Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вступ1.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
378.37 Кб
Скачать

39

ВСТУП

Основними завданнями при проходженні практики на ВАТ «Овруцький хлібзавод» було знайомство з загальною характеристикою, організаційною структурою та характером діяльності підприємства. Ознайомлення з структурою персоналу, органами управління та структурними підрозділами підприємства, цінова політика ВАТ „Овруцький хлібозавод”.

Здобуття практичних навичок на основі проходження виробничої практики на підприємстві є позитивним процесом, оскільки дає можливість студентові побачити не тільки механізм здійснення виробництва, а й здійснення господарської діяльності ВАТ «Овруцький хлібзавод».

Аналіз підприємства здійснюється шляхом оцінки результатів господарської діяльності за попередній і поточний звітний періоди, виявлення факторів, що позитивно чи негативно вплинули на показники роботи підприємства, з’ясування за аналізом фінансової звітності (Форма 1, Форма 2) чи є діяльність даного підприємства ефективною і прибутковою.

РОЗДІЛ 1. ПРАВОВА РОБОТА НА ВАТ „ОВРУЦЬКИЙ ХЛІБОЗАВОД”.

ВАТ “Овруцький хлібозавод” має цивільні права та обов’язки та здійснює свою діяльність відповідно до чинного законодавства України та статуту. Його майно складається з основних засобів та оборотних коштів, а також цінностей, вартість яких відображена в балансі підприємства.

Фінансово-правові відносини при зміні форми власності підприємства регулюються Господарським кодексом України, де визначаються положення про рівень відповідальності власників та їх кількість, можливості фінансування та участі в управлінні справами підприємства та контролю за ним, умови передачі права власності та правонаступництво, умови оподаткування та законодавчі вимоги щодо відповідності виду діяльності певним формам організації бізнесу в умовах зміни форми власності підприємства.

Фінансово-правова відповідальність за порушення податкового законодавства визначається законом України „Про систему оподаткування", Законом України "Про податок на додану вартість", Законом України „Про оподаткування прибутку підприємств", Декретом Кабінету Міністрів України „Про місцеві податки і збори", Кодексом України „Про адміністративні порушення", Кримінальним кодексом України та іншими нормативно-правовими актами.

Заходами фінансової відповідальності за порушення податкового законодавства виступають санкції податково-правової норми, штрафні фінансові санкції, пеня.

Особливостями застосування фінансово-правової відповідальності за порушення податкового законодавства є застосування у разі вчинення порушення норм податкового законодавства і полягають у додаткових майнових стягненнях, є мірою державного примусу до правопорушників, компенсацією майнових втрат бюджетів і державних цільових фондів внаслідок ненадходження або несвоєчасного надходження податків і зборів, носять грошовий характер.

Штрафна санкція – плата у фіксованій сумі від суми податкового зобов'язання, яку стягують із платника податку у зв'язку з порушенням правил оподаткування, визначених законами. Пеня – міра фінансової відповідальності, як плата у вигляді відсотків, нарахованих на суму боргу, що стягується із платника податків у зв'язку з несвоєчасним погашенням податкового зобов'язання.

При перевірках контролюючих органів підприємство має право на захист своїх фінансових прав. Повноваження контролюючих органів визначаються на підприємстві Положенням про перевірки, облік контролюючих органів проводиться у Журналі реєстрації перевіряючих.

Оформленням договорів підприємства з постачальниками та покупцями, представленням підприємства у господарському суді займається адвокат та нотаріус зайняті на контрактній основі.

У загальному розумінні інноваційні процеси є сукупністю прогресивних, якісно нових змін, що безперервно виникають у часі та просторі. Результатом інноваційних процесів є новини, а запровадження їх у господарську практику визнається за нововведенням. Інвестиційна діяльність полягає у вкладенні інвестицій у різні галузі народного господарства, проекти тощо, з метою отримання великих прибутків в майбутньому.

Первісними імпульсами до запровадження нововведень на підприємстві служать не тільки суспільні потреби й результати фундаментальних досліджень, а й використання зарубіжного прогресивного досвіду в галузі технології та організації виробництва, сучасних форм господарювання.

Той, хто має капітал і вкладає його в ту чи іншу комерційну справу називається інвестором. Інвесторами можуть бути як юридичні так і фізичні особи, процес вкладення – інвестування.

На ВАТ “Овруцький хлібозавод” інвестиційна діяльність не здійснюється. Прибутки даного підприємства є досить низькими, тому воно не має можливості інвестувати будь-які процеси.

РОЗДІЛ 2. ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ПІДПРИЄМСТВА, ФІНАНСОВО – ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ.

ВАТ „Овруцький хлібозавод”, який розташований за адресою: м. Овруч, Житомирської області, по вул. Н.Репкіна,10. Підприємство працює з 1934. З 1957 по 1997 рік підприємство входило до складу Житомирського обласного державного виробничо-торгівельного підприємства хлібопекарної промисловості „Житомирхліб”. Товариство є правонаступником державного підприємства „Овруцький державний Хлібозавод”. В жовтні 1997 року підприємство вийшло на об’єднання. В червні 1998 року державне підприємство „ Овруцький хлібозавод” перетворено у ВАТ.

