Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИЧКА ПО ЦП 2012.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
07.05.2019
Размер:
356.35 Кб
Скачать

6.Підсумковий контроль знань студентів, критерії оцінки.

Підсумковий контроль знань студентів здійснюється викладачем на останньому практичному занятті шляхом проведення підсумкової модульної контрольної роботи та проведення екзамену в кожному семестрі. Підсумковий контроль має на меті оцінку результатів навчання на певному освітньому рівні або на окремих його завершальних етапах. Форма підсумкового контролю полягає в проведенні поточних модульних контрольних робіт, які викладаються письмово шляхом відповіді на тестові питання та розширені відповіді на теоретичні питання, а також у складанні студентом екзамену, що полягає в усних відповідях на три теоретичних питання, при чому студент повинен показати рівень своїх знань, вмінь, орієнтування в практичних питаннях. Під час відповіді студента (в контрольній роботі, або на екзамені) викладач аналізує ступінь і якість оволодіння студентом знаннями по суті, предмету, структурі, змісту поставленого питання в обсязі робочої програми; знання основних категорій, принципів, джерел цивільного права незалежно від суті питання, про що можуть бути поставлені додаткові питання.

Підсумкова кількість балів по кожному студенту переводиться в систему оцінювання по рекомендаціям ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОРЯДОК ОЦІНЮВАННЯ ЗНАНЬ СТУДЕНТІВ З УРАХУВАННЯМ ВИМОГ БОЛОНСЬКОЇ ДЕКЛАРАЦІЇ.

За результатами поточного та підсумкового контролю виводиться середній арифметичний бал, який з використанням рівного для всіх студентів індексу кратності переводиться у відповідну кількість балів по 100 бальній системі.

Оцінка за системою

ECTS

Оцінка за бальною шкалою, що використовується в УАБС

Оцінка за національною шкалою

А

90 – 100

5 (відмінно)

В

80 – 89

4 ( дуже добре)

4 (добре)

С

70 – 79

D

60 – 69

3 (задовільно)

3(достатньо)

Е

50 – 59

FX

25 – 49

2 (неприйнятно) з можливістю повторного складання

F

0 – 24

2 (незадовільно) з обов’язковим повторним вивченням дисципліни