Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка_RP_КР.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
06.05.2019
Размер:
206.85 Кб
Скачать

Тема 12. Стимулювання розвитку персоналу

Сутність систем заробітної плати за знання та рівень компетенції персоналу організації. Важлива роль у забезпеченні розвитку персоналу надбавок до заробітної плати працівників за високу професійну майстерність, високі досягнення в праці, знання та використання в роботі іноземних мов, за наукові ступені і вчені звання.

Методи нематеріального стимулювання розвитку персоналу в умовах ринкової економіки. Програми гуманізації праці, збагачення змісту праці, залучення персоналу до управління виробництвом.

Стимулювання роботодавців щодо розвитку персоналу організації. Роль Державної служби зайнятості в стимулюванні роботодавців щодо розвитку персоналу організації. Вплив чинного законодавства на стимулювання професійного розвитку персоналу підприємства.

Зарубіжний досвід стимулювання розвитку персоналу організації. Механізм стимулювання розвитку персоналу організацій в Україні.

Мета та завдання підготовки курсової роботи

Мета підготовки курсової роботи полягає у поглибленні теоретичних знань та закріпленні практичних навичок, отриманих в процесі вивчення курсу “Управління розвитком персоналу”.

Виконання курсової роботи дає можливість навчитися самостійно працювати з різними інформаційними джерелами, реферувати матеріали періодичної літератури, поглиблено вивчити основні питання курсу і на підставі цього зробити самостійні обґрунтовані висновки щодо управління розвитком персоналу в сучасній організації.

Відповідно, в процесі підготовки курсової роботи студент повинен глибоко і всебічно висвітлити актуальні проблеми обраної теми, з’ясувати її зв’язок з проблематикою розвитку персоналу в організації.

При написанні курсової роботи студент повинен обов’язково посилатися на авторів і ті джерела, з яких запозичені матеріали, або результати проведених наукових досліджень. Разом з цим, студент повинен викласти і власні погляди з основних питань теми.

В цілому, курсова робота є підсумком вивчення теоретичного курсу, а також результатом самостійного комплексного дослідження одного з актуальних напрямків в сфері кадрового менеджменту – управління розвитком персоналу .

Завдання підготовки курсової роботи наступні:

  • поглиблення і систематизація теоретичних знань з дисципліни “Управління розвитком персоналу”;

  • формування вмінь та навичок самостійного аналізу тенденцій та ситуацій, які виявляються в кадровій сфері;

  • розвиток вмінь щодо прийняття обґрунтованих кадрових рішень з урахуванням стратегічних пріоритетів розвитку організації.

З огляду на це, виконана курсова робота повинна містити в собі ґрунтовний аналіз теоретичного матеріалу з обраної теми, а також ряд змістовних рекомендацій, які частково або повністю можуть бути використані в практичній діяльності.

Теоретичний розділ студенти денної та заочної форм навчання виконують на основі використання літературних джерел та наукових праць, які відображають світовий та вітчизняний досвід з теми роботи. Аналітичний розділ курсової роботи формується на основі аналізу фактичного матеріалу конкретного підприємства, яке і виступає пріоритетним об’єктом пропозиційного розділу. Тобто пропозиції, викладені в межах третього розділу, повинні базуватись на систематизації теоретичного матеріалу, застосуванні отриманої аналітичної інформації та спрямовуватись на розв’язання тих гострих проблем, які виявляються в сфері управління розвитком персоналу в межах конкретного підприємства.