Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
отчёт по практике.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
73.15 Кб
Скачать

2.3.Рекомендації щодо вдосконалення дидактичного проекту

У Харківському коледжу добре використовуються теоретичні та практичні методи навчання. Досить добре розвинена демонстрація: застосовуються плакати, макети квартир і цехів, схеми. Зовсім не застосовуються в освітньому процесі новітні інформаційні технології. З одного боку це обумовлено застарілою матеріальною базою, з іншого боку - недостатнім державним фінансуванням. Можливо, існує помилкова думка про необхідність нерівномірного фінансування галузі освіти (у прив'язці до популярності професій). Але первинні перекоси у рівні підготовки випускників позначаються, надалі, на економіці країни. Крім того, учні, не бачачи нічого крім дошки та крейди, роблять власний висновок про непотрібність їх професії державі.

Для підвищення рівня освіти можна рекомендувати застосування ТСО при веденні занять.

Для активізації пізнавальної діяльності учнів необхідно використовувати активні методи навчання, які сприяють самостійної "видобутку" знань учнями під керівництвом викладача. Таким чином, в даному дидактичному проекті можна використовувати ігрові методи, а також моделювання можливих виробничих ситуацій з метою стимулювання інтересу до своєї професії. Основну роль тут відіграє принцип проблемності. На прикладі дидактичного проекту реалізувати цей принцип можна при вирішенні виробничої завдання даних фахівців - рішення транспортних задач. При вирішенні даного завдання можна використовувати ігровий метод.

У подальшій педагогічній діяльності вважаю доцільним широко використовувати ділові ігри, уроки-дискусії, проблемне навчання, що стимулюють учнів до прояву активності і самостійності; більше уваги приділяти технічним засобам навчання.

У своєю подальшої, можливою, педагогічної діяльності я хотіла бзастосовувати комп'ютерні навчальні системи, розроблені в УІПА на кафедрі ЄУОТ. Вони дозволяють вирішити відразу декілька проблем:

- Брак підручників;

- Наочність навчання;

- Підвищення рівня роботи з сучасними інформаційними технологіями;

3.Педагогічна частина

3.1.План виховної роботи групи Тк-31

ДАТА

Зміст заходу

Відповідальний

відмітка про виконання

14.02.2012

Бесіда присвячена міжнародному дню св.Валентину

Кл.керівник

Виконано

14.02.2012

Виховна година до дню св..Валентину

Кл.керівник

Виконано

16.02.2012

Виховна година «200 років від дня народження Є.Гребенки»

Кл.керівник

Виконано

17.02.2012

Виходний захід

« Шкідливі звички»

Щетина М.І.

Виконано

Класний керівник групи ___________________________ Мартинець О.І.

(Підпис)

Студент –практикант______________________________Щетина М.І.

Тимошенко С.В.

(Підпис)

3.2.Розробка виховного заходу

За період практики було розроблено і проведено два виховних заходи. Нижче представлено сценарій одного виховного заходу, хід організації й проведення другого виховного заходу відображено в додатку