ВАТ „Овруцький хлібозавод” створене відповідно до наказу Регіонального відділення Фонду державного майна по Житомирській області від 02.07.1998р. № 121-ПП шляхом перетворення державного підприємства „ Овруцький державний хлібозавод” у ВАТ згідно ЗУ „ Про особливості приватизації майна в АПК” від 10.07.1996р. №290/96-ВР та ЗУ „ Про господарські товариства” від 19.09.1991р. № 1576-Х11. Засновником ВАТ є держава в особі Регіонального відділення Фонду державного майна по Житомирській області.

Акціонерами є юридичні та фізичні особи, які набули право власності на акції Товариства у процесі приватизації, емісії додаткової кількості акцій, а також на вторинному ринку цінних паперів.З моменту державної реєстрації є юридичною особою, має відокремлене майно, що враховується на самостійному балансі, поточний, валютний та інші рахунки в банках, печатку та кутовий штамп, а також товарний знак та інші притаманні юридичній особі реквізити. Товариство здійснює свою діяльність відповідно до чинного законодавства, а також Статуту даного підприємства. Майно Товариства формується з джерел, не заборонених чинним законодавством . [17]

ВАТ „Овруцький хлібозавод” є власником :

  • майна, переданого йому засновниками і акціонерами у власність ;

  • продукції, виробленої Товариством в результаті господарської діяльності ;

  • одержаних доходів ;

  • іншого майна, набутого на підставах , не заборонених чинним законодавством .

Ризик випадкової загибелі або пошкодження майна, що є власністю Товариства або передане йому в користування, розподіляється між власником майна і Товариства. Товариство має право продавати, передавати безоплатно, обмінювати, здавати в оренду юридичним та фізичним особам засоби виробництва, споруди та інші матеріальні цінності, використовувати та відчужувати їх іншим способом, якщо це не суперечить чинному законодавству України та статуту товариства. ВАТ „Овруцький хлібозавод” несе відповідальність за своїми зобов’язаннями в межах майна, що йому належить, на яке може бути звернене стягнення згідно чинного законодавством. Товариство не несе відповідальності за зобов’язаннями його засновників та акціонерів, а засновники та акціонери несуть відповідальність за зобов’язаннями Товариства тільки в межах своїх вкладів до його статутного фонду, в тому числі, недонесеною їх частиною. Мета та діяльності ВАТ „Овруцький хлібозавод”: основна діяльність ВАТ ”Овруцький хлібозавод” – це випуск та реалізація хлібобулочних, кондитерських виробів та борошномельної продукції. Товариство має встановлену потужність по хлібу та хлібобулочних виробах 45 тонн/добу, по борошномельному цеху – 15 тонн/добу. Використання потужностей по підприємству в цілому складає 35%. Товариство створене з метою здійснення підприємницької діяльності з метою найбільш ефективного використання власного майна, запровадження сучасних технологій та форм організації виробництва, залучення інвестицій для насичення споживчого ринку, задоволення потреб населення в продукції(роботах, послугах) та одержання прибутку.

  • виробництво і реалізація хлібобулочних, кондитерських виробів, переробка зерна на борошно;

  • торговельно-посередницькі послуги;

  • відкриття пунктів громадського харчування;

  • заготівля сільськогосподарської сировини, продукції від населення, підприємства та підприємців;

  • здійснення оптової та роздрібної торгівлі;

  • інші види діяльності у відповідності до основних завдань Товариства, які не заборонені чинним законодавством.

Окремі види діяльності здійснюються за умови наявності документу, що надає відповідний дозвіл (ліцензії, патенту, свідоцтва тощо) на здійснення цього виду діяльності відповідно до чинного законодавства.

Товариство самостійно здійснює зовнішньоекономічну діяльність у будь-якій сфері, пов’язаний з предметом його діяльності. При здійснені зовнішньоекономічної діяльності Товариство користується повним обсягом прав суб’єкта зовнішньоекономічної діяльності відповідно до чинного законодавства України.

Таблиця 2.1

Місце підприємства в економічній системі регіону

Ознаки

Характеристика

Регіон

Житомирська область

м. Овруч

вул. Н. Репкіна, 10

Власник

Акціонери: працівники підприємства і сторонні особи

Класифікаційні ознаки

ЄДРПОУ: ВАТ “Овруцький хлібозавод” – 00377727

КОАТУУ: Україна – 1824210100

КВЕД: виробництво - 15.81.0

КФВ: колективна – 231

КОПФГ: харчова промисловість – 20

Об’єкт господарської діяльності

  • виробництво і реалізація хлібобулочних виробів;

  • виробництво і реалізація кондитерських виробів;

  • переробка зерна на борошно

Фінансово-інформаційне обслуговування

Банк “Приватбанк”

Податкова інспекція: Овруцько – Народницька податкова інспекція

Статистичні органи: Овруцький районний відділ статистики

Аудит: “Єкаунт”, м. Житомир

Постачальники

ТОВ “Астрал”, м. Коростень – борошно, цукор, олія

Бакалійна база, м. Житомир – дріжджі, маргарин, повидло

Птахофабрика, с. Зарубинці, Андрушівський р-н - яйця

Покупці - споживачі

мешканці м. Овруча, Овруцького, Народницького, Коростенського та Поліського районів

Покупці - посередники

  • магазини м. Овруча, Овруцького району;

  • їдальні шкільного та дошкільного харчування;

  • приватні підприємці;

  • сільпо Овруцького району;

  • лісгосп м. Овруча;

  • лікарня м. Овруча

Конкуренти

  • Київські хлібопекарні;

  • Норинська хлібопекарня;

  • Совечанська хлібопекарня;

  • Корост енський хлібозавод;

  • Приватні хлібопекарні

Джерело: [за даними підприємства]

Таблиця 2.2

Характеристика засновників ВАТ “Овруцький хлібозавод” за статутним капіталом

Засновники підприємства

Статутний капітал

Сума, грн.

