Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Fuck!.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
136.7 Кб
Скачать

2.2. Вплив особистісних якостей на спілкування.

Особистість володіє індивідуальними рисами і якостями --інтелектуальними, моральними, емоційними, вольовими, що формуютьсяпід впливом суспільства в цілому, а також у процесі сімейної, трудової,громадської, культурної життєдіяльності людини. У спілкуванні важливезначення набуває знання й урахування найбільш типових рис поведінки людей,властивостей їхнього характеру і моральних якостей. Ділове спілкування має будуватисяна основі таких моральних якостей особистості і категорій етики, якчесність, правдивість, скромність, великодушність, обов'язок, совість,гідність, честь, що додають діловим відносинам етичний характер.

На характер спілкування впливає темперамент його учасників. Традиційно виділяють чотири типи темпераменту: сангвінічний,флегматичний, холеричний, меланхолійний.

Сангвінік життєрадісний, енергійний, ініціативний, чутливий доновому, швидко сходиться з людьми. Легко контролює свої емоції іпереключається з одного виду діяльності на інший.

Флегматик врівноважений, повільний, важко пристосовується до новихвидах діяльності і нової обстановки. Довго обмірковує нову справу, але,почавши його виконання, зазвичай доводить до кінця. Настрій, як правило,рівне, спокійне.

Холерик активний, заповзятливий, відрізняється великою працездатністю,завзятістю в подоланні труднощів, однак піддається різким змінамнастрою, емоційних зривів, депресії. У спілкуванні буває різкий,нестриманий у висловах.

Меланхолік вразливий, підвищено емоційний, при цьому більшепіддається негативним емоціям. У складних ситуаціях схильний виявлятирозгубленість, втрачати самовладання. Мало бути схильним до активногоспілкуванню. У сприятливій обстановці може добре справлятися зі своїмиобов'язками.

Швейцарський психолог Карл Юнг розділив особистості на екстравертів іінтровертів. Відповідно до його класифікації, екстраверти характеризуютьсяослабленим увагою до свого внутрішнього світу і орієнтацією на зовнішнюсередовище. Вони товариські, комунікабельні, ініціативні і легко адаптуються дорізних умов. Інтроверти, навпаки, орієнтовані на свій внутрішнійсвіт і схильні до самоаналізу, замкнутості. Такі типи темпераменту,безумовно, рідко зустрічаються в чистому вигляді. Для більш докладноїкласифікації особистісних якостей застосовується метод Майєрс-Бріггс, названийна честь його творців Ізабель Майєрс-Бріггс і її матері і побудований натеорії Карла Юнга. Тип людей за цим методом визначається шляхом вибору рислюдини з кожної пари домінантних рис за чотирма категоріями. Наведемо їхповністю у викладі Джона Честари.

1. Екстраверти (E) спрямовують свою енергію на зовнішній світ. Вони говорять ідіють. Інтроверти (I), навпаки, люблять подумати перш, ніж щосьзробити. Вони вважають за краще роботу, яка вимагає спокійної розумовоїактивності.

2. Сенсітіви (S) - це люди, які активно використовують свої органипочуттів для збору інформації. Вони реалісти і чудово орієнтуються вдеталі і подробиці цього світу. Інтуїтивний (N), навпаки, бачать глибокийсенс і широкі можливості розгортання тієї чи іншої ситуації, оскількивони оцінюють світ за допомогою своєї уяви.

3. Логіки (T) роблять раціональні, логічні висновки. Вони легко можутьвиявити, що правильно і що неправильно. Вони аналізують. Емоційний (F),навпаки, приймають рішення на основі своїх почуттів (а ці почуття, в своючергу, базуються на системі їх цінностей). Вони є тактовними,жалісливим і схильними до благодійності, відрізняютьсядипломатичністю.

4. Раціонали (J) ведуть упорядковану організоване життя, і чимбільше подій в житті вони можуть контролювати, тим для них краще. Ірраціонали (P), навпаки, відрізняються спонтанними реакціями, вітаютьновий досвід.

Розвитком цієї теорії типів можна вважати запропоновану каліфорнійськимпсихологом Девідом Кірсі класифікацію людей за чотирма типами темпераменту: NF - романтичний, м'який; NT - цікавий, логічний; SJ --організований, відповідальний; SP - грає, вільний.

Найбільш поширеною формою ділового спілкування є діалоговеспілкування, тобто таке мовне спілкування, при якому найбільш повно проявляютьсяморальні якості особистості і риси характеру, за якими той чи іншийіндивід співвідноситься з певним типом темпераменту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]