Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zem_proekt.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
123.39 Кб
Скачать

14. Зміст землеустрою. Різновиди та форми землеустрою. Стадії землеустрою.

Зміст землеустрою

Землеустрій передбачає:

а) встановлення (відновлення) на місцевості меж адміністративно-територіальних утворень, землеволодінь і землекористувань;

б) розробку загальнодержавної і регіональних програм використання та охорони земель;

в) складання схем землеустрою, розроблення техніко- економічних обґрунтувань використання та охорони земель відповідних адміністративно-територіальних утворень;

г) обґрунтування встановлення меж територій з особливими природоохоронними, рекреаційними і заповідними режимами;

ґ) складання проектів впорядкування існуючих землеволодінь і землекористувань та створення нових;

д) складання проектів відведення земельних ділянок;

є) встановлення в натурі (на місцевості) меж земельних ділянок;

є) підготовку документів, що посвідчують право власності або право користування землею;

ж) складання проектів землеустрою, що забезпечують еколого- економічне обґрунтування сівозмін, упорядкування угідь, а також розроблення заходів щодо охорони земель;

з) розроблення іншої землевпорядної документації, пов'язаної з використанням та охороною земель;

и) здійснення авторського нагляду за виконанням проектів з використання та охорони земель;

і) проведення топографо-геодезичних, картографічних, ґрунтових, геоботанічних та інших обстежень і розвідувань земель.

Стадії: 1) підготовчі роботи; 2) Складання проекту; 3) розгляд та затвердження проекту; 4) перенесення проекту в натуру; 5) оформлення та видача земельної документації; 6) авторський нагляд по виконанню робіт.

Землеустрій розподіляють на 2 види: (міжгосподарський – колись) загальнодержавний та місцевий рівень; і внутрішньгосподарський.

Міжгосподарський – система заходів, яка направлена на створення землевласників він охоплює 100 с/г і не с/г підприємств. По своєму різновиду його поділяють: 1) створення землекористувачів с/г підприємств і фермерів; 2) створення землекористувачів не с/г підприємств. По формі він може бути: 1) вибірковий, частковий 2-3 с/г підприємства; 2) груповий – поєднує від 10-100 с/г і не с/г підприємств.

Внутрігосподарські – це система заходів направлена на створення територіальних умов. Такі заходи виконуються для раціонального використання земель, для впровадження методів землеробства, на охорону грунтів та збереження агро ландшафтів, він виконується на всіх землях, які закріплені за с/г виробництвом. По формі внутрішньогосподарський землеустрій може бути: 1) повне землевпорядкування (від початку до кінця); 2) експериментальна (фермерське господарство); 3) часткове землевпорядкування (частина територій підлягає зрошенню); 4) спрощений землеустрій (уже не існує).

15. З/в проектування. Принципи землеустрою

Принципи землеустрою:1) дотримання законності; 2)забезпечення наукового обґрунтування розподілу земельних ресурсів; 3)організація використання та охорони земель із врахуванням конкретних умов; 4)організація узгодження економічних, екологічних і соціальних інтересів суспільства; 5)забезпечення пріоритету с/г землеволодіння та землекористування; 6)забезпечення вимог екологічної безпеки, відтворення родючості грунтів, встановлення режиму природоохоронного, оздоровчого, рекреаційного, та історико-культурного призначення.

Землевпорядне проектування: центральна (головна) частина землеустрою, основним завданням якої є раціональна організація території та вивчення внутрішнього змісту землеустрою, встановлення економічної закономірності, що пов’язане з с/г виробництвом.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]