Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
EKZ_CONTR_ek_wir_perer.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
07.05.2019
Размер:
306.18 Кб
Скачать
  1. Економічна ефективність виробництва цукру.

  2. Показники продуктивності в птахівництві.

  3. Визначити рівень виробництва побічної продукції цукрових буряків з 1 га. посіву за його кормовою цінністю.(за річним звітом Кагарлицького р-ну)

  4. За даними річного звіту Кагарлицького р-ну визначити місце скотарства в економіці тваринництва і підприємстві за такими параметрами: 1. питома вага витрат скотарства у витратах тваринництва та загальних витратах підприємства; 2. питома вага затрат праці в скотарстві серед витрат тваринництва і підприємства; 3. питома вага витрат на оплату праці скотарства в фонді оплати праці тваринництва і підприємства в цілому.

  5. Розрахувати потребу в зерні на продовольчі цілі виходячи з норм витрат хлібопродуктів на душу населення і коефіцієнтів виходу борошна і круп із зерна.

Варіант № 15

  1. Потреба в продуктах переробки картоплі.

  2. Динаміка виробництва молока. Причини скорочення виробництва.

  3. Визначити ефективність інтенсивної технології вирощування картоплі за такими показниками: площа ріллі, вивільненої в результаті збільшення врожайності, економія посівного матеріалу, прибуток з одного га. Вихідні дані: потреба господарства в товарній картоплі – 1000 т, збільшення врожайності в результаті застосування інтенсивної

  4. За даними річного звіту Кагарлицького р-ну визначити роль скотарства в економіці тваринництва і всього підприємства за такими показниками: 1. частка грошової виручки від реалізації продукції скотарства в грошовій виручці тваринництва і товарній продукції підприємства; 2. частка прибутку від реалізації продукції скотарства в загальній масі прибутку одержаного від тваринництва та від реалізації всієї продукції підприємства.

  5. Визначити ефективність переробки насіння соняшнику при умові: закупівельна ціна насіння соняшнику становить 620 грн/т без ПДВ, вартість переробки 1 т насіння – 180 грн., вихід олії становить 46 %, шроту – 36 %, ціна на олію нерафіновану 1800 грн/т з ПДВ, шрот – 550 грн/т з ПДВ.

Варіант № 16

  1. Динаміка та структура експорту зерна.

  2. Показники собівартості в свинарстві. Методика їх визначення.

  3. Визначити ефективність виробництва льону-довгунця при умові, що виробничі витрати на 1 га становлять 450 грн., врожайність – 20 ц/га трести, врожайність насіння – 2,5 ц/га, коефіцієнт заліку трести у волокно – 4,15, ціна реалізації волокна – 520 грн/т, ціна реалізації насіння льону – 800 грн/т.

  4. За даними річних звітів Кагарлицького р-ну визначити технологічні показники ефективності виробництва продукції скотарства: 1. середньорічний надій молока на одну корову, кг; 2. відтворювальна здатність корів; 3. середньодобовий приріст молодняку тварин і тварин на відгодівлі, гр.

  5. Розрахувати потребу в цукрі та цукрових буряках для забезпечення потреб на внутрішньому ринку виходячи з норм витрат цукру на душу населення і коефіцієнтів виходу цукру з цукрових буряків.

Варіант № 17

  1. Показники собівартості зерна та методика їх визначення.

  2. Показники молочної продуктивності врх: фактичний рівень та динаміка визначення

  3. Розрахувати структуру валового збору зерна та вплив на нього змін площі кожної культури, урожайності та структури посівних площ.

  4. Визначити по господарству економічні показники ефективності виробництва продукції скотарства: 1. рівень продуктивності праці на виробництві молока; 2. собівартість виробництва 1 ц молока, грн.; 3. рівень рентабельності виробництва молока, %; 4. маса прибутку на одну середньорічну голову тварин, грн.

  5. Визначити ефективність виробництва соняшнику за такими даними: виробничі витрати на 1 га соняшника становлять 550 грн, врожайність соняшнику 12 ц/га, реалізаційна ціна - 620 грн/т без ПДВ, товарність - 90 %, на побічну продукцію (кошики соняшника) відносять 5 % виробничих витрат, витрати на реалізацію становлять 20 грн/т.

Варіант № 18

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]