Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Історія України. Комплекс..doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
1.21 Mб
Скачать

Порядок проведення іспиту

Загальна кількість балів, необхідна для заліку, чи екзаменаційної оцінки, підраховується методом додавання всіх набраних студентом балів за передбачений програмою період вивчення дисципліни “Історія України”. При умові відповідності суми балів рейтинговим нормативам студент одержує підсумкові екзаменаційні оцінки: „відмінно", „добре", „задовільно" або залік. Ті студенти, які не виконали встановлених нормативів, вважаються такими, що мають академічну заборгованість, яку можуть ліквідувати, склавши заліки та екзамени.

Підсумкові екзаменаційні оцінки виставляються за такими критеріями: „відмінно" - за умови набрання студентом 85 - 100 балів від максимально можливої суми; „добре" - за умови набрання студентом 70 – 84 балів; “задовільно" - за умови набрання студентом 50 –69 балів від максимально можливої суми. Підсумковий залік студент одержує за умови набрання 60 - 100 балів від максимальної можливої суми.

На семестровий екзамен виносяться всі питання, зазначені у програмі курсу “Історія України”. З переліком теоретичних питань, завдань і тестів, внесених в екзаменаційні білети, студенти можуть ознайомитися в даному посібнику або знайти в комп'ютерній мережі університету. Зміст окремих екзаменаційних білетів визначається кафедрою культурології та історії і завчасно студентам не повідомляється.

На екзамені студенти повинні дати відповіді на два запитання теоретичного і три — тестового характеру . Його результати оцінюються від 0 до 40 балів. В разі, якщо відповіді студента оцінені менше 20 балів, він отримує незадовільну загальну підсумкову оцінку. У цьому випадку отримані результати поточного контролю не враховуються.

До залікової екзаменаційної відомості вносяться сумарні результати в балах поточного контролю та іспиту (загальна підсумкова оцінка).

Академічні успіхи студента визначаються за допомогою системи оцінювання, що використовується у ПУСКУ з обов’язковим переведенням оцінок до національної шкали та шкали ECTS.

Шкала нарахування підсумкових балів

Оцінка

за системою

ECTS

Оцінка за бальною шкалою, що використовується в ПУСКУ

Оцінка

за національною шкалою

Якісні критерії оцінки знань

А

86 – 100

5 (відмінно)

Глибокі знання, можлива незначна кількість помилок

ВС

71 – 85

4 (добре)

Міцні знання з можливими кількома помилками

ДЕ

60 – 70

3 (задовільно)

Непогані знання, але є значна кількість недоліків

FX

35 – 59

2 (незадовільно)

з можливістю повторного складання

Недостатні знання, слабо засвоєний матеріал, невміння самостійно викласти його зміст.

F

0 – 34

2 (незадовільно)

з обов’язковим повторним вивченням дисципліни

Невміння засвоїти зміст теми і публічно чи письмово представити

5