Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zem_proekt.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
123.39 Кб
Скачать

16. Види землевпорядної документації

Землеустрій та документація поділяються на 2 види: 1)Землеустрій на загальнодержавному та регіональному рівні; 2) Землеустрій на місцевому рівні.

До 1 документація розробляється у вигляді програм, схем, проектів.

17. Загальнодержавні та регіональні програми

Використовують для охорони земель; визначають склад та обсяги першочергових та перспективних заходів з використання та охорони земель. Розробки цих програм виконуються за дорученням Кабміну і розробляються на період 20-25 років. Схеми землеустрою розробляють для визначення перспективи земель в масштабі області, а також для підготовки пропозицій щодо перерозподілу земель , виділення земель для нас. Пунктів, заповідників, та інше.

Проекти землеустрою щодо встановлення меж адміністративно-територіальних одиниць. Дані проекти розробляють для створення сприятливих умов територіального розвитку, ефективного використання територій, збереження природних ландшафтів і інших природоохоронних об’єктів.

18. Документація що виготовляється при землеустрої на місцевому рівні

Поділяється на 4 види: проекти, робочі проекти, тех. документація, спеціальні тематичні карти та атласи.

Проекти землеустрою на місцевому рівні можуть бути такими: 1)Проекти землеустрою формування земель комунальної власності(порядок розмежування земель); 2) Проекти землеустрою щодо відведення зем. ділянок(надати продати вилучити, або викупити ділянку); 3) Проекти землеустрою щодо ств. нових та впорядкування існуючих. (Основним змістом може бути: усунення недоліків(вклинювання, черезсмужжя); впорядкування структури зем.угідь; формування та вдосконалення раціональної схеми використання земель); 4) Проекти землеустрою сівозмін та впорядкування угідь, розробляється з метою покращення с/г виробництва; 5) Проекти землеустрою щодо населених пунктів.

Робочі проекти скл. для реалізації технічних заходів, які передбачені схемами і проектами землеустрою всіх рівнів. Прикладами робочих проектів може бути:

- рекультивація порушених земель

- захист земель від ерозії

- захист земель від підтоплення

- захист ґрунтів від зсувів

- покрашення с/г угідь.

Технічна документація на право власності формуеться у вигляді техн.. звіту на основі якого видаються державні акти на право власності на землю.

Спеціальні тематичні карти та атласи скл. З метою відображення стану земель, використання земель природного районування , визначення заходів із землеустрою з ціллю раціонального використання та охорони земель.

19. Недоліки в землекористуванні: 1)Вклинювання виникає коли землі суміжного користувача врізаються в територію сусіда; 2) Вкраплення; 3) Ламаність межі; 4)Черезсмужжя 5)Далекоземелля; 6)Топографічне черезсмужжя.

Основними замовниками проекту є місцева рада, проектування виконується в наступній послідовності:

1. Підготовчі роботи

1.1 Камеральні підготовчі роботи

1.2 Польові підготовчі роботи

2. Складання проекту. При складанні проекту визначається кількість населення та його склад(працездатні та непрацездатні )

2.2 Існуючі типи забудови

2.3 Середні розміри присадибних господарств

2.4 Визначають площі земель загального користування та під забудову

3 Погодження та затвердження проекту

4 Перенесення проекту в натуру

5 Оформлення технічної документації. Зміст технічної документації:

1) Пояснювальна записка

2) Графічна частина

3) Матеріали.

33,31,32,34

Методи обчислення площ на планах

землеустрою.

Аналітичний – є більш точним бо на його результати впливають помилки польових вимірювань та як правило ці помилки не значні . Плоші обчислюються по лінійним і кутовим величинам геометричних фігур, по координатам .

Графічний – контури розбиваються на прості геометричні фігури ,обчислення проводиться два рази . Цим методом обчислюються площі прямолінійних фігур (річки , лісосмуги ) .

Механічний - плаетка або планіметр . Планіметр : спочатку знаходять ціну поділки. При використанні повинні виконуватись наступні вимоги : кут між важелем не повинен бути менше 30 і більше 150 градусів .Обведення без зупинок .

Палетка : е три типи палетки 1-сітка квадратів

2-Паралельні 3-Савічева .Точність одноразового виміру визначають за формулою (Fдоп=+/-0,025*М/10000*Рга)

Послідовність визначення площ палеткою .

1.накласти палетку

2.підрах кіл цілих квадратів N1

3.підрах кіл непов квадратів N2

N=N1+N2/2

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]