Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Перепелица Известия.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
06.05.2019
Размер:
129.02 Кб
Скачать

4. Проект

4.1. Анотація проекту

Назва проекту «Створення енергоефективної моделі міської лікарні»

Актуальність проекту.

Сьогодні одним з пріоритетних напрямів розвитку економіки України є енергоефективність – зниження споживання енергоресурсів підприємствами і населенням країни. У першу чергу, це пов'язано, з узятими нашою державою зобов'язаннями у рамках Кіотського протоколу про зниження викидів парникових газів в атмосферу шляхом зменшення споживання енергоресурсів. По-друге, в умовах світової паливно-енергетичний кризи і стрімкого подорожчання енергоносіїв збільшуються вимог до енергетичної ефективності використання ресурсів у всіх секторах економіки і соціальній сфері. Це є запорукою енергетичної безпеки України і як наслідок збереження суверинитета та економічної незалежності. Принципіальність цього положення відображена в Законі України «Про енергозбереження», а також в Державнії цільової економічної програми енергоефективності на 2010 - 2015 роки, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 01.03.2010 № 243 (з урахуванням змін). У бюджетній сфері впровадження ресурсозберігаючих заходів здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30.10.1999 № 2183 «Про скорочення енергоспоживання бюджетними установами, організаціями та казенними підприємствами». У Луганській області діє довгострокова регіональна Програма енергоефективності на 2011 - 2015 роки, яка передбачає впровадження систем енергоменеджменту на всіх підприємствах, установах та організаціях усіх форм власності.

Підприємства, що впровадили якісну систему енергетичного менеджменту, отримує можливість:

• поліпшити виробничий цикл, тим самим підвищуючи свою конкурентноздатність;

• своєчасно проводити ефективні заходи з енергозбереження;

• отримувати віддачу від цих заходів у вигляді фінансового прибутку, в т.ч. і за рахунок економії витрат на енергоносії;

• підвищити свою енергоефективність;

• впроваджувати та застосовувати у повсякденній діяльності організацій різні законодавчі, регулюючі, контрактні та інші вимоги і зобов'язання, залучати фінансові кошти у вигляді податкових пільг, субсидій, грантів на енергозбереження;

• виконувати важливу природоохоронну функцію.

Повною мірою це відноситься до бюджетних організацій соціальної сфери, якою є міська лікарня ім. «Ізвестій», м.Красний Луч. Інвестувавши кошти в систему енергоменеджменту можна отримати діючу енергоефективну модель комунальної установи.

Перелік заходів проекту.

  • Енергоаудіт;

  • Планування (ідентифікація енергетичних аспектів згідно стандарту ISO 50001);

  • Розробка нормативно-технічної документації (ISO 50001);

  • Інтеграція ресурсозберігаючих технологій: модернізація систем енергопостачання, санація будівель лікарні, встановлення енергозберігаючого освітлювального устаткування, встановлення приладів обліку споживання енергоносіїв (перехід на погодинні тарифи), часткове заміщення традиційного вида палива альтернативним, впровадження технологій водозбереження, використання когенераційних технологій (теплових насосів, електричного теплоакумуляційного обігріву та гарячого водопостачання);

  • Аналіз функціонування системи енергоменеджмента (внутрішній аудіт);

  • Популярізація енергозбереження.

Очікувані результати проекту.

Економічні: скорочення на 40% споживання енергоресурсів, скорочення на 30% споживання водних ресурсів, економія бюджетних коштів за рахунок видатків на енергоносії та водопостачання, а також за рахунок витрат на утримання і ремонт будівель лікарні.

Соціальні: покращення умов перебування хворих у стаціонарі та умов праці медпрацівників за рахунок створення комфортного мікроклімату; поліпшення екологічної обстановки.

Цільові групи проекту

Населення краснолуцької міської громади (потенційні паціенти лікарні) і медпрацівники МЛ ім «Ізвестій».

Обсяг коштів необхідних для реалізації проекту ____тис. грн., з яких ___ тис. кошти з фонду Конкурсу в разі перемоги, ____ тис. грн. – кошти місцевого бюджету, ____ тис. грн. – кошти організацій партнерів.

Організації партнери, співвиконавці проекту: