Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Банк тест.мод тер стома.doc
Скачиваний:
63
Добавлен:
04.08.2019
Размер:
903.68 Кб
Скачать
  1. Локальна гіпоплазія

  2. Середній карієс в стадії загострення

  3. + Клиновидний дефект

  4. Компютерний некроз зубів

  5. Початковий карієс

131. Під час профілактичного огляду у жінки 29 років виявлено в пришийковій ділянці центральних різців, які більше ніж інші зуби виступали в зубному ряду дефект з гострим кутом .Скаржиться на біль при дії термічних ,хімічних і механічних подразників. Стінки дефекту щільні ,блискучі, гладкі ,безболісні при зондуванні і хімічному подразненні.Поставте найбільш вірогідний діагноз:

  1. Середній карієс в стадії загострення

  2. Початковий карієс

  3. Компютерний некроз зубів

  4. +Клиновидний дефект

  5. Локальна гіпоплазія

132. У дівчини 19 років при профілактичному огляді на вестибулярній поверхні 11 зуба виявлено дефект твердих тканин зуба у вигляді клина .Емаль в області дефекта гладка,блискуча, барвниками не зафарбовується .Вкажіть найбільш вірогідний діагноз:

  1. Вогнищева де мінералізація

  2. Флюороз зубів

  3. Системна гіпоплазія емалі

  4. + Клиновидний дефект

  5. Гострий поверхневий карієс

133.У пацієнта П., 21 року при профілактичному огляді на вестибулярній поверхні 15 зуба виявлено дефект твердих тканин зуба у вигляді клина .Емаль в області дефекта гладка,блискуча ,барвниками не зафарбовується .Вкажіть найбільш вірогідний діагноз:

  1. + Клиновидний дефект

  2. Флюороз зубів

  3. Системна гіпоплазія емалі

  4. Вогнищева де мінералізація

  5. Гострий поверхневий карієс

134.У хворої 25 років при профілактичному огляді на вестибулярній поверхні 23 зуба виявлено дефект твердих тканин зуба у вигляді клина .Емаль в області дефекта гладка,блискуча ,барвниками не зафарбовується .Вкажіть найбільш вірогідний діагноз:

  1. + Клиновидний дефект

  2. Вогнищева де мінералізація

  3. Гострий поверхневий карієс

  4. Системна гіпоплазія емалі

  5. Флюороз зубів

135. У пацієнта 18 років при профілактичному огляді на вестибулярній поверхні 14 зуба виявлено дефект твердих тканин зуба у вигляді клина. Емаль в області дефекта гладка, блискуча, барвниками не зафарбовується .Вкажіть найбільш вірогідний діагноз:

  1. Гострий поверхневий карієс

  2. Вогнищева де мінералізація

  3. +Клиновидний дефект

  4. Системна гіпоплазія емалі

  5. Флюороз зубів

136. У дівчини 19 років при профілактичному огляді на вестибулярній поверхні 33 зуба виявлено дефект твердих тканин зуба у вигляді клина .Емаль в області дефекта гладка,блискуча ,барвниками не зафарбовується .Вкажіть найбільш вірогідний діагноз:

  1. Вогнищева де мінералізація

  2. + Клиновидний дефект.

  3. Гострий поверхневий карієс

  4. Флюороз зубів

  5. Системна гіпоплазія емалі

137. Жінка 23 років звернулась зі скаргами на короткочасні болі від термічних подразників в зубі. Обєктивно в пришийковій ділянці 11,12,13, 22,23 зубів наявний дефект у вигляді, «сходинки» .Барвниками не зафарбовується. Пацієнтку турбують неприємні відчуття при чищенні зубів ,від хімічних подразників.Вкажіть діагноз:

  1. Ерозія емалі

  2. Гіпоплазія емалі

  3. + Клиновидний дефект

  4. Флюороз зубів

  5. Гіперестезія твердих тканин зуба

138. Жінка 35 років звернулась зі скаргами на короткочасні болі від термічних подразників в зубі. Обєктивно в пришийковій ділянці 11,12,13 ,22,33 зубів наявний дефект у вигляді ,,сходинки,, .Барвниками не зафарбовується. Пацієнтку турбують неприємні відчуття при чищенні зубів ,від хімічних подразників.Вкажіть діагноз:

  1. Флюороз зубів

  2. + Клиновидний дефект

  3. Гіпоплазія емалі

  4. Ерозія емалі

  5. Гіперестезія твердих тканин зуба

140.Чоловік 45 років звернулась зі скаргами на короткочасні болі від термічних подразників в зубі. Обєктивно в пришийковій ділянці 23,24,25 зубів наявний дефект у вигляді ,,сходинки,,. Барвниками не зафарбовується. Пацієнтку турбують неприємні відчуття при чищенні зубів, від хімічних подразників.Вкажіть діагноз:

  1. +Клиновидний дефект

  2. Гіпоплазія емалі

  3. Ерозія емалі

  4. Флюороз зубів

  5. Гіперестезія твердих тканин зуба

141.Жінка 39 років звернулась зі скаргами на короткочасні болі від термічних подразників в зубі. Обєктивно в пришийковій ділянці 11,12,13 ,32,33 зубів наявний дефект у вигляді «сходинки». Барвниками не зафарбовується. Пацієнтку турбують неприємні відчуття при чищенні зубів, від хімічних подразників. Вкажіть діагноз:

  1. Ерозія емалі

  2. Гіпоплазія емалі

  3. Гіперестезія твердих тканин зуба

  4. Флюороз зубів

  5. + Клиновидний дефект

142.У пацієнтки 27 років звернулась зі скаргами на короткочасні болі від термічних подразників в зубі .Обєктивно в пришийковій ділянці 23,24,43,44зубів наявний дефект у вигляді ,,сходинки,,. Барвниками не зафарбовується. Пацієнтку турбують неприємні відчуття при чищенні зубів ,від хімічних подразників.Вкажіть діагноз: