Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Класиф кац я_Д електрик в.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
03.08.2019
Размер:
241.66 Кб
Скачать

Конструкції пральних машин

У пральних машинах з дисковим активатором активація мийного розчину відбувається а рахунок обертання диска на одній з площин якого розміщені ребра. Існують активатори з радіальними та спіральними ребрами. З метою запобігання зносу білизни у активаторах першого типу застосовують зберігаючий режим прання: обертання активатора за годинниковою стрілкою-пауза-протигодинникової стрілки. Активатор із спіральними у нормальному режимі прання обертається проти годинникової стрілки, а в зберігаю чому режимі за годинниковою стрілкою.

У пральних машинах барабанного типу прання відбувається в барабані. Який в робочому стані частково занурений в робочий розчин. Барабан має перфорацію і ребра. Під час обертання барабана білизна притискується до внутрішньої поверхні і піднімається вгору, білизна відокремлюється від поверхні барабану в момент досягнення найвищої точки його обертання, білизна падає на дно барабана у мийний розчин. Пральні машини можуть мати нагрівальні елементи.

Пральні машини типу ПМ складаються з корпуса, кожуха електродвигуна, електродвигуна, дискового активатора, зливного патрубка і кришки. Деякі моделі мають реле часу, підставку для встановлення, зливний шланг.

Пральні машини типу ПМР окрім вузлів вказаних в машині типу ПМ мають віджимний пристрій. Привод віджимного пристрою може бути ручним або електромеханічним, крім того машини можуть мати насос для додаткової активації розчину та зливання його після прання. Віджимний пристрій складається з 2 валків тиск між якими регулюється за допомогою спец гвинта. Для машин типу ПМР характерна наявність 2 режимів прання. Тривалість прання регулюють за допомогою реле часу. По досягенні заданого періоду реле автоматично вимикає електродвигун із джерела живлення.

У напівавтоматичних пральних машинах процес прання практично не відрізняється від попередніх.

В одно баковій машині в корпусі розміщений однофазний двигун, який приводить в дію активатор, розміщений в пральному баці. Поряд з пральним баком установлюють перфорований бак центрифуги, який закриваеться кришкою та блокується мікро вимикачем. Для гасіння вібрацій вузол центрифуги розміщують на амортизаторах. Для зливання мийного розчину є один або два насоси.

Дворакові напівавтоматичні машини хар-ться більшим ступенем механізації всіх видів робіт недоліком таких машин з дисковим активатором є наявність ручних операцій з перекладання білизни з одного баку в інший.

Процесами прання в напівавтоматичних машинах барабанного типу керує програмний пристрій до якого входить задавальний блок, командо апарат і перемикач вибору режимів роботи.

Конструктивно механічна частина автоматів мало чим відрізняється від барабанних напівавтоматичних машин різниця полягає у складності електрообладнання – моделі мають електронну або електромеханічну систему керування. Машини такого типу розраховані на стаціонарне відімкнення до водопровідної мережі.

Основні споживчі властивості

Якість пральних машин визначається такими параметрами:

ефективністю відпирання білизни;

ступенем зносу білизни і відсутністю механічних пошкоджень;

ефективністю віджимання білизни;

витратами електроенергії;

тривалістю прання за найбільш складною програмою (для ПМА);

витратами води та СМЗ.

Комплекс споживчих властивостей також містить вимоги щодо зручності користування, габаритних розмірів, дизайну, екологічної безпеки, зручності зберігання. Пральні машини працюють від однофазного змінного струму з номінальною напругою 220 В і частотою 50 Гц. Машини повинні мати рівнемір або покажчик рівня заповнення бака номінальною к-тю води. Середній строк служби пральних машин становить 15 років.

Машини повинні бути комплектовані такими елементами:

зливними і наливними шлангами

віджимним пристроєм для машин ПМР

ванночкою для зливання залишків рідини з гідросистеми, крім машин типу ПМ

пристроєм для відімкнення до мережі водопостачання (для ПМА)

двополюсною розеткою з контактом для заземлення

автономною центрифугою для машин типу ПМЦ

експлуатаційним документом

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]