Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
doc_125659[1].doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
282.11 Кб
Скачать

Глава 6. Строки

Стаття 49. Порядок обчислення строків

1. Адміністративне провадження здійснюється з дотриманням строків, що обчислюються днями, місяцями та роками. Строк може визначатися також вказівкою на подію, яка неодмінно повинна настати.

2. Днем закінчення строку вважається день, на який припадає останній день визначеного строку. Якщо останній день строку припадає на святковий, вихідний або неробочий день, днем закінчення строку вважається перший робочий день, що настає за святковим, вихідним або неробочим днем.

Строк, який обчислюється місяцями, спливає у відповідне число останнього місяця строку. Якщо кінець строку, який обчислюється місяцями, припадає на місяць, що не має відповідного числа, строк закінчується в останній день цього місяця.

Строк, який обчислюється роками, спливає у відповідні число і місяць останнього року строку.

3. Строк не вважається пропущеним, якщо необхідні для розгляду адміністративної справи документи були відправлені поштою чи передані іншими засобами зв’язку до його закінчення.

Стаття 50. Строки адміністративного провадження

1. У разі звернення із заявою адміністративна справа вирішується негайно (невідкладно), якщо таке вирішення не потребує невиправданих витрат часу та інших ресурсів, а також не перешкоджає прийняттю законного та обґрунтованого рішення.

2. Адміністративна справа, крім випадку, передбаченого частиною першою цієї статті, вирішується:

1) у строк не більше тридцяти днів після надходження заяви, якщо слухання в адміністративній справі не проводиться;

2) у строк не більше сорока п’яти днів після надходження заяви у разі проведення слухання.

Строк адміністративного провадження за заявою може бути продовжений адміністративним органом не більше ніж на п’ятнадцять днів з обґрунтуванням прийнятого рішення, про що заявник повідомляється письмово.

Строк адміністративного провадження за скаргою не повинен перевищувати тридцяти днів.

3. На обґрунтовану письмову вимогу особи строк розгляду адміністративної справи може бути скорочено.

4. Якщо адміністративна справа розглядається колегіальним органом, питання про прийняття адміністративного акта повинно бути вирішене не пізніше ніж на першому слуханні (засіданні) після спливу строку, передбаченого частиною другою цієї статті.

Стаття 51. Процедурні строки

1. Процедурні строки — це встановлені законом або адміністративним органом строки, у межах яких вчиняються процедурні дії.

2. Процедурні строки визначаються днями, місяцями і роками, а також можуть визначатися вказівкою на подію, яка неодмінно повинна настати.

Стаття 52. Поновлення та продовження процедурних строків

1. Пропущений з поважних причин процедурний строк, встановлений законом, може бути поновлений, а процедурний строк, встановлений адміністративним органом, — продовжений адміністративним органом за клопотанням особи.

2. Питання про поновлення чи продовження пропущеного процедурного строку адміністративний орган вирішує з повідомленням усіх учасників адміністративного провадження.

3. Рішення адміністративного органу про відмову в поновленні чи продовженні пропущеного процедурного строку може бути оскаржене особою.

Розділ III АДМІНІСТРАТИВНЕ ПРОВАДЖЕННЯ

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]