Питома вага, %

1. Юридичні особи

46854,50

10,200

2. Фізичні особи, в т.ч. працівники підприємства, чол.

287784,50

62,649

3. Державна частка

-

-

4. Номінальні утримувачі

124725,00

27,151

РАЗОМ

459364,00

100,000

Джерело: [за даними підприємства]

Статутний фонд (капітал) ВАТ „Овруцький хлібозавод” становить 459 364 гривні.[24]

Таблиця 2.3.

Статутний фонд ВАТ “Овруцький хлібзавод”:

Вид і категорії акцій

прості іменні

Номінальна вартість акцій, грн.

0,25

Кількість акцій, шт

1837456

Сума емісії акцій, грн.

459364,00

Джерело: [за даними підприємства]

Товариство має право змінювати (збільшувати або зменшувати) розмір статутного фонду. Збільшення статутного фонду можливе лише після повної оплати всіх раніше випущених акцій, вартістю не нижче номінальної. Зменшення статутного фонду при наявності заперечень кредиторів Товариства зменшити статутний фонд є обов’язковим і здійснюється у порядку, передбаченому внутрішніми нормативними документами Товариства. Рішення про зменшення або збільшення статутного фонду Товариства приймається загальними зборами Товариства.

Розмір статутного фонду може бути зменшеним шляхом:

  • зменшення номінальної вартості акцій;

  • зменшення кількості вартості акцій.

Розмір статутного фонду може бути збільшено шляхом:

  • збільшення кількості акцій існуючої номінальної вартості;

  • збільшення номінальної вартості акцій;

  • обміну облігацій на акції.

Товариство випускає акції в документарній формі на весь розмір статутного фонду та проводить реєстрацію в порядку, передбаченому чинним законодавством України. Товариство має право на випуск власних цінних паперів та реалізацію їх юридичними та фізичними особам, а також на придбання цінних паперів інших юридичних осіб. ВАТ „Овруцький хлібозавод” випускає, реалізує та купує цінні папери відповідно до чинного законодавства України, статуту Товариства та внутрішніх нормативних документів Товариства.

Порядок розподілу прибутку і покриття збитків підприємства:

Порядок розподілу прибутку і покриття збитків Товариства визначається рішенням загальних зборів у відповідності до чинного законодавства, статуту та внутрішніх нормативних документів Товариства. Розподіл прибутку відбувається шляхом створення та наповнення фондів Товариства. Порядок створення фондів і розмір відрахувань до них визначається рішенням загальних зборів акціонерів. За рахунок прибутку, що залишається в розпорядженні Товариства, створюється:

  • резервний фонд;

  • фонд накопичення;

  • фонд дивідендів;

  • інші фонди, передбачені чинним законодавством.

Резервний фонд створюється шляхом щорічних відрахувань у розмірі 5 % від прибутку Товариства, що залишається після сплати податків та інших платежів до бюджету. Резервний фонд має складати 25% від розміру статутного фонду. За рахунок коштів фонду дивідендів нараховується та виплачується дивіденди акціонерам Товариства. Право на отримання дивідендів мають акціонери, що є такими на дату початку терміну виплати дивідендів. Дивіденди нараховуються тільки на повністю оплачені акції. Розмір дивідендів затверджується загальними зборами акціонерів за пропозицією спостережної ради. Розмір дивідендів затверджується в національній валюті України на одну акцію. Дивіденди за рішенням загальних зборів акціонерів виплачуються один раз на рік за підсумками календарного року. Загальні збори акціонерів можуть прийняти рішення стосовно виплати дивідендів лише грошовими коштами або цінними паперами. Порядок виплати дивідендів визначається внутрішніми нормативними документами Товариства. Нарахування дивідендів по простих акціях не є зобов’язанням Товариства перед акціонерами. Загальні збори акціонерів мають право прийняти рішення щодо нарахування дивідендів на прості акції за підсумками роботи Товариства за рік. З моменту прийняття рішення загальними зборами акціонерів про нарахування дивідендів Товариства бере на себе відповідальність щодо виплати в терміни, що встановлюється внутрішніми нормативними документами Товариства, але не пізніше 9-ти місяців з дня проведення загальних зборів акціонерів шляхом перерахування коштів на рахунки акціонерів або іншим чином, за рішенням загальних зборів.

Товариство реалізує свою продукцію(роботи, послуги), майно за цінами та тарифами, що встановлюються ним самостійно або на договірній основі, а у випадках, передбачених чинним законодавством, - за державними цінами і тарифами. Трудові відносини в Товаристві регулюються трудовими договорами (контрактами), Правилами внутрішнього розпорядку та Колективним договором. Товариство самостійно встановлює форми, системи та розміри оплати праці, а також інші види доходів та заохочення працівників. Також підприємство самостійно визначає фонд оплати праці. Оплата праці організовується у відповідності з її умовами, обсягом та якістю, з врахуванням внесків працівників у кінцеві результати діяльності Товариства. Оплата може проводитись на основі тарифних сіток, ставок і окладів.

