Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НМК Операційний менеджмент+.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
05.05.2019
Размер:
232.45 Кб
Скачать

Розподіл балів, присвоюваних студентам (слухачам):

Модуль 1

(поточні контрольні роботи)

Модуль 2

(реферат)

Екзамен

Сума

Змістовий модуль

I

Змістовий модуль

II

15

25

100

30

30

Т 1

Т 2

Т 3

Т 4

Т 5

Т 6

Т 7

Т 8

7

8

7

8

7

8

7

8

Шкала оцінювання:

90–100 балів - відмінно (А);

75–89 балів - добре (ВС);

60–74 балів - задовільно (DE);

35–59 балів - незадовільно, необхідно виконати додаткову роботу (FX);

1–34 балів - незадовільно, необхідна значна подальша робота (F).

Змістовий модуль 1 Організація та основні елементи операційного менеджменту Тема № 1

Операційний менеджмент як різновид функціонального менеджменту

Поняття та місце операційного менеджменту в структурі менеджменту організацій. Особливості операційного менеджменту; цілі та основні завдання. Принципи, функції та методи операційного менеджменту. Зміст основних функцій операційного менеджменту. Операційне середовище. Поняття підприємства, його ознаки та види. Виробництво як процес перетворення ресурсів організації у вихідну продукцію.

Тема № 2

Операційна система організації”

Поняття операційної системи організації. Структура виробничого процесу. Задачі виробничого процесу. Види виробничих процесів їх структура в операційній діяльності. Поняття предмету праці. Вироби їх характеристика та класифікація. Поняття виробничого циклу. Типи виробництв та їх ознаки. Системи серійного виробництва. Системи масового виробництва. Системи з безперервним процесом. Поняття коефіцієнту закріплення операцій. Спеціалізація виробництва. Кооперування та концентрація виробництва продукції.

Комбінування виробництва як метод підвищення продуктивності операційної системи.

Тема № 3 “Операційна стратегія підприємства”

Сутність та етапи розробки операційної стратегії. Операційні пріоритети. Формування стратегії виробництва товару. Застосування «дерева рішень» у проектуванні товару або процесу. Види операційних стратегій підприємства. Особливості формування та впровадження різних операційних стратегій. Методи оцінки ефективності операційних стратегій підприємства. Технічна та соціальна політика підприємства. Етапи, методи та задачі формування технічної політики підприємства. Зміст та структура елементів соціальної політики підприємства. Проблема вибору операційної стратегії підприємства за умов технічної та соціальної політики.

Тема № 4

Операційна діяльність: організаційний аспект”

Поняття операційної діяльності підприємства. Операційні процеси організації - динамічна основа функціонування та розвитку операційної системи. Принципи організації та складність операційних процесів. Типи операційних процесів, їх ознаки. Організаційно-правовий аспект операційної діяльності. Побудова організаційних структур управління.