Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Міша ш..doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
187.39 Кб
Скачать

Документи необхідні для оформлення товарів і транспортних засобів у митний режим експорту:

1. Платіжне доручення про оплату митних платежів розрахунковий рахунок № 37349210000026, УДК у м. Києві МФО 820019 Одержувач - Київська регіональна митниця. ЕДРПОУ 00137331 Призначення платежу - Митні платежі згідно тарифів. Без ПДВ. (Після вступу України до СОТ митні збори не сплачуються, тому при експорті товарів необхідно сплачувати тільки експортні мита та акцизи якщо це передбачено законодавством) 2. Необхідні дозвільні документи (сертифікат відповідності (Додаток 10), фітосанітарний (Додаток 5), екологічний сертифікат, висновок експерта гемолога та інші документи.) 3. Контракт, специфікація, додаткова угода(Додаток 6). 4. Оригінали інвойсу(Додаток 7) 5. Сертифікат походження (СТ-1, якщо товари вироблені в Україні(Додаток 4)) 6. Картка акредитації (обліку) у митному органі. 7. Довідка про декларування валютних цінностей 8. Книжка МДП. 9. Транспортна накладна CMR (AWB, Ж/Д накладна, коносамент(Додаток 8) 10. Паспорт водія 11. Свідоцтво на право міжнародних перевезень під митним забезпеченням 12. Технічний паспорт транспортного засобу 13. Договір на декларування товарів при залученні до митного оформлення брокерських організацій. Фітосанітарний сертифікат - міжнародний документ, що видається органами з карантину або захисту рослин країн-експортерів, що засвідчує фітосанітарний стан товарів, який повинен додаватися до транспортних документів, які супроводжують товари. Для отримання сертифіката заявник зобов'язаний не пізніше, ніж за 15 днів до відправлення продукції, звернутися до інспекції з заявкою, в якій повинно бути зазначено: • найменування і кількість, призначена до вивезення; • назва країни, в яку відправляється товар; • одержувач і його адреса; • терміни відправки; • прикордонні пункти (порти, пристані, залізничні станції, аеропорти і т.д.), Через які передбачається вивезення; • пред'являються імпортером додаткові фітосанітарні вимоги (копію контракту, угоди або виписка з нього). Сертифікат походження - документ спеціально установленої форми, який підтверджує, що товари/послуги вироблені або виконані в даній країні, і який містить інформацію для їх ідентифікації.

Митне оформлення імпорту товарів

Імпорт - митний режим, відповідно до якого товари ввозяться на митну територію України для вільного обігу без обмеження строку їхнього перебування на цій території і можуть використовуватись без будь-яких митних обмежень. Імпорт товарів регулюється національним законодавством, політико-правовими обмеженнями, митним тарифом, системою ліцензування та іншими нетарифними мірами зовнішньоекономічного регулювання.

Документи необхідні для оформлення товарів і транспортних засобів у митний режим імпорту:

1. Платіжне доручення про оплату митних платежів розрахунковий рахунок № 37349210000026, Банк отримувача УДК у м. Києві МФО 820019 Одержувач - Київська регіональна митниця. ЕДРПОУ 00137331 Призначення платежу - Митні платежі згідно тарифів. Без ПДВ. 2. Контракт, специфікація, додаткова угода. 3. Оригінали інвойсу 4. Сертифікат походження (СТ-1, якщо товар походить з країн СНД, форма А та інші.) 5. Картка обліку суб’єкта зовнішньоекономічної діяльності 6. Довідка про декларування валютних цінностей 7. Книжка МДП (Tir Carnet) 8. Транспортна накладна CMR (AWB, Ж/Д накладна, коносамент) 9. Експортна декларація країни відправлення. 10. Дозвільні документи (сертифікат якості, санітарно-епідеміологічний висновок, реєстрація МОЗ, Держстандарт і т.д.) - якщо необхідно. 11. Документи які підтверджують вартість і код товару (прайси, каталоги, технічний опис, попередні висновки про вартістю і класифікацію товарів та інші.) 12. Платіжне доручення за карантинний огляд, завірене в Держкарантині. 13. Договір на декларування товарів при залученні до митного оформленя брокерських організацій. На даній фірмі я також ознайомився та навчився заповнювати CMR – накладну. CMR - міжнародна накладна, оформлюється при перевезеннях по Європі, містить інформацію про відправника, одержувача, вигляді вантажу і його вагових параметрах. Відповідно до постанови № 23 CMR-накладна виписується відправником не менш ніж у чотирьох примірниках (на чотирьох сторінках). У перших чотирьох сторінок CMR-накладній є власні найменування (віддруковані друкарським способом): * Перша сторінка - "1 Примірник для відправника"; * Друга - "2 Примірник для отримувача"; * Третя - "3 Примірник для перевізника"; * Четверта - "4 Для розрахунків".