Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МКР право (теория).docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
15.07.2019
Размер:
126.85 Кб
Скачать
  1. Конституційний статус місцевих державних адміністрацій.

•Структурний рівень місцевих органів виконавчо влади представлений в особі обласних і районних державних адміністрацій.

Місцеві державні адміністрації – єдиноначальні органи виконавчої влади, владні повноваження яких реалізують одноособово їх керівники – голови місцевих державних адміністрації.

Голів обласних і районних державних адміністрацій, міст Києва і Севастополя призначає на посаду та звільняє президент та подання Кабінету Міністрів на строк повноважень президента (п.3. ст. 118).

Вони одноособово приймають рішення з питань, що належить до їх компетенції, шляхом видання розпорядження і відповідають за них згідно із законодавством.

Нормативно-правові акти місцевих державних адміністрацій підлягають державній реєстрації у відповідних органах юстиції у встановленому законом порядку і побувають чинності з моменту їх реєстрації.

Рішення голів місцевих державних адміністрацій, що суперечать Конституції і законом України, іншим законодавчим актом, можуть скасувати Президент України, Кабінет Міністрів або голови державної адміністрації вищого рівня.

Місцеві державні адміністрації в межах, встановлених Конституцією та законами України, а також актами Президента України та Кабінету Міністрів України, здійснюють управління сферами суспільного розвитку територій і несуть повну відповідальність за соціально-економічний стан справ у області, районі, містах Києві та Севастополі.

Місцеві державні адміністрації на відповідній території забезпечують:

1) виконання Конституції і законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади.

2) Законність і правопорядок: додержання прав і свобод громадян.

3) Виконання державних і регіональних програм соціально-економічного та культурного розвитку, програм охорони довкілля, а в місцях компактного проживання корінних народів і національних менших - також програм їх національно-культурного розвитку.

4) Підготовку та виконання відповідних обласних і районних бюджетів.

5) Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм.

6) Взаємодію з органами місцевого самоврядування.

7) Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень (. Ст 119, розділ VІ).

  1. Поняття місцевого самоврядування. Принципи місцевого самоврядування в Україні. Система місцевого самоврядування. Органи самоорганізації населення в Україні.

Місцеве самоврядування виступає одним із найважливіших принципів організації і функціонування влади в суспільстві й державі та є необхідним атрибутом будь-якого демократичного ладу. Взагалі, місцеве самоврядування - багатогранне та комплексне політико-правове явище, яке може характеризуватися різнобічно. Аналіз Конституції України (1996р.) дозволяє зробити висновок, що місцеве самоврядування як об'єкт конституційно-правового регулювання виступає в якості:

-по-перше, відповідної засади конституційного ладу України;

-по-друге, специфічної форми народовладдя;

-по-третє, права жителів відповідної територіальної одиниці (територіальної громади) на самостійне вирішення питань місцевого значення.

•Принципи місцевого самоврядування встановлені Конституцією України та Європейською хартією місцевого самоврядування, а їх деталізацію та конкретизацію здійснено в Законі України “Про місцеве самоврядування в Україні” (зокрема, стаття 4).

За ступенем узагальнення їх можна поділити на дві групи:

а) загальні принципи організації та здійснення публічної влади (всіх її форм) в Україні;

б) принципи місцевого самоврядування як специфічної форми публічної влади.

Перша група принципів визначає загальні засади організації одночасно двох форм публічної влади в Україні – державної влади і місцевого самоврядування.

Другу групу становлять принципи, що характеризують організацію та функціонування місцевого самоврядування як самостійної форми публічної влади.

Система місцевого самоврядування включає:

-територіальну громаду;

-сільську, селищну, міську раду;

-сільського, селищного, міського голову;

-виконавчі органи сільської, селищної, міської ради;

-районні та обласні ради, що представляють спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ, міст;

-органи самоорганізації населення.

Орган самоорганізації населення — це представницький орган, що створюється жителями, які на законних підставах проживають на території селища, міста або їх частин, для вирішення завдань, передбачених Законом України "Про органи самоорганізації населення".

Згідно із статєю 3 Закону України "Про органи самоорганізації населення" їх основними завданнями є:

- створення умов для участі жителів у вирішенні питань місцевого значення в межах Конституції і законів України;

- задоволення соціальних, культурних, побутових та інших потреб жителів шляхом сприяння у наданні їм відповідних послуг;

- участь у реалізації соціально-економічного, культурного розвитку відповідної території, інших місцевих програм.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]