Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лабораторне заняття 1.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
783.87 Кб
Скачать

Аналіз результатів

Оцінка

Таблиця 1

Менше 15 балів:

На жаль, Ви людина

слабохарактерна, неврівноважена і, мабуть, безтурботна. У неприємностях, які трапляються з Вами, звинувачуєте всіх, окрім себе. І в дружбі, і в роботі на Вас не можна покластися. Задумайтеся над цим.

Від 15 до 25 балів:

У Вас досить міцний характер. Ви маєте реалістичні погляди на життя, але не всі Ваші вчинки рівноцінні. Бувають у Вас, і зриви і помилки. Ви добросовісні і досить терпимі у колективі. І все ж, Вам є над чим задуматися, щоб запобігти деяким неприємним несподіванкам. Можете не сумніватися, це Вам під силу.

26-38 балів:

Ви належить до людей стійких, які володіють достатнім відчуттям відповідальності. Цінуєте свої судження, але й рахуєтеся з думкою інших. Добре орієнтуєтесь у різних ситуаціях і вмієте вибирати правильне рішення. Це говорить про риси сильного характеру. Уникайте лише самозахоплення і завжди пам'ятайте: сильний - не значить жорстокий.

Більше 38 балів:

Пробачте, ми нічого не можемо Вам сказати. Чому? Тому що просто не віриться, що є люди з таким ідеальним характером, а якщо є, то їм нічого рекомендувати. А може, така сума балів - це результат не зовсім об'єктивної оцінки своїх вчинків і поведінки?

Обробка результатів дослідження:

--________

Висновок та рекомендації: _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Лабораторне заняття 7

  1. Тема: Методика «Вибір кольору»

  2. Кількість годин - 2

3.4.3. Мета лабораторного заняття - визначення за допомогою вибору кольору тих чи інших характерологічних тенденцій.

3.4.4. План лабораторного заняття:

Про що говорять кольори? Ні в кого не виникає сумніву, що використання світлових ефектів в театральному і естрадному жанрах - одна з незаперечних умов успіху. Навіть у "приречених" на успіх вистави чи в музичному супроводі шоу-зірки приділяється велика увага освітленню. Наприклад, кольори створюють ілюзію простору. Так червоний колір "робить" приміщення меншим за розмірами, ніж воно є насправді, а світло-блакитнийий, навпаки, створює ефект простору, як, в свою чергу, коричневий звужує. Дослідження засвідчують, що кольорові написи на 35 % помічаються частіше, ніж чорно-білі. Існує залежність читання надписів від кольору фону. Добра їх видимість досягається тоді, коли чорні надписи роблять на жовтому фоні, зелені - на червоному, блакитні - на білому. Добре відомо, що вплив кольору може викликати в людини як фізіологічний, так і психологічний ефект. Корисно це використовувати в іміджуванні. Вибір кольору в одязі та його відповідність фонові, на якому буде виступати той, хто претендує на імідж, можуть у деяких випадках відіграти досить важливу роль. Оформлення приміщення, транспорту, візитної картки і т.д. - все це має важливе значення. Психологічно правильне використання кольорового фону для них має практичний зміст. Тим, хто зацікавлений у релаксації, можуть бути корисні знання з психологічних якостей кольорів, наведених нижче.

Червоний: Збуджуючий, активний, багаті асоціації.

Блакитний: Спокійний, сприяє сентиментальному настрою, заспокоює нервову систему.

Жовтий: Теплий, веселий, сприяє збудженню, викликає бажання діяти, прикладати зусилля.

Оранжевий: Веселий, викликає радість, збільшує активність. Зелений: Спокійний, створює приємний настрій, багатий на

асоціації.

Фіолетовий: В рівній мірі приваблює і відштовхує, повен життя, але в деяких випадках викликає смуток.

Чорний: Діє пригнічуючи, викликає смуток.

Білий: Діє втомлюючи, великі простори, оточені виключно білим кольором викликають відчуття втоми.

Кілька порад практичного використання психологічних властивостей кольорів. Стимулюють хороший настрій - жовтий і голубий кольори. А великому Гете покращити настрій допомагав його кабінет в зелених тонах. Допомагає переключити емоції оранжевий колір. Якщо Ви в поганому настрої, полюбуйтеся картинами, у яких переважають оранжево-зелені відтінки. Зосередьтесь на одній з них. Побувши в такому стані три-п'ять хвилин, Ви відчуєте прилив життєвих сил. Подібна медитація доступна для багатьох, бо проста і не вимагає будь-якої спеціальної підготовки.

Висновок та рекомендації: _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Лабораторне заняття 8