Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Класиф кац я_Д електрик в.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
03.08.2019
Размер:
241.66 Кб
Скачать

Прилади для зволоження повітря

Існує аерозольний спосіб підвищення вологості повітря і спосіб зволоження повітря за рахунок самоплинного або примусового випаровування вологи. Принцип аерозольного зволоження повітря полягає в механічному розпиленні дрібних краплин води. Залежно від способу розпилення вологи розрізняють прилади, в яких аерозольна волога утворюється за рахунок обтікання фонтана води потоками повітря, обтікання повітряним потоком нерухомої зволоженої поверхні, відцентровим розпиленням води за допомогою вентилятора. Класифікують зволожувачі за типом – без регулювання та з регулюванням продуктивності розсіювання води.

Повітроочисні прилади Кухонні повітроочисники призначені для очищення повітря побутових приміщень від пилу, диму, неприємних запахів. Принцип роботи повітроочисників ґрунтується на організації примусового потоку забрудненого повітря через фільтри з наступним його поверненням. Як фільтри застосовуються фільтрувальні матеріали з мінімальним аеродинамічним опором типу ФП, активоване вугілля, або бактерицидні лампи. Конструктивно кухонні повітроочисники незалежно від виробника схожі між собою: прямокутний корпус, що містить систему фільтрів, які можуть бути замінені на нові після сильного забруднення, електродвигун з вентилятором, лампи освітлення, програмуючий пристрій. Якіть повітроочисників визначається продуктивністю, ефективністю очищення повітря, зручністю очищення приладу і заміни фільтрів, споживаною потужністю, рівнем шуму та іншим.

Побутові кондиціонери

Призначені для охолодження, очищення і нагрівання повітря всередині приміщень. За конструкцією розрізняють кондиціонери моно- та двоблокові. За способом установлення: віконні, підлогові, настінні, стельові та прилади, які можуть бути вбудовані. Кондиціонери можна також класифікувати за холодопродуктивністю, кліматичним виконанням, Макс значенням температури та іншими показн. Кондиціонери поділяють на такі типи: КБ1 – охолодження, осушування, очищення і вентиляція повітря з автоматичною підтримкою рівня охолодження. КБ2 – охолодження, осушування або нагрівання повітря при реверсування потоку холодоагента очищення та вентиляція повітря з автоматичною підтримкою рівня охолодження або нагрівання. КБ3 – те саме, що і для КБ2;нагрівання повітря вбудованими електронагрівачами, які працюють незалежно або разом з реверсуванням потоку холодоагента. Кондиціонери типу БК складаються з корпусу всередині якого вмонтовані основні вузли, причому внутрішній об’єм приладу поділений перегородкою на 2 частини – внутрішню, яка знаходиться в приміщенні, і зовнішню, яка винесена ззовні приміщення. Перегородка має рухому заслінку, за допомогою якої можна регулювати кількість повітря, яке надходить в приміщення. Холодильний агрегат призначені для охолодження повітря і складаються з елементів, призначення і кількість яких відповідають холодильним агрегатам компресійного типу. Випарник холодильного агрегату розміщений у внутрішньому відділенні кондиціонера, а конденсатор у зовнішній. На валу електродвигуна розміщені 2 вентилятори: осьовий та відцентровий. 1й потрібен для охолодження конденсатора холодильного агрегату. 2й - для створення примусового руху повітря із середини приміщення; потік повітря, який створює відцентровий вентилятор далі проходить через декоративну панель, повітряний фільтр та випарник і повертається всередину приміщення. Повітря осушується за рахунок конденсації вологи, яка міститься в повітрі, на випарнику. Кондиціонер має пульт керування на якому розміщенні ручки вмикання приладу у мережі живлення, встановлення бажаного режиму роботи і автоматичної підтримки цього режиму, регулювання охолодження заслінки. Двоблокові системи складаються з двох модулів, один з яких призначений для примусового охолодження за допомогою вентиляторів, конденсатора холодильного агрегата, і встановлюється ззовні приміщення; інший – для охолодження повітря всередині приміщення за рахунок теплопередачі від випарника.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]