Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТЕМА № 9 АРТ.doc
Скачиваний:
52
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
1.03 Mб
Скачать
  1. Основи бойового застосування, завдання та види вогню артилерійських підрозділів артилерійські підрозділи в наступі

1.В наступі дивізіон (батарея) знищує і подавляє засоби ядерного і хімічного нападу, системи високоточної зброї противника, його артилерійські і мінометні батареї, танки і інші броньовані машини, живу силу, протитанкові і інші вогневі засоби, резерви, пункти управління, радіоелектронні засоби, об'єкти протиповітряної оборони і тилу, руйнує фортифікаційні споруди.

Задачі по вогневому ураженню противника в наступі дивізіон (батарея) виконує в періоди артилерійської підготовки атаки, артилерійської підтримки атаки і артилерійського супроводження наступу військ в глибині.

2. Дивізіон, як правило, діє в складі артилерійської групи частини. Дивізіон зі складу бригадної артилерійської групи може призначатися для підтримки батальйону першого ешелону. В ході наступу дивізіон може придаватись батальйону, діючому в першому ешелоні, в передовому чи рейдовому загоні. В наступі з подоланням смуги забезпечення противника дивізіон може придаватись батальйону, діючому в якості авангарду (передового загону ).

На період артилерійської підготовки атаки і в ході наступу вогневі підрозділи дивізіону, приданого батальйону чи призначеному для його підтримки, можуть призначатись для знищення цілей вогнем прямою наводкою.

Батарея, як правило, діє в складі дивізіону. Вона може призначатися для підтримки роти, а в ході наступу придаватися їй. Батарея може залишатись підручною у командира дивізіону.

Штатний артилерійський підрозділ батальйону, як правило, залишається в безпосередньому підпорядкуванні його командира і використовується для підтримки наступаючих підрозділів на напрямку зосередження основних зусиль батальйону.

3. При підготовці наступу з положення безпосереднього зіткнення з противником дивізіон (батарея) може бути розгорнутий в бойовий порядок, знаходячись в складі військ, що обороняються, чи розгортається після висування з глибини.

На дивізіон зі складу військ, що обороняються, може бути покладена задача по підготовці вогневих позицій для артилерійських підрозділів, які до початку наступу будуть висунуті з глибини.

При висуванні з глибини дивізіон (батарея) розгортується в бойовий порядок в нічний час чи в інших умовах обмеженої видимості з дотриманням заходів маскування.

4. При підготовці наступу з висуванням з глибини (з ходу) дивізіон (батарея) розміщується в вказаному йому районі побатарейно в порядку, який забезпечує швидке і організоване висування в призначений район вогневих позицій. З виходом в цей район командир дивізіону (батареї) вказує райони (місця) батареям (взводам), організовує безпосередню охорону і самооборону, інженерне обладнання і маскування, підготовку озброєння, техніки, особового складу до бойових дій, що очікуються, поповнення запасів матеріальних засобів, а з отриманням задачі організовує бойові дії.

Розвідка, топогеодезична прив'язка і інженерне обладнання вогневих позицій, прокладка кабельних ліній зв'язку, балістична і технічна підготовка, а також підвіз і підготовка боєприпасів здійснюється як правило завчасно, до початку висування дивізіону (батареї) в район вогневих позицій.

ПЕРІОДИ ВОГНЕВОЇ ПОРАЗКИ АРТИЛЕРІЇ У НАСТУПІ.

Артилерійське забезпечення висування військ проводиться з метою заборонити вогневу дію противника по частинам і підрозділам, які висуваються.

Починається з початком висування військ із вихідного району, а закінчується з виходом військ на рубіж розгортання в батальйонні колони.

При цьому поражають засоби ядерного та хімічного нападу, артилерійські та мінометні батареї, пункти управління противника, засоби ППО, елементи ВТЗ. Застосовуються зосереджувальний вогонь і вогонь по окремим цілям.

Артилерійська підготовка атаки проводиться з метою прикриття розгортання механізованих (танкових) підрозділів першого ешелону.

Починається не пізніше розгортання підрозділів у батальйонні колони, а закінчуються з виходом підрозділів на рубіж переходу до атаки.

При цьому поражаються знову виявлені цілі, елементи ВТЗ артилерійські, мінометні батареї, засоби ППО і РЕБ, пункти управління, жива сила та вогневі засоби противника на оборонних позиціях. Застосовуються зосереджувальний вогонь і вогонь по окремим цілям.

Артилерійська підтримка атаки проводиться з метою забезпечення атаки механізованих підрозділів з мінімальними втратами від вогню противника.

Починається з виходом підрозділів на рубіж переходу до атаки а закінчується після прориву наших підрозділів на глибину першого ешелону противника.

При цьому поражаються знову виявлені цілі, елементи ВТЗ артилерійські, мінометні батареї, засоби ППО і РЕБ, пункти управління, жива сила та вогневі засоби противника на оборонних позиціях, підрозділи в районах зосередження, протитанкові засоби, окремі цілі. Застосовуються зосереджувальний вогонь і вогонь по окремим цілям, вогневий вал, послідовне зосередження вогню, рухомий загороджувальний вогонь, нерухомий загороджувальний вогонь, рухома вогнева зона.

Артилерійське супроводження наступу військ проводиться з метою подавлення противника, який чинить опір наступаючим підрозділам. Починається з закінченням прориву наших військ в глибину першого ешелону противника, а закінчується при виконанні поставленої вогневої задачі

При цьому поражаються знову виявлені цілі, елементи ВТЗ, артилерійські, мінометні батареї, засоби ППО і РЕБ, пункти управління, жива сила та вогневі засоби противника на оборонних позиціях, підрозділи в районах зосередження, протитанкові засоби, окремі цілі. Застосовуються зосереджувальний вогонь і вогонь по окремим цілям, рухомий загороджувальний вогонь, нерухомий загороджувальний вогонь, рухома вогнева зона.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]