Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Перепелица Известия.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
06.05.2019
Размер:
129.02 Кб
Скачать

4.2. Докладний опис проекту

4.2.1. Опис та соціально-економічний аналіз проблеми, на розв'язання якої спрямовано проект

Інформація про адміністративно-територіальну одиницю, та опис існуючих потреб і проблем.

Красний Луч — місто обласного підпорядкування в Луганській області. Краснолуцькій міській раді підпорядковані 3 міста районного значення Вахрушеве, Міусинськ, Петровське, 8 селищ міського типу, 5 сіл та 6 селищ. За станом на 01.01.2011 р. наявне населення – 126,2 тис. осіб , або 5,5% від всього населення Луганської області.

Система охорони здоров'я представлена 12 лікувально-профілактичними установами. Комунальна установа «Міська лікарня «Ізвестій» є найбільшою ЛПУ міста, яке обслуговує все населення міста і міст-супутників. Ліжковий фонд лікарні складає 200 ліжок, його структура представлена наступними підрозділами: хірургічне відділення. №1 і №2, відділенням реанімації та анестезіології, терапевтичним відділенням, кардіологічним відділенням, ЛОР-відділенням з офтальмологічними ліжками. У лікарні є допоміжні діагностичні служби: клінічна лабораторія, міська біохімічна лабораторія, міське патологоанатомічне відділення, рентгенологічне відділення, відділення функціональної діагностики та УЗД, кабінет ендоскопічних методів дослідження. Лікарня надає спеціалізовану цілодобову ургентну (невідкладну) допомогу хворим з гострою хірургічною патологією та політравмами, з гострими кардіальним станами, з термінальними станами, які потребують інтенсивної терапії, з захворюваннями ЛОР-органів і очей. Крім дорослих, лікарня обслуговує і дитяче населення міста із зазначеною патологією. Звідси зрозуміла особлива соціальна значимість міської лікарні ім. «Ізвестій» в системі охорони здоров'я м. Красний Луч.

Будівлі лікарні представлені головним корпусом (1955 рік побудови), кардіологічним корпусом (_______), лабораторним корпусом (______), патологоанатомічних корпусом (__________) і гінекологічним корпусом (____), структурно відносящімуся до міського пологового будинку, але знаходиться на території МЛ ім.«Ізвестій». Будинки побудовані з цегли. Товщина стін до 1,2 метра, теплоізоляція низька. 334 віконних отворів виконано старими дерев'яними рамами з терміном служби 20 - 30 років. Дах чотирьохскатний, покрита руберойдом і азбестоцемент (шифер).Місцями є аварійні ділянки на даху, не виконують функції гідро-та теплоізоляції. Загальна стану будівель визнано відносно задовільним.

Електроживлення лікарні здійснюється єдиною індивідуальною лінією РЕЗ від ТП, що знаходиться на території лікарняного двору.Живлення 0.38 / 0,22 кВ. Максимальна електрична потужність 200кВт / ч. Кабельне господарство вкрай зношене. Зовнішнє і внутрішнє освітлення здійснюється освітлювальними приладами з лампами розжарювання 577 і 124 енергозберігаючими лампами.Для стерилізації режимних приміщень (операційних, перев'язувальних) використовуються 16 кварцових ламп.

Водопостачання централізоване, за графіком, що створює об'єктивні незручності для функціонування об'єкта.Гаряче водопостачання локальне за рахунок бойлерного електропідігріву води, що є енергетично не ефективним і накладає додаткове навантаження на електропроводку. Водовідведення представлено централізованою каналізацією. Внутрішня водопровідно-каналізаційна розводка в 2011р.частково замінено на пластикові труби, замінено до 40% санітарно - технічних точок.

Теплопостачання лікарні здійснюється газової модульної котельні, побудованої в 2011р. Система опалення водяна, закритого типу, виконана з металевих труб.Обігрівальні прилади: чавунні радіатори (76 шт.), Сталеві конвекційні радіатори (22 шт.) І регістри (опалювальні прилади з гладких металевих труб) 239 шт., Що природно позначається на істотному зниженні тепловіддачі і значному збільшенні обсягу теплоносія (води).Стан системи опалення у всіх корпусах задовільний, в головному корпусі, лабораторії та патологоанатомічне корпусі в 2011р. проведено капітальний ремонт системи. Тепломережі підземні, протяжністю 300 м, утеплені на всьому протязі трьома шарами теплоізолюючого матеріалу.

Таким чином, як видно з представленого опису лікарня має значний потенціал енергозбереження.Щомісяця можна економити тисячі бюджетних гривень за рахунок зменшення споживання енергетичних і водних ресурсів, насамперед шляхом впровадження інноваційних енергоефективних проектів та інтеграції ресурсозберігаючих технологій.

Соціальний та економічний аспекти вирішення проблеми у проектний спосіб.

Цільові групи проекту: населення краснолуцької міської громади (потенційні паціенти лікарні) і медпрацівники МЛ ім «Ізвестій».

Підставами для визначення цільових груп є обсяг медичного обслуговування всьго населення міста.

Даний проект відповідає напрямам Конкурсу, бо завдяки його реалізації вирішується надактуальна на сьогодні проблема загальнодержавної стратегфїї – впровадження інноваційних ресурсозберігаючих технологій і перехід до енергоефективної моделі економіки.