Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Папка стажера узгоджена.doc
Скачиваний:
98
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
21.12 Mб
Скачать

Ііі. Права

Старший продавець має право:

  1. Ознайомлюватися з проектами рішень керівництва підприємства, які стосуються його діяльності.

  2. Вносити на розгляд керівництва підприємства пропозиції по вдосконаленню роботи, яка пов’язана з обов’язками, що передбачені цією інструкцією.

  3. У межах своєї компетенції повідомляти безпосередньому керівнику про всі недоліки, які були виявлені та вносити пропозиції щодо їх усунення.

  4. Вимагати та отримувати особисто або за дорученням безпосереднього керівника у керівників структурних підрозділів та фахівців інформацію та документи, які необхідні для виконання його посадових обов’язків.

  5. Вимагати від керівництва підприємства сприяння у виконанні своїх посадових обов’язків.

  6. Вносити пропозиції щодо замовлення товару.

IV. Відповідальність

Старший продавець несе відповідальність:

  1. За неналежне виконання або невиконання своїх посадових обов’язків, які передбачені цією посадовою інструкцією, - в межах, що визначені чинним законодавством України про працю.

  2. За правопорушення, скоєні в процесі здійснення своєї діяльності, - в межах, що визначені чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством України.

  3. За завдання матеріальної шкоди – в межах, що визначені чинним цивільним законодавством та законодавством про працю України.

  4. За розголошення комерційної таємниці.

  5. За невиконання наказів, розпоряджень безпосереднього керівництва й адміністрації підприємства.

  6. За порушення правил внутрішнього трудового розпорядку, правил протипожежної безпеки і техніки безпеки, які установлені на підприємстві.

V. Старший продавець зобов’язаний знати:

  1. Адреси всіх гіпермаркетів мережі «Епіцентр_К»; структуру гіпермаркету (усі підрозділи та послуги, які надаються в межах гіпермаркету); основні товари, які продаються в гіпермаркеті в цілому та місце їх знаходження.

  2. Досконально асортимент свого відділу (в т.ч. товарні групи, секції відділу, стандарти і технічні умови на товари, основні властивості і якісні характеристики товарів, класифікацію, характеристики і призначення товарів, гарантійні терміни користування товарами і правила їхнього обміну та повернення).

  3. Має пройти навчання у всіх постачальників.

  4. Постачальників відділу.

  5. Документообіг (оформлення придбання товару по безготівковому розрахунку, оформлення товару на доставку, умови та процедуру повернення та обміну товару, реквізити цінників, правила розшифровки артикулів та штрих-кодів, товарні чеки та інше).

  6. Права, обов'язки, режим роботи.

  7. Правила і методи організації обслуговування покупців.

  8. Порядок оформлення полиць, стендів і вітрин, правила складування товару.

  9. Основи естетики і соціальної психології.

  10. Законодавство про працю, Закон «Про захист прав споживачів».

  11. Правила внутрішнього трудового розпорядку, правила і норми охорони праці, правила техніки безпеки, виробничої санітарії і гігієни, протипожежної безпеки, цивільної оборони.