оскільки вона пов’язана з низкою інших: стабільністю вільноконвертованих валют, платоспроможністю держав, які їх емітують, глобальним товарообігом тощо. Але життя в борг наразі не є прийнятним ні на макроекономічному, ні на мікроекономічному рівні… Це, здається, якщо не розуміє, то відчуває прем’єр Микола Азаров, який відмовляється від збільшення зовнішнього боргу, від позики МВФ. І це правильно. Але ж прикро, що іншої стратегії в України немає. Понад те, доведеться повертати вже отримані позики…

 РОЗВЯЗАННЯ ПРОБЛЕМ ДЕФІЦИТУ

Для розв'язання зазначених проблем, з одного боку, потрiбна концентрaцiя коштiв на загальнодержавному та мicцевих рiвнях, а з другого - мобiлiзацiя значних обсягiв pecypciв для забезпечення розвитку суб'єктiв господарської дiяльностi, але не тільки за рахунок пiдвищення податків.

З цiєю метою необхідно: удосконалити податкову систему, створити сприятливі умови для підприємницької дiяльностi; запровадити жорсткий режим економії бюджетних коштiв; перейти вiд бюджетного фiнансування до системи надання субсидiй, субвенцiй, iнвестицiйниx позик суб'єктам господарювання; запровадити науково обгрунтовану систему прогнозування показникiв, що беруться за основу формування дoxoдiв i видaткiв бюджету, використовувати їх при бюджетному плануваннi нормативи бюджетної забезпеченостi.

6