На сьогодні підприємством застосовуються відрядно-преміювальна і погодинно-преміювальна оплата праці. Заробітна плата сплачується за місцем роботи 2 рази на місяць: 11-го та 26-го числа кожного місяця.

Середньоспискова чисельність працівників Товариства 184 чоловік. Тривалість робочого тижня – 40 год/тиждень. Проте, напередодні святкових та неробочих днів тривалість роботи працівників скорочується на 1-ну годину.

Охорона праці, соціальне страхування та соціальне забезпечення працівників здійснюється відповідно до чинного законодавства. Підприємство може встановлювати додаткові трудові та соціально-побутові пільги для працівників. Припинення діяльності Товариства відбувається шляхом його реорганізації або ліквідації з дотриманням вимог законодавства про захист економічної конкуренції. Реорганізація відбувається за рішенням Загальних зборів Акціонерів або ж, у випадку зловживання своїм монопольним становищем на ринку, - шляхом примусового поділу підприємства в порядку, передбаченому чинним законодавством.

Ліквідація Товариства проводиться у таких випадках:

  • після закінчення терміну, на який воно створювалося або після досягнення мети, поставленої при його створенні;

  • за рішенням Загальних зборів Акціонерів;

  • на підставі рішення суду за поданням органів, які контролюють діяльність Товариства, у разі порушення ним законодавства;

  • на підставі рішення господарського суду в порядку, встановленому Законом України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”;

  • за інших підстав, передбачених законодавством.

До складу ВАТ „Овруцький хлібозавод” входить 3 фірмові магазини, в яких реалізують хлібобулочні та кондитерські вироби та 1 магазин по реалізації висівок, на час перевірки магазини передані в оренду.

Основна діяльність ВАТ ”Овруцький хлібозавод” – це випуск та реалізація хлібобулочних, кондитерських виробів та борошномельної продукції. Товариство має встановлену потужність по хлібу та хлібобулочних виробах 45 тонн/добу, по борошномельному цеху – 15 тонн/добу. Використання потужностей по підприємству в цілому складає 35%.

Товариство займається виключно виробництвом і реалізацією хлібобулочних, кондитерських виробів, переробкою зерна на борошно; відкриттям та функціонуванням закладів громадського харчування; торговельно-посередницькими послугами; заготівлею сільськогосподарської сировини; здійсненням оптової та роздрібної торгівлі промисловими та продовольчими товарами; іншими видами діяльності, які не заборонені чинним законодавством України. Від здійснення цієї діяльності підприємство одержало за 2011 рік 5526,0 тис. грн., що становить 100% загальної суми доходів.

ВАТ „Овруцький хлібозавод” задовольняє потреби населення у своїй продукції в кількісному відношенні. Асортимент виробів підвищеної харчової і біологічної цінності, лікувально-дієтичного ї профілактичного призначення обмежений, тому проблемною задачею є необхідність поліпшення якості продукції при переробці сировини зі зниженими властивостями.

На сьогодні потужність ВАТ „Овруцький хлібозавод” становить 45т на добу хлібобулочних і 15т в борошномельному цеху, а асортимент налічує 147 найменувань хлібобулочних і 146 найменувань кондитерських виробів, більшість з яких розроблені спеціалістами акціонерного товариства. Тільки протягом 2009 р. розроблено та затверджено документацію на 76 найменувань нових видів продукції, з яких 54 вже впроваджено у виробництво.

Фінансово-господарська діяльність ВАТ „Овруцький хлібозавод” за 2009-2011 роки (таблиця 2.4).

Таблиця 2.4

Основні фінансово-економічні показники господарської діяльності ВАТ “Овруцький хлібозавод”

№ з/п

Показники

Роки

Відхилення 2011р/2009р

2009

2010

2011

+/-

%

1.

Дохід (виручка) від реалізації продукції, тис.грн.

8469

11472

13512

5043

59,5

2.

Чистий дохід (виручка), тис.грн.

7057

9560

11250

4193

59,4

3.

Валовий прибуток, тис.грн.

2165

7029

2316

151

6,9

4.

Чистий прибуток, тис.грн.

281

-54

88

-193

-68,7

5.

Середньооблікова чисельність працівників, чол.

190

184

184

- 6

- 3,15

6.

Середньорічна вартість:

  • необоротних активів

  • оборотних активів

1013,3

553,7

934,1

827,7

961,1

1096,0

- 52,2

542,3

- 5,15

97,94

7.

Фондовіддача

5,5

5,0

5,8

0,3

-

8.

Коефіцієнт оборотності оборотних активів

9,6

5,9

5,0

- 4,6

-

9.

Продуктивність праці, тис. грн.

28,2

26,6

30,0

1,8

6,38

10.

