Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ВСТУП 2011.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.08.2019
Размер:
94.87 Кб
Скачать

Основні економічні показники пп «ініта-інвнст» у сфері праці

Для здійснення аналізу персоналу та продуктивності праці необхідно провести певні розрахунки підприємства ПП «Ініта-Інвест», за допомогою, яких ми зможемо побачити чітку картину щодо складу персоналу та продуктивності праці даного підприємства.

На підприємстві розроблено та зареєстровано колективний договір з метою регулювання виробничих, трудових та соціально-економічних відносин, посилення соціального захисту працівників підприємства, узгодження інтересів найманих працівників, адміністрації фірми з питань, що є предметом цього договору, і включає зобов’язання сторін, що його уклали, на створення умов для підвищення ефективності роботи підприємства, реалізації на цій основі професійних, трудових і соціально-економічних прав та інтересів працівників, зображено в таблиці 2.1.

Положення і норми договору розроблено на основі Кодексу законів про працю України, Закону України “Про колективні договори і угоди”, інших актів законодавства.

Договір містить узгоджені зобов’язання сторін, що його уклали, щодо створення умов підвищення ефективності роботи підприємства, реалізації на цій основі професійних, трудових і соціально-економічних прав та інтересів працівників.

Таблиця 2.1

Основні положення колективного договору

№з/п

Положення

Зміст положення

1

2

3

1.

Дата укладання договору

Реєстровий номер 120 від “01” червня 2010, колективний договір укладено на 2010-2014 р.р.

2.

Положення щодо режиму роботи

Встановити загальний 5-ти денний робочий тиждень з двома вихідними днями (субота, неділя), робочим днем з 9.00 до 18.00 з перервою на обід з 13.00 до 14.00.

Для вартівників підприємства встановити позмінний графік роботи з режимом роботи: робочий час – 24 години, час відпочинку не менше 72 години.

продовження таблиці 2.1

1

2

3

3.

Положення щодо оплати праці

Оплата праці працівників підприємства регулюється законом України “Про оплату праці” та здійснюється відповідно зі схемою посадових окладів. Заробітна плата працівникам підприємства виплачується регулярно двічі на місяць – аванс та остаточний розрахунок за місяць через проміжок часу, що не перевищує 16 календарних днів – 10 та 25 числа.

4.

Положення щодо охорони праці

Розробити за погодженням з представниками найманих працівників та забезпечити своєчасне виконання комплексних заходів, щодо забезпечення нормативів безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, створення безпечних нешкідливих умов праці, підвищення існуючого рівня праці.

5.

Положення щодо соціального захисту працівників

Додаткова відпустка , оплата понаднормові часи, оплата лікарняних листків непрацездатності,

Розглянемо склад та структуру персоналу за статтею, після якої можна чітко побачити хто із персоналу переважає на даному підприємстві – жінки чи чоловіки, отримані дані подамо у вигляді таблиці 2.2:

Таблиця 2.2