Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
лабор -А4 - Зберігання плодів.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
966.66 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ХЕРСОНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Кафедра Харчових технологій

Рег. №

Методичні рекомендації

до виконання лабораторних робіт

з дисципліни «Технологія зберігання плодів та винограду»

для студентів 2 курсу

напряму підготовки 6. 051701 ”Харчові технології та інженерія”

(за професійним спрямуванням – Технологія бродильних виробництв і виноробства)

галузі знань 0517 Харчова промисловість та переробка сільськогосподарської продукції

факультету технологій і дизайну

Херсон 2011

.

Методичні вказівки для виконання лабораторних робіт з дисципліни «Технологія зберігання плодів та винограду» . – Херсон: ХНТУ. - 2011. - с.

Укладачі: к.т.н., доцент Стоянова О.В., ас. Яковенко Т.О.

Рецензент: доцент Широкий Є.І.

Розглянуто на засіданні кафедри харчових технологій

Протокол № 4 від «12» листопада 2011 р.

Завідувач кафедри Валько М.І.

  1. Порядок проведення лабораторних робіт

На початку лабораторного заняття кожен студент одержує листок з тестами. Протягом 15-20 хвилин обдумують питання і заповнюють тестову картку. Ті, хто дає більше, ніж 3 правильні відповіді із 5 запропонованих, отримують допуск до виконання лабораторної роботи. Непідготовлені студенти до виконання лабораторної роботи не допускаються, вони можуть виконати її після тестування на додаткових заняттях.

В програми допуску до лабораторних робіт включаються питання з методики проведення даної роботи, які виявляють ступінь підготовки студента до неї, а також нескладні теоретичні питання, що належать безпосередньо до суті даної роботи. При виконанні лабораторних робіт студентові висуваються такі вимоги:

  • лабораторні роботи виконуються в часи, передбачені розкладом;

  • студенти, які не з’явилися на дану лабораторну роботу або не допущені до неї через погану підготовку, виконують роботу за додатковим розкладом за рахунок особистого часу;

  • порядок виконання лабораторної роботи визначається графіком, який вивішується на дошці об’яв в лабораторній аудиторії.

  • студент, який спізнився на початок занять, до роботи не допускається;

  • студенти повинні дбайливо ставитися до матеріальних цінностей лабораторних аудиторій. У випадку виходу з ладу лабораторних установок, вимірювальної апаратури і псування інструкцій до лабораторних робіт з вини студента, вони несуть матеріальну відповідальність;

  • забороняється ходити по лабораторній аудиторії під час занять, не допускати сторонніх осіб на своє робоче місце. Виходити з лабораторії можна лише з дозволу викладача;

  • робоче місце в лабораторній аудиторії повинно утримуватись в чистоті і порядку.

Вимоги до захисту лабораторної роботи

Після виконання роботи студенти складають звіт у відповідності із завданням. У звіті, в заключній його частині, повинні бути зроблені короткі висновки, в яких дається пояснення одержаних результатів. Звіт повинен бути підписаний виконавцем роботи.

Програми захисту лабораторних робіт включають теоретичні питання, задачі, які показують, наскільки студент зрозумів суть теоретичного матеріалу, закріпленням якого і є ця лабораторна робота, а також питання, які належать до методики проведення лабораторної роботи. Оцінюється лабораторна робота за двобальною шкалою («зараховано» або «не зараховано»). Оцінка виставляється у відповідному лабораторному журналі. Студенти, які не здали залік і не одержали атестації з двох виконаних ними робіт, до виконання третьої не допускаються.