Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТЕМА № 9 АРТ.doc
Скачиваний:
51
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
1.03 Mб
Скачать

4. Основи бойового застосування, організаційно-штатна структура, бойові можливості зенітного ракетно-артилерійського дивізіону.

Зенітний ракетно-артилерійський дивізіон механізованої (танкової) бригади є тактико-вогневим підрозділом та призначений для безпосереднього прикриття з повітря у всіх видах бойових дій. Основними завданнями дивізіону є: своєчасне виявлення засобів повітряного нападу противника та оповіщення про них підрозділів, що прикриваються; заборона ведення розвідки повітряним противником; прикриття від ударів з повітря підрозділів бригади шляхом знищення літаків, вертольотів та крилатих ракет, безпілотних літальних апаратів, елементів розвідувально-ударних (вогневих) комплексів та інших засобів ураження у повітрі; боротьба з повітряними десантами та аеромобільними військами противника в польоті.

Бойові можливості дивізіону - це сукупність показників, які характеризують їх спроможність виконувати поставлені завдання в будь-яких умовах обстановки. Вони залежать від бойового складу, бойових характеристик озброєння, укомплектованості та бойового злагодження підрозділів (обслуг), умов місцевості, погоди, часу доби та дій противника. Бойові можливості характеризуються розвідувальними, вогневими та маневреними можливостями.

Розвідувальні можливості характеризуються дальностями виявлення та розпізнавання повітряних цілей на різних висотах з заданою імовірністю, кількістю цілей, що одночасно супроводжуються та видаються на КП (ПУ), можливістю ведення розвідки під час руху. Вогневі можливості визначаються середньою очікуваною кількістю знищених повітряних цілей за наліт або використанням встановленого запасу зенітних ракет (боєприпасів до ЗА). Вони залежать від імовірності поразки повітряної цілі, параметрів зони ураження, кількості цілей, які обстрілюються водночас, та циклу стрільби зенітних ракетних (артилерійських) комплексів, часу перезаряджання. Розвідувальні та вогневі можливості зенітних ракетних (артилерійських) підрозділів дивізіону визначаються за завданнями, напрямками, рубежами та часом з урахуванням очікуваної протидії противника, експлуатаційної надійності озброєння і техніки та наявності матеріальних засобів.

Маневрені можливості характеризуються часом розгортання в бойовий порядок і часом згортання в похідний порядок, швидкістю пересування, прохідністю та запасом ходу, часом переносу вогню, можливістю ведення розвідки та вогню під час руху або з короткої зупинки. Підрозділи зенітного ракетно-артилерійського дивізіону механізованої (танкової) бригади спроможні прикрити на гранично малих, малих та середніх висотах головні сили та ПУ бригади. Рухомий пункт розвідки та управління командира дивізіону дозволяє виявляти повітряні цілі на дальностях до 45 км. Радіолокаційна станція (П-19) начальника ППО бригади дозволяє виявляти повітряні цілі на дальностях до 160 км. Маючи 33 цільових канали, з яких 12 працездатні у будь яку погоду, при витраті одного бойового комплекту, дивізіон здатний знищити в умовах завад середньої інтенсивності до 10-15 засобів повітряного противника. Маневрені підрозділів дивізіону дозволяють прикрити підрозділи бригади у всіх видах бойових дій.

Організаційно-штатна структура ЗРАДН складається з командування, штабу, двох зенітних ракетно-артилерійських батарей(2С6), зенітної артилерійської батареї(ЗУ-23-2), двох зенітно-ракетних батарей ПЗРК та батареї управління і радіолокаційної розвідки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]