Рентабельність господарської діяльності

0,02

- 0,13

0,11

0,09

-

Джерело: [складено за фінансовою звітністю підприємства]

Щоб забезпечити виживання підприємства в сучасних умовах, управлінському персоналу необхідно перш за все, вміти реально оцінювати фінансовий стан як свого підприємства так і існуючих потенціальних конкурентів. Фінансовий стан – найважливіша характеристика економічної діяльності підприємства. Вона визначає конкурентноздатність, потенціал в діловому співробітництві, оцінює, в якій степені гарантовані економічні інтереси самого підприємства і його партнерів в фінансовому і виробничому відношенні. Фінансовий стан підприємства характеризується розміщенням і використанням засобів підприємства. Ці данні наводяться в балансі підприємства. Основними факторами, що визначають фінансовий стан є, по-перше, виконання фінансового плану і поповнення по мірі потреби власного обороту капіталу за рахунок прибутку і, по-друге, швидкість обертання оборотних засобів. Сигнальним показником, в якому проявляється фінансовий стан, виступає платоспроможність підприємства, під якою розуміють його можливість вчасно задовольнити платіжну вимогу, повертати кредити, виконувати оплату праці персоналу, вносити платежі в бюджет. Проаналізувавши основні економічні показники господарської діяльності за 3 роки і порівнявши одержані показники за 2009-2011 роки, ми прийшли до таких висновків, що доходи від реалізації продукції в 2011 році збільшилися на 5043 т.грн. порівняно з 2009 роком і становить 13512 т.грн. чистий доход і чистий прибуток зменшишилися на 193 і т.грн. і становлять відповідно 11250 і 88 т.грн. в 2011 році валовий прибуток зменшився на 40,7 т.грн. Середньоспискова чисельність робітників, які працюють на хлібозаводі, зменшилась на 6 чоловік, порівняно з 2009 роком. Керівництво намагається раціональніше використовувати робочу силу, впроваджуються нові технології, що позитивно впливають на продуктивність праці: протягом аналізованого періоду вона зросла на 6,38 тис. грн/чол.. У 2011 році, порівняно з 2009 роком відбулось зростання рентабельності на 9%. Сума всіх джерел фінансових ресурсів підприємства зменшилась за 2011 рік на 52,2 тис. грн., або на 17,94%. В тому числі на 2011 рік на власний капітал підприємства зменшився на 3,28% з 1247,1 до 1206,2 тис. грн.. Поточні зобов’язання зросли на протязі діяльності за 2011 рік на 531 тис. грн. або на 165,99%. За три роки зобов’язання збільшились на 490 тис. грн.. або на 31,27%. Отже, спостерігається тенденція до росту зобов’язання за останній рік та зменшення власного капіталу. Проведемо аналіз витрат за елементами по ВАТ “Овруцький хлібозавод” шляхом порівняння в грошовому виразі та за структурою.

Таблиця 2.5

Характеристика операційних витрат ВАТ “Овруцький хлібозавод” за елементами

Види витрат

2010

2011

Відхилення 2011/2010

тис. грн.

%

тис. грн..

%

+,-

%

п-в стр-ри

Матеріальні витрати

6691

69,5

7089

64

398

5,9

4,6

Витрати на оплату праці

1881

19,6

2356

21,3

475

25,3

-1,2

Відрахування на соціальні заходи

706

7,3

856

7,8

150

21,2

-0,5

Амортизація

234

2,5

274

2,5

40

17,1

-0,3

Інші операційні витрати

106

1,1

497

4,4

391

368,8

-2,6

РАЗОМ

9618

100,0

11072

100,0

1454

15,1

0,0

Джерело: [складено за фінансовою звітністю підприємства]

Матеріальні витрати на хлібозаводі пов’язані з придбанням сировини, проведенням поточного ремонту, витратами на підготовку та освоєння виробництва. Як видно з таблиці 2.5 матеріальні витрати зросли на 398 тис. грн., тобто на 5,9%. Це пояснюється тим, що зросли ціни на сировину. Витрати на оплату праці, відрахування на соціальні заходи збільшилися на 25,3% та 21,3% і відповідно становлять 2356 тис. грн. та 856 тис. грн.. Збільшилися й витрати на амортизацію та інші операційні витрати на 40 тис. грн. та 391 тис. грн.. Проте, слід відмітити, що витрати на підприємстві у 2011 році зросли на 170,7 тис. грн., порівняно з 2010 роком.

Таблиця 2.6.

Динаміка показників формування фінансових результатів на ВАТ “Овруцький хлібозавод”

Показники

2010

2011

Відхилення

+,-

%

Доход (виручка) від реалізації продукції

11472

13512

2040

17,7

ПДВ

(1912)

(2252)

340

17,7

Акцизний збір

-

-

Інші відрахування з виручки

-

-

Чистий доход (виручка) від реалізації продукції

9560

11260

1700

17,8

Собівартість реалізованої продукції

(7029)

(8944)

1915

27,2

Валовий

- прибуток

- збиток

2531

-

2316

-

-215

-8,5

Інші операційні доходи

5

666

661

1220

Адміністративні витрати

(733)

(583)

-150

-20,5

Витрати на збут

(1747)

(2039)

292

16,7

Інші операційні витрати

(36)

(172)

136

377,7

Фінансові результати від операційної діяльності

- прибуток

- збиток

20

-

188

-

168

-

840

-

Фінансові витрати

(16)

(-)

-16

0,0

Інші витрати

(57)

(64)

7

123

Фінансові результати від звичайної діяльності до оподаткування

- прибуток

- збиток

-(53)

124

-

124

-53

0,0

0,0

Податок на прибуток від звичайної діяльності

1

36

35

3500

Фінансові результати від звичайної діяльності

- прибуток

- збиток

-

(54)

