Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Банк тест.мод тер стома.doc
Скачиваний:
63
Добавлен:
04.08.2019
Размер:
903.68 Кб
Скачать
  1. Ерозія емалі

  2. Гіпоплазія емалі

  3. +Клиновидний дефект

  4. Кислотний некроз зубів

  5. Гіперестезія твердих тканин зуба

118. Хворий 30 років звернувся зі скаргами на косметичний дефект коронок верхніх передніх зубів з вестибулярної сторони у пришийковій ділянці.Пацієнтку турбують неприємні відчуття при чищенні зубів ,від хімічних подразників.При об’єктивному обстеженні виявленно дефект у вигляд і,, сходинки ,, на приший ковій ділянці. Діагностуйте захворювання:

  1. Гіперестезія твердих тканин зуба

  2. Гіпоплазія емалі

  3. +Клиновидний дефект

  4. Кислотний некроз зубів

  5. Ерозія емалі

119. Хворий 25 років звернувся зі скаргами на косметичний дефект коронок верхніх передніх зубів з вестибулярної сторони у пришийковій ділянці.Пацієнтку турбують неприємні відчуття при чищенні зубів ,від хімічних подразників.При об’єктивному обстеженні виявленно дефект у вигляд і,, сходинки ,, на приший ковій ділянці. Діагностуйте захворювання:

  1. Гіпоплазія емалі

  2. Гіперестезія твердих тканин зуба

  3. Кислотний некроз зубів

  4. Ерозія емалі

  5. + Клиновидний дефект

120. Хвора 48 років звернувся зі скаргами на косметичний дефект коронок верхніх передніх зубів з вестибулярної сторони у пришийковій ділянці.Пацієнтку турбують неприємні відчуття при чищенні зубів ,від хімічних подразників.При об’єктивному обстеженні виявленно дефект у вигляд і,, сходинки ,, на приший ковій ділянці. Діагностуйте захворювання:

  1. Гіперестезія твердих тканин зуба

  2. Кислотний некроз зубів

  3. Гіпоплазія емалі

  4. + Клиновидний дефект

  5. Ерозія емалі

121. Хвора 30 років звернувся зі скаргами на косметичний дефект коронок верхніх передніх зубів з вестибулярної сторони у пришийковій ділянці.Пацієнтку турбують неприємні відчуття при чищенні зубів ,від хімічних подразників.При об’єктивному обстеженні виявленно дефект у вигляд і,, сходинки ,, на приший ковій ділянці. Діагностуйте захворювання:

  1. Кислотний некроз зубів

  2. Гіперестезія твердих тканин зуба

  3. + Клиновидний дефект

  4. Гіпоплазія емалі

  5. Ерозія емалі

122. При профілактичному огляді ротової порожнини у пацієнтки М. 40 років на вестибулярній поверхні 44 ,43 ,33,34 зубів у пришийковій ділянці виявлені U-подібні дефекти твердих тканин ,що досягають плащового дентину .Стінки дефекту щільні ,блискучі, гладкі, безболісні при зондуванні і хімічному подразненні .Вкажіть найбільш вірогідний діагноз:

  1. Середній карієс

  2. Стирання твердих тканин зуба

  3. +Клиновидний дефект

  4. Пришийковий некроз емалі

  5. Ерозія емалі

123. При профілактичному огляді ротової порожнини у пацієнта Н. 55 років на вестибулярній поверхні 33,32,23,22 зубів у пришийковій ділянці виявлені U-подібні дефекти твердих тканин, що досягають плащового дентину. Стінки дефекту щільні, блискучі, гладкі, безболісні при зондуванні і хімічному подразненні .Вкажіть найбільш вірогідний діагноз:

  1. Стирання твердих тканин зуба

  2. Середній карієс

  3. Ерозія емалі

  4. Пришийковий некроз емалі

  5. +Клиновидний дефект

124.При профілактичному огляді ротової порожнини у пацієнта Ф. 29 років на вестибулярній поверхні 44 ,43 ,33,34 зубів у пришийковій ділянці виявлені U-подібні дефекти твердих тканин, що досягають плащового дентину .Стінки дефекту щільні ,блискучі, гладкі, безболісні при зондуванні і хімічному подразненні .Вкажіть найбільш вірогідний діагноз: