Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
56695.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
396.8 Кб
Скачать

38. Приміщення магазинів, їх взаємозв’язок та розміщення

Приміщення магазину – це площа, яка улаштована та внутрішньо спланована, яка має забезпечувати можливість застосування прогресивних методів продажу, створювати умови для повного збереження товарно-матеріальних цінностей, високий рівень продуктивності праці працівників торговельного підприємства, упровадження механізації трудомістких процесів тощо. Розміщення приміщень має визначатись їх функціональним призначенням і особливостями торгово-технологічного процесу магазину. При плануванні розміщення приміщень магазину торговельний зал зв'язують з приміщеннями для зберігання товарів і підготовки їх до продажу. При розміщенні продовольчого і непродовольчого магазинів у одній багатоповерховій будівлі торговельні зали продовольчого магазину слід розміщувати на першому поверсі, а непродовольчого — на вищих поверхах. Приміщення для зберігання товарів розміщують відповідно до послідовності виконання торговельного-технологічного процесу, створюючи можливості максимальної механізації робіт з переміщення вантажів та забезпечуючи найкоротші шляхи до торговельного залу. Приміщення для розпакування, фасування, зберігання товарів мають розміщуватися згідно з послідовністю виконуваних операцій і зв'язуватися між собою і торговельним залом транспортними коридорами. їх розміщення в одну лінію дозволяє максимально механізувати роботи з переміщення вантажів.Адміністративно-побутові і технічні приміщення треба розміщувати окремо від приміщень для підготовки товарів до продажу і зберігання, але вони повинні мати зручний зв'язок з іншими групами приміщень.

39. Поняття про проектування

Проектування — процес створення проекту, прототипу, праобразу майбутнього об'єкта, стану та способів його виготовлення. У проектуванні застосовують системний підхід, який полягає у встановлені структури системи, типу зв’язків,визначені атрибутів, аналізуванні впливів зовнішнього середовища.

У техніці - розробка проектної, конструкторської та іншої технічної документації, призначеної для забезпечення будівництва, створення нових видів та зразків.В процесі проектування виконуються технічні та економічні розрахунки, схеми, графіки, пояснювальні записки, кошториси, калькуляції та описи.У психології - сукупність і послідовність розумових та психомоторних дій, в наслідок чого створюються образні схеми або знакові системи.

Архітектурне проектування - це процес створення проектної документації, який окреслює зовнішній вигляд та внутрішні архітектурні рішення будинку.

40. Зміст та завдання на проектування

Завдання на проектування — документ, у якому містяться обґрунтовані в межах законодавства вимоги замовника (забудовника) до планувальних, архітектурних, інженерних і технологічних рішень та властивостей об’єкта архітектури, його основних параметрів, вартості та організації його будівництва і який складається відповідно до містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки, технічних умов.

У ході цього процесу виявляється вигляд вашого майбутнього житла, особливості будівництва і експлуатації. У більшості випадків архітектурне проектування визначає ступінь безпеки вашого будинку. Лише при грамотному проектуванні є гарантії надійності і довговічності майбутнього будинку. Одним із найскладніших процесів в роботі кожного архітектора є проектування будівель. Щоб проводити такі роботи, фахівцеві потрібно володіти величезними знаннями в ряді дисциплін, які необхідно враховувати при складанні проектів котеджів. Відзначимо, що повинні бути не тільки широкі і глибокі знання теорії, але і практичне уявлення про матеріалах і рішеннях при проектуванні будинків. Професійний архітектор враховує всі деталі, тому що проектування - це фундамент, на який будуть опиратися будівельники.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]