88

-

88

-54

0,0

0,0

Чистий

- прибуток

- збиток

(54)

88

-

88

-54

0,0

0,0

Джерело: [складено за фінансовою звітністю підприємства]

Проаналізувавши показники формування фінансових результатів підприємства за 2010-2011 роки і розрахувавши відхилення, можна зробити висновки, що доходи від реалізації продукції в 2011 році збільшилися на 2040 тис. грн., порівняно з 2010 роком і становлять 13512 тис. грн.. Чистий доход і чистий прибуток збільшилися на 1700 тис. грн. та 88 тис. грн. і становлять відповідно 11260 тис. грн. та 88 тис. грн.. В 2011 році валовий прибуток зменшився на -215 тис. грн. і становить 1020,6 тис. грн. у зв’язку із збільшенням чистого доходу та собівартості продукції на 638,7 тис. грн. та 142,3 тис. грн. відповідно.

Органами управління ВАТ „Овруцький хлібозавод” є:

  • загальні збори;

  • спостережна рада;

  • правління;

  • ревізійна комісія.

Загальні збори акціонерів є вищим органом ВАТ „Овруцький хлібозавод”. У роботі Загальних зборів акціонерів мають право брати участь всі акціонери, а також, з правом дорадчого голосу, Голови та членів правління, Наглядової ради та Ревізійної комісії, якщо вони не акціонери Товариства. Спостережна рада ВАТ „Овруцький хлібозавод” є постійно діючим органом, який представляє інтереси акціонерів в перерві між проведенням Загальних зборів акціонерів, здійснює контроль за діяльністю Правління та вирішує окремі питання, які віднесені до її компетенції. Правління є виконавчим органом Товариства і здійснює керівництво його поточною та оперативною діяльністю. Члени та Голова правління обираються у загальній кількості 6 осіб, терміном на 3 роки. Контроль за фінансово-господарською діяльністю Правління Товариства здійснюється Ревізійною комісією, яка обирається з числа акціонерів або призначених ними представників в кількості 3-х осіб, терміном на 3 роки. Кожен з підрозділів виконує свої функції. Відділ кадрів займається процесами найму і звільнення працівників, підвищення кваліфікації та перепідготовки кадрів. Планово-економічний відділ здійснює планування, фінансово-кредитну діяльність, організовує оплату та матеріальне стимулювання праці, відповідає за розробку економічної стратегії, впроваджує прогресивні економічні ідеї. Відділ зі збуту оцінює конкурентоспроможність продукції, займається організацією процесів збуту. Бухгалтерія виконує функції бухгалтерського обліку, статистичної звітності, економічного аналізу стану підприємства. Відділ МТП займається питаннями постачання сировини, її складування. Відділ Головного інженера безпосередньо відповідає за вдосконалення техніки і технології виробництва; займається розробкою заходів для підвищення якості продукції й дотримання технологічної дисципліни. Виробнича лабораторія займається питаннями якості продукції, запобігання браку тощо. Виробничі підрозділи підприємства пов’язані між собою стадіями технологічного процесу виробництва хлібобулочних виробів. Дослідимо трудовий та матеріальний потенціал кожного цеху. Для цього побудуємо наступну таблицю 2.7.

Таблиця 2.7

Розрахунок потенціалу виробничих підрозділів ВАТ “Овруцький хібзавод” за 2011 рік.

Назва підрозділу

Чисельність працівників, чол.

%

Вартість основних засобів, грн.

%

ЦЕХ № 1

переробка борошна

42

29

2447,0

25,8

ЦЕХ № 2

виробництво хлібобулочних виробів

55

37,9

3200,0

33,7

ЦЕХ № 3

виробництво кондитерських виробів

48

33,1

3827,0

40,5

РАЗОМ

145

100,0

9484,0

100,0

Джерело: [за даними підприємства підприємства]

Товариство самостійно встановлює форми, системи та розміри оплати праці, а також інші види доходів та заохочення працівників. Оплата праці організовується у відповідності за її умовами, обсягом та якістю, врахуванням внесків працівників у кінцеві результати діяльності підприємства. Оплата може проводитись на основі тарифних сіток, ставок, окладів. На сьогоднішній день ВАТ “Овруцьким хлібозаводом” застосовується відрядно-преміювальна і погодинно-преміювальна оплата праці. Заробітна плата сплачується за місцем роботи два рази на місяць: 11-го та 26-го числа кожного місяця. Середньоспискова чисельність працівників підприємства – 184 чоловік.

Таблиця 2.8.

Динаміка та структура фонду оплати праці на ВАТ “Овруцький хлібозавод”

Показники

2010

20011

Відхилення

тис. грн.

%

тис. грн.

%

+,-

%

п-ти

с-ри

Основна оплата праці

585,0

82,76

564,2

84,73

-20,8

-3,56

1,97

Додаткова оплата праці

84,1

11,90

78,4

11,77

-5,7

-6,78

-0,13

Інші заохочувальні та компенсаційні виплати

37,8

5,34

23,3

3,5

-14,5

-38,36

-1,84

РАЗОМ

706,9

100,00

665,9

100,00

-41,0

-5,80

0,00

Джерело: [за даними підприємства підприємства]

Проаналізувавши дану таблицю, можна зробити висновок, що фонд оплати праці на підприємстві зменшився на 41,0 тис. грн. І становить 665,9 тис. грн., порівняно з 2003 роком – внаслідок зменшення тарифних ставок.

Основним показникам в визначенні розміру винагород по підсумках праці приймається стаж роботи. Розмір винагороди за рік розраховується в залежності від стажу роботи:

  • до 1-го року – не нараховується;

  • від 1-го до 2-х років – 0,5 с/м зарплати;

  • від 3-х до 5-ти років – 0,8 с/м зарплати;

  • від 6-ти до 10-ти років – 1,0 с/м зарплати;

  • від 11-ти до 15-ти років – 1,5 с/м зарплати;

  • понад 15-ти років 2,3 с/м зарплати.

Право на отримання винагороди по підсумкам роботи за рік мають робітники, спеціалісти та службовці, які знаходяться в спусковому складі підприємства і відпрацювали на підприємстві не менше одного повного календарного року.

РОЗДІЛ 3. ОЦІНКА РІВНЯ ЗДІЙСНЕННЯ МАРКЕТИНГОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В УМОВАХ ПІДПРИЄМСТВА НА ПРИКЛАДІ ВАТ «ОВРУЦЬКИЙ ХЛІБОЗАВОД»

Для проведення оцінки рівня здійснення маркетингової діяльності ВАТ «Овруцький хлібзавод» необхідно проаналізувати комплекс маркетингу, а саме: товарну, цінову, збутову та комунікаційну політики.

Основне призначення ВАТ «Овруцький хлібзавод» - це випуск та реалізація хлібобулочних, кондитерських виробів та борошномельної продукції. Товариство має встановлену потужність по хлібу та хлібобулочних виробах. Використання потужностей по підприємству в цілому складає 35%. Товариство здійснює підприємницьку діяльність з метою найбільш ефективного використання власного майна, запровадження сучасних технологій та форм організації виробництва, залучення інвестицій для насичення споживчого ринку, задоволення потреб населення в продукції (роботах, послугах) та одержання прибутку.

Таблиця 3.1

Предмет діяльності підприємства у 2011 році

За статутом

Фактично

1. Виробництво хлібопекарських виробів

2. Автотранспортні та посередницькі послуги, пов’язані з поставкою товарів

3. Здійснення розрахунків та надання консультативних послуг з питань калькулювання собівартості (продукції або послуг) та ціноутворення.

Здійснюється повністю

Здійснюється частково

Не здійснюється

Джерело: [за даними підприємства підприємства]

Для збільшення строку реалізації на підприємстві використовується упаковка з різних видів матеріалів: пластмаса, поліетилен, картон, – для хлібобулочних та кондитерських виробів. Для перевезення хлібу, як транспортна упаковка (тара), використовуються дерев’яні лотки. Щоб зекономити на транспортних витратах, хліб транспортується в контейнерах.

Також важливим фактором успіху будь-якого підприємства хлібопекарної промисловості є обґрунтована інноваційна політика. Так, працівниками виробничо-технологічної лабораторії один раз на квартал проводяться дегустації нових видів продукції. Членам дегустаційної комісії необхідно дати оцінку продукції, що представлена на дегустацію, за спеціально розробленою шкалою. Необхідно оцінити форму виробів, поверхню, стан м’якушки, смак, запах. Після обговорення членами дегустаційної комісії пропонується щось допрацювати чи змінити в рецептурі, після чого виріб можна впроваджувати у виробництво.

Політика розподілу – це діяльність підприємства з планування, реалізації та контролю руху товарів від товаровиробника до споживача з метою задоволення попиту і отримання прибутку. Основна мета політики розподілу – організація збутової мережі для ефективного продажу виготовленої продукції. Канали збуту, методи просування на ринку є найефективнішими в умовах нецінової конкуренції. Структура реалізації товарної продукції по основним каналам розподілу, наведена в таблиці , свідчить про стійку тенденцію до зростання питомої ваги оптового продажу приватним підприємцям, що займаються роздрібною торгівлею продуктами харчування.

Таблиця 3.2.

Обсяг реалізації товарної продукції ВАТ «Овруцький хлібзавод» по каналам розподілу, тис. грн.

Канали розподілу

2009 р.

2010 р.

2011 р.

Відхилення 2011 р. від 2009 р.

+/–

%

Роздрібний продаж через:

  • мережу фірмової торгівлі

1244,2

1322,3

1387,8

143,6

11,5

  • виїзну торгівлю

765,9

443,9

499,5

-266,4

-34,8

Дрібнооптовий продаж через оптовий фірмовий магазин

1012,1

1367,2

1410,3

398,2

39,3

Оптовий продаж з доставкою приватним підприємцям, що займаються роздрібною торгівлею продовольчими товарами

5446,8

8338,6

10264,4

4817,6

88,4

Всього товарної продукції

8469

11472

13512

5043

59,5

Джерело: [за даними підприємства підприємства]

Отже можна сказати, що обсяг реалізації продукції в 2011 році порівняно з 2009 роком підвищився, також ми можемо побачити, що підприємству не вигідна виїзна торгівля. В системі хлібопекарної промисловості по області ВАТ «Овруцький хлібзавод» займає досить значну частку ринку. Міра охоплення ринку дозволяє стверджувати про олігополістичну структуру ринку і наявність нецінової конкуренції. Тому реклама (продукції чи підприємства) для споживачів чи торгових посередників є основним інструментом масового маркетингу, що застосовується на ринку хлібобулочних виробів. Просуванню товарів на ринку сприяє участь підприємства у спеціалізованих виставках та ярмарках, які є комерційними заходом, своєрідною рекламою продукції підприємства.Витрати на просування продукції включаються у витрати на збут, але вони досить незначні. Масова реклама практично відсутня. [18]

