Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kursova_robota_ekonomichny_analiz.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
17.07.2019
Размер:
490.5 Кб
Скачать

2 .2 . Технікоекономічна характеристика діяльності підприємства

ВАТ Трест «Київміськбуд6»  структура, що надає послуги по будівництву об'єктів будьякої складності, виконує функції замовника та підрядника будівництва, забезпечує виконання будівельно-монтажних робіт з будівництва. Дане підприємство знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Л.Первомайського, 9.

Підприємство утворене з метою забезпечення реалізації економічних інтересів держави, пов'язаних з розвитком будівництва, одержання прибутку від усіх видів діяльності, дозволеної законодавством, а також задоволення потреби населення, установ та підприємств будь-якої форми власності в послугах у сфері проектування, архітектури та будівництва, в придбанні будівельних матеріалів і конструкцій, підготовці робітничих кадрів, створення умов для підвищення конкурентоспроможності галузі.

Предметом діяльності ВАТ Трест «Київміськбуд6» є:

  • виконання всіх видів будівельномонтажних робіт;

  • виготовлення виробів будівельної індустрії, будівельних матеріалів і конструкцій, засобів механізації та обладнання;

  • купівля, продаж та оренда рухомого і нерухомого майна згідно з вимогами законодавства, управління майном, що належить підприємству;

  • надає послуги у сфері проектування, архітектури та будівництва,;

  • здійснює реконструкцію і капітальний ремонт основних фондів;

  • має право придбавати матеріальні ресурси у підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності, а також у фізичних осіб як на території України, так і за її межами.

Майно підприємства формується за рахунок:

  • майна, майнових та інших відчужуваних прав, що мають грошову оцінку, переданих засновником до статутного фонду;

  • доходів, одержаних від господарської діяльності, включаючи доходи від реалізації цінних паперів і корпоративних прав;

  • кредитів банків та інших кредиторів;

  • виготовленої продукції, виконаних робіт та послуг, наданих підприємством;

  • капітальних вкладень;

  • майна, придбаного в інших суб'єктів господарювання, організацій та громадян в установленому законодавством порядку;

  • інших джерел, не заборонених законодавством.

Основним узагальнюючим показником результатів роботи підприємства є прибуток. Прибуток підприємства формується за рахунок надходжень від провадження господарської діяльності після покриття матеріальних та прирівняних до них витрат і витрат на оплату праці, виплати відсотків за кредитами банків і за облігаціями, а також передбачених законодавством податків, зборів та інших обов'язкових платежів до бюджетів.Чистий прибуток, одержаний після проведення зазначених розрахунків, залишається у повному розпорядженні підприємства і використовується у порядку, що встановлюється статутом.

Трудовий колектив підприємства становлять усі працівники, що беруть участь у його діяльності на основі трудового договору (контракту, угоди), що регулює трудові відносини працівника з підприємством.

Компанія веде поточний, бухгалтерський і податковий облік результатів своєї господарської діяльності відповідно до Законодавства.

Основою технічної політики тресту залишається розвиток монолітнокаркасного будівництва за всіма складовими технологіями будівництва: удосконалення та оптимізація проектних рішень, оновлення будівельної техніки, оснастки, підвищення рівня знань науковотехнічних працівників та робітників, впровадження сучасних матеріалів та виробів.

Проведемо експресаналіз фінансового стану підприємства за 2010 рік[15].

Коефіцієнт незалежності характеризує можливість підприємства виконати свої зовнішні зобов'язання за рахунок використання власних активів, його незалежність від позикових джерел:

= (формула 2.1)

За даними балансу за 2010 рік спостерігається від'ємне значення першого розділу пасиву балансу  власний капітал: на початок періоду  8501 тис. грн., на кінець  24786 тис. грн. Це пояснюється наявністю непокритих збитків у розмірі: на початок періоду  17926 тис. грн., на кінець  36003 тис. грн. Таким чином підприємство за зазначений період є фінансово залежним, оскільки не має достатнього власного капіталу для фінансування своєї діяльності.

Коефіцієнт фінансової стійкості показує співвідношення власних і залучених засобів, вкладених в діяльність підприємства. Характеризує здатність підприємства залучати зовнішні джерела фінансування:

= (формула 2.2)

Коефіцієнт ділової активності характеризує швидкість обертання фінансових ресурсів підприємства:

= (формула 2.3)

Коефіцієнт участі власних і довгострокових позикових коштів в запасах і витратах розкриває достатність сформованого власного капіталу в активізації та покритті різних ризиків :

= (формула 2.4)

Коефіцієнт покриття показує, скільки грошових одиниць оборотних засобів припадає на кожну грошову одиницю короткострокових зобов'язань:

= (формула 2.5)

Коефіцієнт рентабельності активів показує ефективність використання активів підприємства :

(формула 2.6)

Коефіцієнт рентабельності власного капіталу характеризує ефективність вкладення коштів до даного підприємства:

(формула 2.7)

Таблиця 2.2

Результати експресаналізу фінансового стану підприємства ВАТ Трест «Київміськбуд6» за 2010 р.

Показники

Звітний рік

Нормативне значення

На початок року

На кінець року

1. Коефіцієнт фінансової стійкості

0,4

0,7

=0,7

2. Коефіцієнт ділової активності

0,35

збільшення

3. Коефіцієнт участі власних і довгострокових позикових коштів в запасах і витратах

0,3

0,64

3більшення

4. Коефіцієнт покриття

1,34

2,9

1

Отже, підприємство, що досліджується, залежить від зовнішніх джерел фінансування, бо частина власного капіталу в загальній сумі фінансових ресурсів менше 50%. На кінець звітного року у підприємства з’явилася можливість залучити додаткові позикові засоби і здатність погасити поточні зобов'язання за рахунок активів різного ступеня ліквідності. Протягом звітного періоду капітал, що вкладений в активи підприємства, робить 0,35 оборотів, що свідчить про неефктивне використання активів підприємства. На початок періоду 30% оборотних активів сформовані за рахунок власного капіталу та довгострокових зобов’язань, на кінець періоду показник складав 64%. Підприємство здатне покрити наявними оборотними активами поточні зобов’язання.

У зв’язку з тим, що в 2009-2010 роках на підприємстві спостерігалися збитки, зокрема в 2009 р.  18043 тис.грн., в 2010р.  18878 тис.грн, показники рентабельності не визначалися.

В табл. 2.3 представлено структуру виробничих запасів на підприємстві ВАТ Трест «Київміськбуд6» у 2010 році.

Таблиця 2.3

Структура оборотних активів

Найменування показника

Величина

тис. грн

Структура

%

Сировина і матеріали

6817 

36,35

Паливо

 92

0,49

Тара і тарні матеріали

 16

0,085

Запасні частини

 44

0,235

Малоцінні та швидкозношувані предмети

 50

0,27

Незавершене виробництво

 10544

56,23

Готова продукція

 1189

6,34

Разом

 18752

100

За результатами розрахунку в 2010 році найбільшу питому вагу в структурі оборотних активів займає незавершене виробництво  56,23 % та сировина і матеріали 36,35 %. Таке співвідношення є характерним для підприємства будівельної галузі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]