Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
отчёт по практике.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
73.15 Кб
Скачать

Тема: Шкідливі звички

Мета: виховувати інтерес до здорового образу життя ,виховувати силу волі

Форма проведення: групова

Група №25

Робоча професія: електромонтер з ремонту та обслуговування

Місце, дата і час проведення: актовий зал, 07.02.12, 9:10 до 9:55

Відповідальний за проведення: Руденко М.С. (Ведуча 1), Пікало. (Ведучий 2), Рідкокаша О.В. (Ведучий 3),Самокрилов А.(ведучий 4)Тітова Є.О(Ведуча 5),Ляльков С.М(ведучий 6)

Хід заходу

Підготовчий етап

1. Перед проведенням виховного заходу було підготовлено приміщення, відповідно до умов проведення.

2. Обладнання: Напис: «шкідливі звички ».

3. Перед проведенням виховного заходу було визначено склад учнів ,ведучих та викладачів.

Основна частина

План проведення виховного заходу:

    1. Привітання

    2. Повідомлення теми виховного заходу

    3. Бесіда з приводу шкідливих звичок

    4. Проведення конкурсів

    5. Висновок і рекомендації

    6. Прощання

Опис проведення заходу

На початку виховного заходу надається слово класному керівнику, а потім передається слово студентам-практикантам.

Алкоголізм та пияцтво

70% злочинів проти особистості відбувається людьми в стані алкогольного сп'яніння.

Чому одні швидко спиваються і стають алкоголіками, а інші залишаються просто побутовими п'яницями і у них не розвивається хворобливої ​​залежності від спиртного у вигляді запоїв і похмільного синдрому? Вся справа в спадкових факторах, що передаються від батьків дітям через гени, обу-словлівающіе процеси обміну речовин в організмі ¬ ме людини.

Однак алкоголіком теоретично може стати будь-яка людина. Тривогу слід бити вже тоді, ко-гда з'являється бажання випити з приводу і без приводу, особливо щодня. Любитель спиртного не помічає, що характер його змінюється: він робиться забудькуватим, образливим, агресивним, а іноді про-сто дурнішає.

Алкоголь знищує клітини печінки, але ж у ній відбувається утворення АТФ (аденозінпгрі-фосфорної кислоти) - основного джерела енер ¬ гії в організмі, детоксикація (знешкодження) отрут, депонування крові, вироблення ферментів (каталізаторів хімічних процесів в організмі) і багато іншого.

Люди, які зловживають алкоголем, вважають, що здоров'я вони втратять дуже не скоро, тому не відмовляють собі в задоволенні прийняти нову дозу спиртного. Але деградація особистості все одно відбувається: у когось раніше, у когось пізніше.

Алкоголь особливо шкідливий для організму, що росте. Ті дози, які є прийнятними для дорослих, для молодих людей можуть стати смертельними. Алкогольна інтоксикація наступає у них швидше. При ураженні головного мозку можуть статися безповоротні зміни, здатні привести до інвалідності та смерті.

Наркомания

Всем известно, что наркомания — это тяжелейшее заболевание. Если к алкоголизму и курению привычка приходит не сразу, а постепенно, то к наркотикам человек может пристраститься за несколько приемов, а к некоторым — и за один-два. Лечение таких больных — процесс долгий и, увы, часто бесперспективный.

Молодые люди должны знать, что ни в коем случае нельзя пробовать лечиться самим, особенно воздер­жанием от наркотиков: во время ломки, если своевременно не будет оказана медицинская помощь, можно просто погибнуть. То же самое произойдет, если на пике ломки ввести слишком большую дозу. Поэтому лечиться надо, конечно, в стационаре. Там в первую очередь окажет помощь реаниматолог, а уж потом психиатр и нарколог. Но для возвращения в нормальную жизнь необходим и психолог.

По существующему законодательству стационар (наркологическая больница, например) не имеет права соблюдать анонимность. Но некоторые коммерческие клиники лечат больных в условиях полной анонимности, правда, не всегда это лечение приносит результат...

При наркомании чаще, чем при алкоголизме, происходит смерть от передозировки наркотических препаратов.