Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
robota_z_menedzhmentu.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
1.02 Mб
Скачать
  1. Стратегія управління людськими ресурсами.

Як вже зазначалося, у КФУ проходить стимулювання професійної спеціалізації керівників та співробітників фірми.

Мотивом для праці є премії та винагороди за хорошу роботу: система визнання (програма оцінки професійної діяльності) та винагородження як окремих працівників, так і команди за досягнення у професійній діяльності, виконання робочих проектів та інших завдань на рівні, що перевищує встановлені очікування та ін.. винагородження можуть бути як матеріальні, так і цінні нематеріальні.

Також керівництво компанії зосереджує увагу на професійному розвиткові працівників. Управління людськими ресурсами в КФУ важливе так само, як і управління бізнесом. Компанія пропонує численні можливості та перспективи професійного розвитку (розвиток на робочому місці, коучинг, самоосвіта, навчання).

Для набору нових працівників КФУ залучає програми стажування. Крафт Фудз Україна запрошує студентів та випускників прийняти участь у оплачуваній програмі стажування. У процесі програми стажери беруть участь у справжніх бізнес проектах, вирішують справжні бізнес задачі; долучаються до програми навчання та розвитку у компанії (протягом року кожен стажер отримує план розвитку із визначеними цілями та завданнями, а також програмою тренінгів); розвивають свої функціональні та особистісні компетенції

Ставлення до управління персоналом у компанії можемо побачити у наступній цитаті голови правління КФУ Юрія Логуша: «Якщо читати психологічну літературу, що вчить, як виховувати дітей, то найкращий спосіб виховати повноцінну людину, яка працює на максимальний відсоток свого потенціалу, - це її заохочувати й винагороджувати. І рідко коли застерігати та повчати. Якщо поведінка її є в чомусь невідповідною, краще не звертати на це уваги, а зосереджуватися на тому, що добре. Тоді в «балансі» людини починає переважати конструктивний напрямок». Стандарти, за якими оцінюють професійну діяльність працівників, дійсні не лише в межах «Крафт Фудз Україна». І тому, якщо працівник успішно працює в Україні, він зможе себе зарекомендувати і в будь-якій компанії «Крафт Фудз» по всьому світу. Отже, кожен працівник упевнений, що за умов плідної праці, саме в цій компанії йому буде забезпечено довгостроковий кар’єрний розвиток. І ця обставина теж «тримає» людей у «Крафті»[2].

  1. Тип корпоративної культури.

Корпоративна культура за змістом є системою цінностей, які дають змогу зрозуміти, що обстоює організація, як вона провадить свою діяльність, що вважає пріоритетним.

Корпоративними цінностями «Крафт Фудз Україна», як зазначено на офіційному сайті компанії, є:

  • Інновації: створювати нові ідеї, що допомагатимуть задовольняти потреби споживачів.

  • Якість: пропонувати кращу якість продукції.

  • Безпека: дотримуватися найвищих стандартів у всьому.

  • Повага: турбуватися про людей на навколишнє середовище.

  • Чесність: вести бізнес за етичними принципами чесності й довіри.

  • Відкритість: прислуховуватись до ідей і думок, сприяти встановленню відкритого діалогу.

На мою думку , для КФУ характерна «культура завдань» (або «культура Афіни»), для якої характерне об’єднане досягнення поставлених цілей та розвиток персоналу разом з організацією. Тут на першому місці стоїть результат команди, а вже потім індивідуальні цілі, а кар’єра працівника залежить від його можливості виконувати усе складніші завдання. Так як КФУ є глобальною компанією, то виведення на перше місце пріоритетів компанії є обов’язковим принципом, без якого воно не досягло б сьогоднішніх масштабів ринку.

Також можна зазначити наявність елементів «культури особистості». Цей тип культури характеризується як «люди та їх інтереси у центрі столу». Організація цього типу є самодостатньою. В даній компанії працівники ніколи не роблять того, що суперечить їхній системі цінностей, а колеги, по суті, є партнерами.

Керівник компанії Юрій Логуш вважає, що : «Кожен сучасний керівник прагне до того, щоб його компанія посіла позицію лідера, хоча б у своїй ніші чи категорії. Це можливо лише в тому випадку, якщо компанія сама виховує лідерів. Не бійтеся давати працівникам свободу дій. Це рухає уперед і саму людину і весь бізнес»[3].

Так як КФУ прагне до залучення на роботу та утримання кваліфікованих, творчих та упевнених в собі спеціалістів, то вона надає працівникам певний рівень свободи для подальшого розвитку та можливості прийняття творчих та неординарних рішень у складних питаннях.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]