Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
вправи_логіка.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
01.05.2019
Размер:
390.14 Кб
Скачать

6. Визначте помилки, якщо вони є, в наступних індуктивних міркуваннях.

  1. Власник компанії був не задоволений роботою декількох осіб з відділу кадрів і висловив судження: «Ваш відділ погано працює».

  2. Багато офісних працівників більшість робочого часу проводять за комп'ютером. Отже, всі офісні працівники весь час працюють з комп'ютером.

Аналогії

1. Визначте, у яких випадках представлений умовивід є аналогією.

1. Економічна система США була очищена від неефективних підприємств. Це було досягнуто за рахунок механізму відкритої конкуренції Всі ознаки, характерні для даного процесу співпадають з функцією санації. Цілком можна припустити, що саме санація здійснює очищення економіки країни від збиткових підприємств.

2 Процес пристосування багатств природи до потреб людей означає взаємодію людини з природним середовищем. Забезпечити власні потреби у повному обсязі самостійно надзвичайно важко. Саме цей фактор певною вірою визначив спеціалізацію виробництва, наряду з обмеженістю ресурсів, а отже й ефективністю виробництва. Тому й виникають економічні відносини, що вирішив проблему задоволення потреб людини на первинному етапі. Розвиток світової економіки відбувається швидкими темпами. Численні досягнення зв'язку та транспорту, поширення освіти скорочують простір й час, призводять до швидкого поширення технологій. Внаслідок цього змінюється співвідношення сил у світовій економіці, виникають та припиняють існування нові галузі, змінюються орієнтири й переваги, сама ідея національної економіки, тобто відбувається руйнівний процес, що дістав назву економічної тектоніки.

Однак, на відміну від спеціалізації виробництва на первинному етапі розвитку, зараз спостерігаються процеси орієнтовані на встановлення більш тісних зв'язків та поширення інтеграційних процесів.

3. Надлишок доходів над витратами, який отримано внаслідок реалізації прийнятого підприємницького рішення щодо виробництва й поставки на ринок товару зріс удвічі. Отже, зі збільшення підприємницького прибутку витрати також подвояться

4. У країнах Східної Європи та колишнього СРСР об'єктивними причинами роздержавлення і приватизації було надмірне одержавлення економіки. Наприклад, у СРСР, у тому числі в Україні, 92% Власності на засоби виробництва належало державі, в Угорщині частка держави в основних фондах становила 90%, у Чехії - 98% усього майна було власністю держави. Роздержавлення та приватизація • мали подолати відчуженість найманих працівників від засобів виробництва, поєднати власність і працю, прискорити завдяки цьому соціально-економічний прогрес, істотно підвищити життєвий рівень населення. Зважаючи на початкові умови, проміжні показники та мету роздержавлення, можна стверджувати, що механізми приватизації у вище вказаних країнах ...

5. Кожен підприємець за кінцеву мету встановлює отримання прибутку у найбільшому можливому за даних обставин обсязі. У прийнятті рішень він керується засадами логіки підприємницької діяльності. Отже саме ця форма мислення забезпечує отримання прибутку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]