Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Банк тест.мод тер стома.doc
Скачиваний:
63
Добавлен:
04.08.2019
Размер:
903.68 Кб
Скачать
  1. Гімеремія пульпи

  2. Гострий середній карієс

  3. Гострий обмежений пульпіт

  4. Хронічний фіброзний пульпіт

  5. *Гострий глибокий карієс

28. Хвора 35 років скаржиться на наявність каріозної порожнини у зубі нижньої щелепи зліва. При потраплянні у порожнину солодкої та кислої їжі виникає короткочасний біль. На жувальній поверхні 36 зуба виявлена каріозна порожнина у межах навколопульпарного дентину виповнена світлим розм’якшеним дентином. Зондування дна і стінок каріозної порожнини болюче, холод викликає біль, який швидко зникає після припинення дії подразника. Який найбільш вірогідний діагноз?

  1. Гострий середній карієс

  2. Гіперемія пульпи

  3. *Гострий глибокий карієс

  4. Гострий обмежений пульпіт

  5. Хронічний глибокий карієс

29. Пацієнт 39-ти років, звернувся до стоматолога зі скаргами на біль в зубі на верхній щелепі зліва, який виникає під час прийому їжі від дії, механічних та хімічних подразників і зникає відразу після їх усунення. При об’єктивному обстеженні виявлено глибоку каріозну порожнину в межах біляпульпарного дентину. Зондування болісне по дну каріозної порожнини. Термодіагностика різко болюча, зникає відразу після усунення подразника. ЕОД – 15 мкА. Поставте діагноз:

  1. Гострий середній карієс

  2. Гіперемія пульпи

  3. *Гострий глибокий карієс

  4. Гострий обмежений пульпіт

  5. Хронічний глибокий карієс

30. Хвора 19 років скаржиться на гострий самовільний напад болю вночі в 13 зубі тривалістю 20-25 хв.Больові проміжки 2-3 год,біль не іррадіює.Об’єктивно:в 13 зубі каріозна порожнина V класу,порожнина зуба не розкрита,зондування болюче по всьому дну.Який метод лікування оптимальний у данному випадку?

  1. *Вітальна екстрипація

  2. Вітальна ампутація

  3. С.Біологічний метод

  4. Девітальна ексирпація

  5. Девітальна ампутація

31.Чоловік 35 років звернувся з метою санації порожнини рота.Об’єктивно:на вестибулярній поверхні в пришийковій ділянці22 зуба виявлена каріозна порожнина в межах плащового дентину,дентин твердий,темного кольору,дно шорсткувате.Зондування,холод,біль не викликають.Який діагноз найбільш вірогідний?

  1. Ерозія емалі

  2. Флюороз

  3. Некроз твердих тканин

  4. Клиновидний дефект

  5. *Хронічний середній карієс

32.Пацієнт 19 років звернувся на наявність естетичного дефекту у вигляді світлих плям.Об’єктивно:на вестибулярній поверні 12,11 та 22,23 зубів, горбиках 16 та 26 плями з блискучою поверхнею,які з’явилися з моменту прорізання зубів.Який найбільш вірогідний діагноз?

  1. Множинний карієс

  2. *Системна гіпоплазія

  3. Ендемічний флюороз

  4. Незавершений амелогенез

  5. Ерозія емалі

33.Чоловік 48 років скаржиться на наявність каріозної порожнини в зубі на верхній щелепі зліва.Раніше зуб не лікувався.Періодично після простуди в зубі виникає ниючий біль.Об’єктивно:в пришийковій частині 26 зуба глибока каріозна порожнина.Реакція на холод та перкусія безболісні.На яснах,біля зуба є великий рубець.Який вірогідний діагноз?

  1. Хронічний глибокий карієс

  2. Хронічний гангренозний пульпіт

  3. *Хронічний гранулюючий періодонтит

  4. Хронічний фіброзний періодонтит

  5. Хронічний гранулематозний періодонтит

34.Хвора 40 років звернулася зі скаргами на біль від холодного,солодкого в11,21 зубах,косметичний дефект.Об’єктивно:в 11,21 у ділянці екватора вестибулярної поверхні коронки зуба,виявлені дефекти емалі овальної форми,які розташовані в косому напрямку,з гладеньким,блискучим,щільним дном.Який вірогідний діагноз?

  1. *Некроз емалі

  2. Незавершений амелогенез

  3. Ерозія твердих тканин зуба

  4. Поверхневий карієс

  5. Клиновидний дефект

35.Хвора скаржиться на болісні відчуття на болісні відчуття в 36 зубі при потраплянні солодкого,біль швидко минає.Об’єктивно:на жувальній поверхні 36 зуба каріозна порожнина в межах емалі,край шорсткі,дно та стінки бліді,м’які.Зондування безболісне.Який найбільш вірогідний діагноз?