Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Міша ш..doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
187.39 Кб
Скачать

План

  1. Опис підприємства.

  2. Моя діяльність на підприємстві.

  3. Аналіз підприємства, його сучасний стан. Основні рекомендації та недоліки підприємства.

Висновки

Додатки

I. Опис підприємства

ТзОВ «Брокер» - це комерційна організація, діяльність якої укладається в представленні інтересів замовника в митниці, а також здійсненні операцій по митному оформленню товарів і транспортних засобів від власного імені, але за рахунок і з доручення замовника. На фірмі працює двоє чоловік: в.о. директора та один митні брокери. Кожен з працівників має свір робочий стіл, копютер та всі необхідні прилади для здійснення своєї діяльності. Відносини між клієнтом і митним брокером будуються на договірній основі. Брокер виступає посередником між відправником вантажу, вантажоодержувачем і перевізником з одного боку, і державою в особі митних органів з іншої. За домовленістю митний брокер може також виконувати інші функції якось одержання дозвільних документів, експертних висновків, сертифікацію вантажу і навіть оплату митних платежів. Митний брокер має повне право виконувати свої функції по митному декларуванню вантажів і транспортних засобів у будь-якому митному органі країни. При цьому митний брокер виконує всі обов'язки і несе повну відповідальність, встановлену українським законом. Спеціально уповноваженим центральним органом у галузі митної справи, ведеться спеціальний реєстр митних брокерів, який періодично публікується. Інформація, отримана підприємством-митним брокером та його працівниками від клієнта (декларанта митних процедур), може бути використана виключно з метою митних процедур. За розголошення конфіденційної і комерційної інформації, митний брокер несе повну відповідальність відповідно до закону України. Крім митних операцій, митний брокер також може брати участь у супутніх діях - сертифікації, погодження і проводити платежі у відповідні інстанції. Всі дії від імені замовника митний брокер здійснює так, якби він самостійно переміщує вантаж через митницю. Таким чином, він має всі ті права на дані операції, що і уповноважує його особа (замовник-декларант). Операції по митному оформленню, виконувані фірмою: - декларування товарів, складання ГТД, і супутніх документів; - надання митному органові необхідних документів і додаткових зведень; -пред'явлення товарів що декларуються; - інші операції, необхідні для митного оформлення і контролю.

Права та обов'язки митного брокера:

ТзОВ «Брокер» яке іменується в подальшому «Декларант» в особі директора Кевпанича І.Ю. діюче на підставі статуту з одного боку та власник ДП «Голланд Плант Україна» ТОВ «Смартвей Сістем ЛТД» в особі директора уклали угоду про наступне (Додаток 11)

1) Митний брокер має право самостійно здійснювати будь-які операції по митному оформленню, виконувати посередницькі функції за рахунок і за дорученням особи, яку представляє.

2) При здійсненні митного оформлення митний брокер виконує обов'язки і несе відповідальність у повному обсязі як особа, яка самостійно переміщує товари чи інші предмети через митний кордон України.

3) Митний брокер повинен бути вповноважений особою, яку представляє, на здійснення митного оформлення відповідною угодою, дорученням або іншим актом цієї особи.

4) Права, обов'язки і відповідальність митного брокера по відношенню до митних органів України не можуть бути в будь-якій формі скасовані або обмежені угодою брокера з особою, яку він представляє, або іншим актом цієї особи.

5) Митний брокер зобов'язаний:

а) пред'являти митниці товари та інші предмети, що переміщуються через митний кордон України;

б) подати митниці документи, що містять дані, необхідні для здійснення митного контролю та митного оформлення;

в) сплатити мито та митні збори, якщо товари та інші предмети підлягають митному обкладенню.