Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лабораторне заняття 1.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
783.87 Кб
Скачать

Аналіз результату.

Результати дослідження:

Відповіді були достатньо відвертими, при цьому величина індексу "В" не перевищувала 4 бали.

На думку Г.Айзенка, поєднання екстраверсії - інтроверсії, невротизму-емоційної стійкості є властивостями темпераменту, які визначають його тип. Властивості екстраверсії та інтороверсії протилежні, так, як і невротизм-емоційна стійкість.

їх можна представити на континіумі, де величина одного з показників, наприклад, екстраверсія "Е" 0-12 означає відсутність екстраверсії, тобто інтроверсію, а величини 13-24 - її вираженість.

Рівень екстраверсії визначають за таблицею:

Індекс екстраверсії "Е"

Рівень ектраверсії - інтроверсії

0-6

висока інтроверсія

7- 12

середня інтроверсія

13 - 18

середня екстроверсія

19-24

висока екстроверсія

Обробка результатів.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Визначення типу темпераменту:

На малюнку №3 тип темпераменту визначається в точках перетину екстраверсії та нейротизму, відтворених на відповідних вісях шкал у тому чи іншому октанті. При цьому темпераменту сангвініка відповідає екстраверсія та емоційна стійкість, холерика - екстраверсія і нейротизм, тобто емоційна мінливість.Темперамент значною мірою визначає особливості характеру людини. У досліджуваної досить яскраво виражається холеричний тип темпераменту.. У таких людей спостерігаються часті зміни настрою, вони активні, але в той же час імпульсивні, бувають образливими та агресивними і в більшості оптимістичні.

Висновок та

рекомендації:___________________________________________________________________________________________________________________ :____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________