Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zem_proekt.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
123.39 Кб
Скачать

7. Планово-картографічний матеріал при з/в та вимоги до нього, його корегування

Всі з/в роботи діляться на 3 групи:1) прогнозні та перед прогнозні роботи. Для виконання цих робіт використовують топокарти 1:5000, 1:10000 2) складання проектів по з/в використовують карти 1:10000, 1:25000 3)розробка робочих проектів 1:5000, 1:2000, 1:1000, 1:500

Перед початком прогнозування можна визначити масштаб, по якому буде створений даний проект , де Р – площа планів.

Вимоги до планово-картографічних матеріалів:1)точність плану 2)повнота планово-картографічного матеріалу 3)детальність

Корегування – це внесення змін в зміст карти( через 10-15років)

1 ) Визначають ступінь сторінки

L –довжина контурів, які підлягають редагуванню; P – площа, яка підлягає корегуванню(якщо ступінь сторінки складає 40% і більше, то план знімають по новому)

Корегування виконується наступними методами:1) Мірна стрічка та екер; 2) мірна стрічка та теодоліт(світловіддалемір); 3)мензульна зйомка; 4)матеріали аерофотозйомки.

Порядок виконання робіт: 1)збір матеріалів; 2)виготовлення копій з вихідного картографічного матеріалу; 3) Складання каталогів координат державної геодезичної науки; 4) відомості про склад землекористувань; 5) ширина смуг відводу та лісосмуг; 6) рекогнустування та польові вишукування на місцевості; 7) польові роботи(внесення змін основними методами); 8)ви креслення внесених змін; 9)обчислення площ зем. угідь, тільки тих які змінилися; 10)складання порівняльної відомості.

9. Врахування деформації плану при визначенні координат точок, довжин ліній та площ

Папір являє собою речовину, яка складається з рослинних волокон та різних наповнювачів; в складі рослинних волокон може бути деревина та ганчір’я. Склад паперу по волокну називається композизіцією і є основою поділу паперу на марки.

Папір при зміні вологи змінює свої розміри, деформується. Визначяно, що при зміні вологості на 10% вологість паперу змінюється на 1%, тому при визначенні координат точок, довжин ліній потрібно вводити поправки за деформацією паперу. Тобто виміряємо довжину лінії на плані за допомогою масштабки( і вводимо відповідні поправки) , де – відома довжина ліній, l – виміряна на плані лінія, q – коефіцієнт деформації. Тоді виміряна довжина буде дорівнювати. При обчислюванні площ теж вводять поправку за деформацією. Коефіцієнт q може бути «+» чи «-».

13. Загальні поняття про землеустрій, складові частини землеустрою

Землеустрій – система юридичних, технічних, екологічних і економічних заходів, які регулюють зем. відносини та направлені на збільшення ефективності використання земель.

Юридичний елемент: 1)визначення права землеволодіння; 2) оформлення його як господаря певної території; 3)встановлення меж землекористування; 4)погодження змін землекористування

Технічні елементи: 1) складання плану землекористування; 2)обчислення площ угідь; 3)технічні розрахунки для проектування елементів землеустрою; 4)перенесення об’єктів землеустрою до натури на місцевості

Екологічні елементи: 1)охорона природи; 2)захист земель від ерозії та надлишкової вологи.

Економічні елементи: 1)впровадження сівозмін; 2)підвищення культури землеробства; 3)спеціалізація господарства; 4)меліорація та хімізація землі.

Земельний кодекс затверджений в Україні 25.10.2001. Він містить в собі цілий ряд розділів пов’язаних з землеустроєм. 22.05.2003 був підписаний Закон України «про Землеустрій». Загальна площа всіх земель України складає 60млн. 350тис.га. Відповідно до закону України ця земля є власність народу України. На даний час у довічне успадкування надається міністерству та церкві.

Норми безплатної передачі: 1)під будівництво та обслуговування житлових будинків – в селах не більше 0.25 га., в селищах не більше 0.15 га., в містах не більше 0.10га.; 2)для індивідуального дачного будівництва не більше 0.1га.; 3)для ведення садівництва не більше 0.12га.; 4)для ведення особистого с/г господарства не більше 2га.; 5)для ведення фермерського господарства в розмірі земельної частки паю; 6)для гаражів 0.01га.

В постій чи тимчасове користування земля передається підприємствам, установам, кооперативам для ведення с/г. Землею розпоряджається Рада народних депутатів, районна, селищна, сільська, обласна, міська.

Категорії земель України: 1)землі с/г призначення 66%; 2)землі житлової та громадської забудови ; 3)землі природного заповідного фонду; 4)землі оздоровчого призначення; 5)землі рекреаційного призначення; 5)землі лісового фонду; 7)землі водного фонду; 8)землі транспорту, зв’язку та іншого призначення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]