Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЦП Курс раб метод2005.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.05.2019
Размер:
186.88 Кб
Скачать

5. Подання курсової роботи науковому керівнику на рецензування

Не пізніше, ніж за два тижні до захисту студент подає курсову роботу науковому керівнику, який рецензує її та оцінює за п'ятибальною системою.

У рецензії науковий керівник дає її стислу характеристику, оцінює теоретичний рівень, глибину проведених досліджень, доцільність і обгрунтованість запропонованих рекомендацій, переваги та недоліки, якість і відповідність оформлення курсової роботи.

Досвід рецензування показує, що в курсових роботах зустрічаються такі недоліки:

- відхід від теми (тема курсової роботи передбачає розкриття одних питань, а фактично розкриваються інші);

- безсистемний виклад матеріалу, повторення одних і тих самих положень;

- логічні помилки, невміння виокремити головне;

- невдале поєднання теорії з фактичним матеріалом;

- переписування матеріалу з друкованих видань;

- недотримання методичних рекомендацій щодо оформлення роботи.

У разі негативної оцінки курсова робота разом з рецензією повертається студенту, який повинен доопрацювати її з урахуванням зауважень і лише після цього доопрацьований варіант разом із рецензією подати науковому керівнику для повторної перевірки.

Якщо попередня оцінка позитивна, студент допускається до захисту курсової роботи.

III. Структура та технічне оформлення курсової роботи

Курсову роботу студенти виконують самостійно, дотримуючись рекомендованої структури та вимог щодо технічного оформлення.

Рекомендується така структура курсової роботи:

1. Титульна сторінка, зразок оформлення якої наведено у додатку1.

2. Зразок рецензії наведений у додатку 2.

3. Зміст курсової роботи, де вказуються заголовки розділів (підрозділів) та сторінки, на яких вони розміщені.

4. Вступ, де розкриваються актуальність та практичне значення обраної теми, мета і основні завдання, предмет і об'єкт дослідження, структура курсової роботи, визначаються джерела інформації.

5. Основна частина, яка складається з трьох-п'яти основних розділів, які, у свою чергу, можуть поділятися на два-три підрозділи і за змістом повинні відповідати направленості теми, підпорядковуватись основній меті та завданням, бути органічно позв’язуваними, мати приблизно однаковий обсяг.

6. Висновки з викладом прогнозу діяльності об'єкта досліджень у перспективі.

7. Додатки, до яких слід включати допоміжні матеріали (таблиці допоміжних цифрових даних, схеми допоміжного характеру тощо). Кожний додаток починають з нової сторінки, у правому верхньому куті пишуть слово "Додаток". Додаток повинен мати тематичний заголовок. Якщо в курсовій роботі міститься кілька додатків, їх послідовно нумерують арабськими цифрами (наприклад: "Додаток 1"). Сторінки в додатках нумерують у межах одного додатка. Посилання на додатки в текстовій частині роботи є обов'язковим.

8. Список використаної літератури, який розміщують у кінці роботи в алфавітному порядку в такій послідовності:

  • закони, нормативні акти та положення державного значення;

  • літературні та наукові джерела;

  • матеріали періодичних видань.

У літературних і наукових джерелах вказують прізвище, ініціали автора, повну назву книги, місце видання, видавництво, рік видання. Для статей, що опубліковані в періодичній пресі, зазначають прізвище, ініціали автора, назву статті, назву журналу чи газети, рік видання, номер журналу чи дату виходу газети.

У кінці курсової роботи після списку використаної літератури ставиться підпис студента і дата виконання.

Вимоги щодо технічного оформлення курсової роботи

Курсова робота має бути написана чітко, розбірливо, без помилок та виправлень, з одного боку білого паперу формату А4 (210х297). Загальний обсяг курсової роботи, включаючи список використаних літературних джерел та додатки, не повинен перевищувати 35-40 сторінок.

Текстова частина має бути виконана пастою одного кольору (чорного або синього, або фіолетового) за винятком титульної сторінки, таблиць, графіків, які виконуються пастою чорного кольору.

Текст подається з урахуванням таких полів: ліве - 25 мм, верхнє — 20, праве - 10, нижнє — 20 мм.

Нумеруються всі сторінки роботи до останньої, ураховуючи ілюстрації та додатки, за винятком титульної сторінки і змісту. Порядковий номер сторінки проставляється у верхньому правому куті.

Текст курсової роботи може ілюструватись кресленнями, схемами, фотографіями, графіками, таблицями, які також виконуються на стандартних аркушах паперу формату А4. Кількість ілюстрацій повинна бути достатньою для того, щоб надати тексту зрозумілості та конкретності. Усі ілюстрації (фотографії,

схеми тощо) називають рисунками і нумерують послідовно. Ілюстративний матеріал розміщують у тексті одразу після посилання на нього.

На запозичену з інших джерел інформацію, а також на цитати, що наводяться в тексті, мають бути зроблені посилання. Їх наводять одразу після закінчення цитати в квадратних дужках, де вказують порядковий номер джерела у списку використаної літератури та відповідні сторінки джерела (наприклад: [14. С. 31-48], або під текстом тієї ж сторінки у вигляді зноски, де вказують прізвище та ініціали автора, назву джерела, місце видання, видавництво, рік видання та сторінку.