Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ramki_New1.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
183.44 Кб
Скачать

2.6 Проектування та підготовка траси до перетягування вежо-лебідочного блоку

При перевезенні на великі відстані трасу попередньо вибирають по карті з великим масштабом 1:2500, 1:5000 або 1:100 000. Після цього безпосередньо на місцевості її уточнює керівник робіт з транспортування з урахуванням того, щоб об'єм робіт по її підготовці був мінімальним.

По можливості траса повинна бути прямолінійною, без крутих розворотів, бокових і двосторонніх ухилів, різких переходів від спуску до підйому від підйому до спуску. Бокові ухили не повинні перевищувати 10° , а при замерзлому або засніженому грунті 5°. Односторонній ухил, при якому допускається транспортування веж, не повинен перевищувати 30°. На трасі передбачають вільні шляхи руху тракторів на страхових відтяжках. Від наземних споруд траса прокладається на відстані, що перевищує висоту вежі не менше ніж на 10 м.

При необхідності виконання робіт з підготовки траси поблизу ЛЕП ці роботи повинні виконуватися за межами охоронної зони ЛЕП. Правилами техніки безпеки при експлуатації електроустановок встановлені охоронної зони для ЛЕП, в яких забороняються всі роботи. Розміри охоронної зони залежать від напруги лінії і визначаються паралельними прямими , віддаленими від крайніх проводів по горизонталі на наступній відстані: при напрузі лінії до 20 кВ відстань по горизонталі повинна бути не менше 10 м, до 35кВ - 15 м, до 110кВ – 20м, і при 150-200кВ – 25м.

Вибрана і уточнена на місцевості траса наноситься на карту або складається схема траси, яка узгоджується з керівниками підприємств, по території яких вона буде проходити.

Якщо траса перетинає повітряну ЛЕП або біля неї планується виконання земляних робіт, то карта або схема траси також узгоджується з підприємством, що експлуатує ЛЕП. Разом з цим планується дата і час перевезення веж через ЛЕП для її завчасного відключення.

Обрана і узгоджена траса є складовою частиною проекту транспортування веж і блоків. Крім цього, проектом повинні бути передбачені наступні питання:

спосіб транспортування веж і блоків;

кількість і які трактори будуть використані при транспортуванні веж і блоків обладнання;

кількість страхових відтяжок, їх довжина, кріплення до вежі і розташування при русі;

відстань від вежі і блоків до тракторів;

кріплення буксирних канатів до вежі і тракторів, а також довжина кожного буксирного канату і загальна потреба канату;

обсяг робіт при підготовці траси і які для цього мають бути використані механізми;

кількість робітників і розстановка їх при русі;

засоби сигналізації для подачі команд.

Кількість тракторів для транспортування визначається розрахунковим шляхом. Відстань від вишки і блоків до тракторів приймається з урахуванням місцевих умов і способу транспортування-волоком або на ваговоза-в залежності від конструкції основ.

Проект затверджується головним інженером підприємства після узгодження траси із зацікавленими організаціями.

Після затвердження проекту траса транспортування веж і блоків позначається на місцевості шляхом встановлення спеціальних вежок з лівого боку по руху на відстані 5 м від траси.

Всі роботи з підготовки траси, передбачені проектом, виконуються до початку транспортування вежі і блоків. Яри ​​засипаються бульдозерами одночасно з двох сторін з метою прискорення работ. Спуск і підйом влаштовують плавними з хорошим сполученням спуску і підйому з насипом. Насипаний грунт щільно утрамбовують під час влаштування проїзду. Ширина насипу повинна забезпечити вільний проїзд вежі або блоків і всіх тракторів. У зимовий час, щоб уникнути заметів трасу від снігу чистять в день транспортування з деяким випередженням у часі.

Перед транспортуванням керівник робіт повинен особисто перевірити готовність траси і своєчасність подачі заявок відповідним підприємствам на відключення ЛЕП та телефонних ліній в разі їх перетину при русі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]