Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zmist.docx
Скачиваний:
72
Добавлен:
10.03.2016
Размер:
256.57 Кб
Скачать

Зміст

  1. Природно-екологічна та економічна характеристика господарства.

    1. Місце розташування господарства.

    2. Біокліматичні ресурси господарства.

      1. Кліматичні умови господарства.

      2. Ґрунтові умови господарства.

    3. Загальна економічна характеристика господарства.

    4. Трудові ресурси та їх використання.

  1. Аналіз виробничої діяльності господарства.

    1. Співвідношення галузей та їх прибутковість.

    2. Структура посівних площ та врожайність за останні три роки.

    3. Система сівозмін і стан їх освоєння.

    4. Система обробітку ґрунту.

    5. Система удобрення культур.

    6. Кормовиробництво.

    7. Зберігання і переробка продукції рослинництва.

    8. Захист сільськогосподарських культур від шкідників і хвороб.

    9. Тваринництво.

    10. Механізація, електрифікація і автоматизація в господарстві.

    11. Охорона праці.

  2. Технологія вирощування польових культур.

  3. Природоохоронні заходи в господарстві та їх реалізація.

Вступ

Сільське господарство - одна з основних галузей багатогранної господарської діяльності людини. Головним його завданням є виробництво продуктів харчування та сировини для промисловості. Сільське господарство поєднує в собі дві галузі виробництва: рослинництво та тваринництво.

Сучасні інтенсивні технології вирощування с.-г. польових культур, які є складовою частиною рослинництва, розробляються на основі досягнень провідних теоретичних і прикладних дисциплін агрономії: ботаніки, фізіології рослин, мікробіології, ґрунтознавства, землеробства, сільськогосподарської меліорації, с/г машин і експлуатації машинно-тракторного парку, економіки, менеджменту і маркетингу в сільскогосподорському виробництві та ін.

Для наукового обґрунтування і створення оптимальних технологій вирощування високих, сталих і якісних урожаїв сільськогосподарських культур при економічно виправданих витратах засобів виробництва і праці, першочерговим завданням є вміння застосовувати набуті знання з цих дисциплін у конкретних умовах та при певному рівні агротехніки.

Важливе значення в господарської діяльності людини займає і тваринництво. Основою успішного розвитку його є міцна кормова база, створення якої неможливе без рослинництва. Крім того у тваринництві раціонально використовується побічна продукція рослинництва (солома зернових і зернобобових, гичку цукрових буряків...).

Тому основним завданням виробничої практики є всебічне вивчення не лише галузі рослинництва і тваринництва, а також ознайомлення з новими формами господарювання.

1. Природно-екологічна та економічна характеристика господарства

1.1 Місце розташування господарства.

«ТОВ сгп ім. А.Г. Кравченка » розташоване  на південному заході  Яготинського району  Київської області . Господарство функціонує вже 43 років.Юридична адреса господарства :0722 Київська обл .Яготинський р-н с.Сулимівка .вул КРАВЧЕНКА 122А .«ТОВ сгп ім. А.Г. Кравченка має вигідне місце розташування: до районного центру Яготин 14 км, де знаходиться залізниця в 120 км,до обласного центру м Києва, . Господарство розташоване в зоні Лівобережного Лісостепу.

1.2 Біокліматичні ресурси господарства

1.2.1 Кліматичні умови господарства

Клімат ТОВ сгп ім. А.Г. Кравченка помірно континентальний з достатньою кількістю опадів. Середньорічна температура повітря 6,9 ºС. в той же час в окремі роки середньорічна температура буває значно вищою. Температура становить 8,0ºС, 9,0ºС, 9,9ºС, або 5ºс, 5ºС, 5,4ºС, 5,4ºС. Середня температура найбільш холодного місяця січня становить -6,2ºС, а в найбільш теплого липня - +19,8ºС.

В окремі роки температура повітря помітно відхиляється від середньорічних величин. Абсолютний мінімум температур, відмічений в січні-лютому, досягає - 33,0- 40,0°С, а в одному році - 36,8°С, що вказує на можливі випадки вимерзання озимої пшениці, конюшини та деяких плодових дерев в саду. Особливої шкоди морози можуть завдати в малосніжні зими, коли можливе промерзання ґрунту на глибину вузла кущіння в озимих до критичної температури (-18,0-20,0°С).

Але такі низькі температури спостерігаються рідко. Максимальна температура повітря влітку досягає +36,0°С - +38,0°С.

Така температура призводить до пошкодження рослин, що знижує врожайність сільськогосподарських культур.

Безморозний період становить в середньому 165 днів. Перші морози восени спостерігаються в першій декаді жовтня, а найпізніші - в кінці квітня. Але бувають роки з заморозками у вересні та в другій декаді травня. Період з температурами вище 5°С, коли спостерігається вегетація рослин, триває 200 днів, а з температурою вище 10°С -160 днів, що відповідає вегетаційному періоду пізніх сільськогосподарських культур.

Замерзання ґрунту починається в другій декаді листопада. Середня глибина промерзання становить 73 см, а в окремі роки -130 см. Настання зрілості ґрунту до посіву відмічається після повного відтавання і майже співпадає з переходом середньодобової температури 5°С.

Територія господарства характеризується достатньою зволоженістю, середньорічна сума опадів становить 504 мм. Переважаючі західні і північно-західні вітри приносять до 550…600 мм опадів на рік. В окремі роки сума опадів значно відхиляється від середніх величин. Розподіл опадів протягом року дуже нерівномірний. Максимальна кількість їх (майже 70%) приходиться на вегетаційний період. Найбільше опадів випадає в червні-липні, що іноді заважає збиранню сіна, зернових. Кількість атмосферних опадів та їх розподіл по періодах року цілком забезпечує потребу сільськогосподарських культур в волозі, тим більше, що кількість випадаючих опадів набагато перевищує випаровування.

Все ж незважаючи на наявність позитивного балансу вологи, на полях не виключена можливість періодичних ґрунтових посух.

Сніговий покрив досить нестійкий, з настанням відлиг він часто розтає, осідає іноді сходить зовсім, потім знову утворюється. За багаторічними спостереженнями сніговий покрив встановлюється в другій декаді грудня, а сходить наприкінці другої декади березня.

Висота снігового покриву в середньому досягає в грудні 5 см, в січні - 8 см, лютому -12 см, інколи до 20 см.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]