Основними завданнями відділу маркетингу, збуту і торгівлі є:

  • пошук шляхів збільшення обсягів збуту та торгівлі хлібобулочними виробами;

  • забезпечення організації збуту продукції підприємства, відповідно до планових завдань і укладених угод, відвантаження її покупцям;

  • вивчення попиту на продукцію, отримання замовлень, погодження умов по укладанню угод на поставку;

  • вжиття необхідних заходів по забезпеченню своєчасного надходження коштів за реалізовану продукцію;

РОЗДІЛ 4. СТРУКТУРА УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ, ХАРАКТЕРИСТИКА ПЕРСОНАЛУ ТА ЙОГО ОБОВ’ЯЗКИ

Загальну структуру ВАТ „Овруцький хлібозавод” утворює сукупність всіх виробничих, невиробничих і управлінських підрозділів підприємства. (див. додатки)Необхідно зазначити, що виробничі підрозділи розміщені таким чином, щоб забезпечити ефективні взаємозв’язки між підрозділами. Розглянувши структуру управління ВАТ „Овруцький хлібозавод”, можна зробити висновок, що дана структуру є ефективною і відповідно збалансованою для здійснення господарської діяльності.

Підприємство має потужний потенціал і можливості стабільної високопродуктивної роботи.

Управлінський персонал підприємства зобов’язується:

  • забезпечувати своєчасну сплату податкових і інших відрахувань відповідно до чинного законодавства;

  • здійснювати будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт основних фондів;

  • здійснювати оперативну діяльність по матеріально-технічному забезпеченню виробництва;

  • відповідно до державного контракту та державного замовлення, укладати договори щодо забезпечення виробництва та поставки продукції, товарів;

  • створювати належні умови для високопродуктивної праці, забезпечувати додержання законодавства про працю, правил та норм охорони праці, техніки безпеки, соціального страхування;

  • здійснювати заходи щодо вдосконалення організації заробітної плати працівників з метою посилення їх матеріальної зацікавленості (підприємство забезпечує економне і раціональне використання фонду споживання і своєчасні розрахунки з працівниками підприємства);виконувати норми і вимоги щодо охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання і відтворення природних ресурсів та забезпечувати екологічну безпеку;

  • створювати в кожному структурному підрозділі і на робочому місці безпечні та нешкідливі умови праці, забезпечувати додержання, гарантованих законодавством про охорону праці, прав працівників, створити відповідну службу, яка підпорядковується безпосередньо керівнику підприємства.

Важливе місце в системі управління підприємством займає ефективно поставлена економічна робота на підприємстві, якою займаються відповідні відділи. Економічною роботою у ВАТ „Овруцький хлібозавод” займається головний економіст та бухгалтерія на чолі з головним бухгалтером.

Головний економіст ВАТ „Овруцький хлібозавод” виконує наступні функції:

  • виявлення впливу основних економічних показників (обсягу випуску продукції, постійних та змінних витрат, ціни, прибутку) на забезпечення беззбитковості, прибутковості підприємства, його самоокупності та самофінансування розвитку виробництва;

  • обґрунтування доцільності обсягів виробництва, співвідношення простійних та змінних витрат у собівартості кожного виду продукції;

  • обґрунтування найраціональнішої для підприємства форми організації виробництва;

  • вибір найдоцільнішого варіанта оснащення підприємства машинами та устаткуванням;

  • обґрунтування ефективності інвестиційних проектів з реконструкції підприємства, модернізації устаткування й оновлення продукованої продукції;

  • пошук резервів підвищення економічної ефективності виробництва;

  • розробка шляхів поліпшення якості продукції;

  • обґрунтування й подальший розвиток нормативної бази підприємства (матеріальних, фінансових, трудових витрат на виготовлення одиниці продукованої продукції);

  • обґрунтування ціноутворення продукованої продукції;

  • систематичний аналіз господарської діяльності та фінансового стану підприємства з визначенням показників рентабельності виробництва й оборотності капіталу;

  • аналіз використання матеріальних ресурсів, розробка пропозицій щодо зниження матеріаломісткості, енергомісткості продукованої продукції;

  • планування розподілу прибутку за фондами накопичення та споживання, розробка перспективного, поточного та оперативного планів діяльності підприємства;

  • організація обліку й контролю економіко-виробничої діяльності за окремими видами продукції та по підприємству загалом.

Бухгалтерія підприємства займається обліковими задачами та проводить внутрішні розрахунки.

Головний бухгалтер підприємства виконує наступні функції:

  • забезпечує дотримання на підприємстві встановлених єдиних методологічних засад бухгалтерського обліку, складання і подання у встановлені терміни фінансової звітності;

  • організовує контроль за відображенням на рахунках бухгалтерського обліку всіх господарських операцій;

  • бере участь в оформленні матеріалів, пов’язаних з недостачею та відшкодуванням витрат від недостачі, крадіжками й псуванням активів підприємства.