Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КУРСІ.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
371.71 Кб
Скачать

Заняття з емоційно-ціннісного розвитку

Фiзичний розвиток: вправляти дiтей у рiзноманiтних iгрових рухах, удосконалювати мiмiку обличчя.

Соцiально-моральний розвиток: навчити прийомів саморегуляції, вміння володіти собою в ситуаціях, що провокують гнів, закріпити соціально прийнятi норми, виховувати прагнення поводитися коректно, намагатися бути справедливим.

Емоцiйно-цiннiсний розвиток: розвивати здатнiсть бути уважним до інших, виховати співчуття і терпимость, покращувати емоцiйну сприйнятливість, чутливiсть.

Пiзнавальний розвиток: збагачувати уявлення дiтей про свiт людських вражень та переживань, розвивати iнтерес до власних емоцiй, спонукати дiтей до самопiзнання.

Мовленнєвий розвиток: використовувати в мовленнi назви емоцiйних вiдчуттiв та характеристики настрою людини.

Художньо-естетичний розвиток: викликати емоцiйний вiдгук під час iгор, етюдiв,вправ.

Креативний розвиток: учити дітей варiювати iнтонацiю мовлення, розвивати творчу уяву.

Хід

Етюд «Усмішка по колу».

Гра «Маленька примара».

Вихователь: Діти! Зараз ми з вами гратимемо роль маленьких добрих примар. Нам захотілося побешкетувати і злегка налякати один одного. За моєю командою ви будете робити руками такий рух (педагог піднімає зігнуті в ліктях руки, пальці розведені) і вимовляти страшним голосом звук «у». Якщо я буду тихо ляскати, ви будете тихо вимовляти «у», якщо я буду голосно ляскати, ви будете лякати голосно.

Але пам'ятайте, що ми — добрі примари і хочемо тільки злегка пожартувати. Потім педагог ляскає в долоні: «Молодці! Пожартували і досить. Давайте знову станемо дітьми!».

Вправа «Рубання дров».

Вихователь: Скажіть, хто з вас хоч раз рубав дрова або бачив, як це роблять дорослі? (відповіді дiтей). Покажіть, як потрібно тримати сокиру. У якому положенні повинні знаходитися руки і ноги? Станьте так, щоб навколо залишилося трохи вільного місця. Будемо рубати дрова. Поставте шматок колоди на пеньок, підніміть сокиру над головою і з силою опустіть її. Можна навіть скрикнути: «Ха!».

Для проведення цієї гри можна розбитися на пари і, потрапляючи у певний ритм, по черзі ударяти по одній колоді.

Вправа «Добра тварина».

Учасники стають у коло і беруться за руки. Ведучий тихим таємничим голосом говорить: «Станьте, будь ласка, у коло і візьміться за руки. Ми — одна велика, добра тварина. Давайте послухаємо, як вона дихає! А тепер подихаємо разом! На вдих — робимо крок уперед, на видих — крок назад. А тепер на вдих робимо 2 кроки уперед, на видих — 2 кроки назад. Вдих — 2 кроки вперед. Видих — 2 кроки назад. «Так не тільки дихає тварина, так само чітко і рівно б'ється її велике добре серце. Стук — крок уперед, стук — крок назад і т.д. Ми усі беремо подих і стукіт серця цієї тварини собі».

Вправа «Уважність до інших».

Один з учасників групи сідає спиною до інших. У цьому варіанті вправи він повинен детально описати вже не зовнішність, а поведінку одного з членів групи. Можна запропонувати описати поведінку дитини протягом сьогоднішнього дня (дня проведення заняття) із усією послідовністю подій. Потім діти міняються. Вправа продовжується, поки не буде описана поведінка кожного учасника групи.

Одержуючи оцінку оточення, діти вчаться контролювати свою поведінку. Закріплення правил доброї поведінки.

Заняття

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]