Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичні матеріали з дисципліни страхові послу...doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
443.9 Кб
Скачать

Приклад модульної контрольної роботи №1

1. Страхування будівельних ризиків

2. Сутність та економічна необхідність сільськогосподарського страхування

3. Яким чином установи банку можуть проявляти зацікавленість у впровадженні обов’язкового страхування врожаю?

4. Які ризики не покриваються при страхуванні технічних ризиків?

5. Задача.

Страхується пшениця радгоспу «Зоря». Середня врожайність за 5 років становить 45 ц/га. Страхова компанія зобов’язується відшкодувати збитки, що зазнав радгосп від недоотримання врожаю в розмірі 70%. Площа посіву 400 га. Фактична врожайність пшениці 29 ц/га. Закупівельна ціна пшениці за 1 га становить 25 грн. Знайти суму збитку та суму страхового відшкодування за таких умов.

Приклад модульної контрольної роботи №2

1. Страхування відповідальності судновласників

2. Страхування відповідальності власників зброї

3. В чому полягають відмінності у страхуванні нерухомості, що перебуває за межами міста та при загальних видах страхування нерухомості громадян?

4. Задача.

Колумбійське судно «Мару» вартістю 2300 тис. дол. було застраховане на суму 1700 тис. грн. Судно рушило в довгострокове плавання і через два тижні перестало виходити на зв’язок з компанією, що його зафрахтувала. Ще через місяць після того як судно не виходило на зв’язок з компанією судновласник заявив абандон страховику і отримав страхове відшкодування 1000 тис. грн. Через два місяці судно було визволене з порту однієї африканської країни. Його вартість з врахуванням пошкоджень була оцінена в сумі 1500 тис. грн. Вказати хто буде власником судна в цьому випадку?

5. Задача.

На полюванні внаслідок випадкового пострілу одна особа загинула, а інша була поранена через що втратила працездатність на 45 днів. Розрахувати загальну суму страхового відшкодування за даним випадком.

5. Підсумковий контроль знань

З дисципліни „Страхові послуги” оцінювання знань студентів різних спеціальностей здійснюється або у формі іспиту, або - заліку.

За умов заліку підсумковий контроль знань здійснюється виключно за результатами поточного модульного контролю. При цьому завдання поточного контролю оцінюються в діапазоні від 0 до 100 балів.

Семестровий залік виставляється за умови, коли студент успішно виконав всі завдання, передбачені навчальною програмою дисципліни для поточного контролю, і набрав при цьому 50 і більше балів.

Залік оформлюється під час останнього семінарського (практичного, лабораторного) заняття відповідного семестру, а на заочному факультеті за розкладом екзаменаційно-лабораторних сесій.

Кількість балів (числом, кратним «5»), з дисциплін, формою підсумкового контролю яких с залік, що студент набрав їх за результатами поточного контролю (від 0 до 100 балів), вноситься до залікової відомості і є основною для визначення загальної успішності студента з даного предмету та підставою щодо вирішення питання про отримання ним заліку.

Результати складання диференційованих заліків оцінюються за чотирибальною шкалою та шкалою ECTS, які виставляються поряд з кількістю балів за результати поточного контролю, і вносяться в залікову відомість.

У разі іспиту, який проходить в письмовій формі екзаменаційний білет включає 6 завдань:

теоретичні питання – 2

проблемні питання - 2

задачі – 2