Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичні матеріали з дисципліни страхові послу...doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
443.9 Кб
Скачать

Заочне відділення

Студенти заочної форми навчання виконують домашню контрольну роботу з дисципліни.

Контрольна робота для студентів заочної форми навчання з дисципліни „Страхові послуги”

Поточний контроль за вивченням дисципліни „Страхові послуги” на заочному відділенні передбачає написання контрольної роботи. Контрольна робота оцінюється за бальною системою. Бали отримані по результатам виконання контрольної роботи додаються до балів отриманих в результаті іспиту і за їх сумою виставляється підсумкова оцінка. Максимальна кількість балів по результатам контрольної роботи 40, мінімальна, необхідна для отримання допуску до іспиту – 20. Контрольна робота містить в собі 4 завдання. Кожне завдання оцінюється за шкалою 0, 5, 10 балів. 0 балів виставляється за повну відсутність правильних відповідей, незнання основ питання або повністю неправильний розрахунок практичного завдання. 5 балів виставляється за частково неправильну або недостатньо повну відповідь та правильний хід розрахунку практичних завдань з незначними помилками. 10 балів виставляється за повну і правильну відповідь та повністю правильний розрахунок практичного завдання. Варіант контрольної роботи наведений нижче.

Варіант 1

  1. Блок питань 1

  1. Чи можна вважати страховий ринок України висококонкурентним? Обґрунтуйте відповідь.

  2. Охарактеризувати стан реклами страхових послуг в Україні і пов’язані з цим проблеми.

  3. Які види взаємодії фінансових установ сприятимуть подальшому розвитку страхування життя в Україні?

  4. Які позитивні і негативні сторони створення державного Фонду страхування від нещасних випадків на виробництві і професійного захворювання?

5. Які труднощі виникають щодо впровадження медичного страхування? Які варіанти розв’язання цих труднощів?

2. Блок питань 2

1. Яка зацікавленість держави у впровадженні і розвитку страхування від нещасних випадків і в чому вона проявляється?

2. Чим можна пояснити той факт, що за страхування усіх кредитних договорів банку страховий тариф буде меншим ніж у випадку коли страхуються окремі кредитні договори? Які протиріччя виникають між банком і страховою компанією з приводу цих відносин?

3. Які спільні риси страхування експортних кредитів сформувалися в світі після Другої світової війни?

4. В чому полягають проблеми функціонування системи “Зелена картка”?

5.Проблеми і перспективи розвитку авіаційного страхування в Україні.

  1. Задача 1.

Первісна вартість будівлі у міській місцевості становила 57.000 грн. Будинок був застрахований на суму 45.000 грн. У разі влучення блискавки загорілась будівля. Страхувальник надав до страхової компанії усі необхідні документи про відшкодування збитків; а саме ремонт будівлі 7.000 грн., рятувальні роботи 2.000 грн. Визначити розмір відшкодування страхувальнику? В чому полягає сутність пропорційної і граничної системи відшкодування збитків?

  1. Задача 2.

Внаслідок страхового випадку пошкоджено меблі фізичної особи, вартість яких становила 2000 грн., знос на день пошкодження склав 10%. Знецінення меблів внаслідок страхового випадку 2% дійсної вартості. Визначить суму відшкодування та суму збитку, коли страхова сума дорівнювала 60% їх первісної вартості? Які існують види страхування майна громадян?

Варіант 2