Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тема 2. Організація навчального процесу у вузі....doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
11.07.2019
Размер:
134.66 Кб
Скачать

Модульний контроль

Цей вид контролю проводиться за навчальним матеріалом модуля, після закінчення лекцій та практичних занять, на яких розглядалися питання модулів. Лабораторні заняття можуть не враховуватися при плануванні модулів, винесених для контролю. Зміст, система завдань,критерії оцінювання результатів їхнього виконання й завдання(задачі) модульного контролю розробляються викладачами відповідної кафедри. Студенти заздалегідь знайомляться з критеріями оцінки контрольних завдань; перед проведенням модульного контролю, а також при оцінюванні його результатів бажано ще раз нагадати про ці критерії.

Контрольні завдання для модульної перевірки й контролю за конкретними навчальними матеріалами повинні бути однакової складності й аналогічними для всіх студентів.

Модульний контроль здійснюється 2 – 3 рази протягом семестру, у вільний від основних занять час. Модульний контроль проводиться у формі письмових завдань, котрі містять питання(або у вигляді тестів) для перевірки знань фактичного матеріалу. Терміни встановлюються наказом ректора на поточний навчальний рік. Деканат на підставі наказу ректора складає графік модульного контролю з відповідних дисциплін. Тривалість проведення модульного контролю – до 4-х академічних годин.

Модульний контроль проводить викладач, котрий веде лекційний курс, йому допомагають викладачі, котрі ведуть семінарські заняття з відповідної дисципліни. Під час проведення модульного контролю в аудиторії повинні знаходитися не менше двох викладачів.

Контрольні завдання отримують усі студенти. Під час виконання завдань студенти можуть користуватися допоміжними матеріалами й засобами, дозволеними кафедрою. Під час виконання контрольних завдань студентам забороняється обмінюватися думками, спілкуватися чи користуватися забороненими матеріалами й засобами.

Викладачі здійснюють контроль і створюють умови для самостійної роботи студентів. У разі порушення студентами порядку в процесі виконання контрольних завдань вони усуваються від роботи, а результат модульного контролю оцінюється нулем балів.

Перевірка студентських робіт проводиться9здійснюється) викладачами, котрі читають лекційний курс та ведуть семінарські заняття зі звітної дисципліни.

Результати перевірки доводяться до відома студентів на наступний день після проведення модульного контролю.

Той студент, якого не влаштувала отримана оцінка, після її оголошення може подати апеляцію. Комісія, до складу якої залучені лектор і завідуючий кафедри, зобов’язані розглянути скаргу в присутності студента й прийняти рішення стосовно оцінки до того, як будуть оголошені підсумкові оцінки. Наслідок розгляду апеляції фіксується на тексті виконаної контрольної роботи й засвідчується підписами членів комісії. Якщо студент не звернувся зі спростуванням протягом встановленого часу,то виставлена оцінка за модульний контроль вважається остаточною.

Результати модульного контролю виставляються до академічних журналів обліку поточної успішності та до предметних відомостей.