Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
robota_z_menedzhmentu.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
1.02 Mб
Скачать

5. Міжнародні та культурні чинники, які враховує організація у своїй діяльності.

Крафт Фудз є міжнародною компанією, яка має гілки у багатьох країнах світу, однією з яких є «Крафт Фудз Україна».

В рамках своєї діяльності «Крафт Фудз Україна» підтримує міжнародні зв’язки з компанією-власником, а також імпортує сировину для виготовлення продукції з-за кордону (Швейцарія, компанія «Taloca»).

Щодо культурних чинників, то КФУ як компанія, що розташована на території України, повинна пам’ятати про основні підвалини української культури. Наприклад, більшість українців дотримується посту перед Великоднем та Різдвом. Так як шоколадні вироби та чіпси не можна вживати під час посту, переважна частина продукції КФУ втрачає свій попит. Тому на час посту варто зменшувати виробництво марок цих продуктів.

Шоколад MILKA позиціонує себе як шоколад, «виготовлений з найкращого альпійського молока». Це є новинкою на ринку українського шоколаду, тому виглядає оригінально та екзотично, що сприяє попиту на нього.

Українцям притаманне позитивне ставлення до благодійницької діяльності та меценатів. КФУ відома своєю благодійною діяльністю. В 2008 році ЗАТ «Крафт Фудз Україна» надало благодійну допомогу на суму близько 2 100 000 грн. на реалізацію проектів на територіях, де розташовані підприємства компанії, а також у вигляді своєї продукції. Серед них у вигляді матеріальної допомоги було надано близько 500 000 грн. також компанія передала на благодійність більше 65 тонн продукції на суму, більше 1,6 мільйона грн.

  1. Місія організації.

На сайті компанії сформована наступна місія: «Метою компанії «Крафт Фудз» є допомагати людям в усьому світі харчуватися та жити краще. Таку ж мету має благодійницька діяльність компанії»[1]

Цю місію можна переформулювати так:

Створення високоякісних продуктів харчування (цільовим пунктом компанії є прагнення стати першим природним вибором для свої клієнтів, споживачів та співробітників); привернення уваги до компанії і формування позитивного іміджу за допомогою участі у благодійницьких заходах.

  1. S WOT-аналіз організації.

Сильні сторони

  • Широка цільова аудиторія – діти та підлітки

  • Висока якість продукції

  • Екологічна безпека виробничих процесів

  • Р озповсюдження по всій території України

  • Лідерство на ринку

М ожливості

  • зростання цільової аудиторії внаслідок демографічних змін в Україні

  • з міна уподобань споживачів на користь продукції КФУ

  • збільшення купівельної спроможності покупців

  • поява нових партнерів

  • в иникнення нових виробничих технологій

Слабкі сторони

  • відсутність власної сировини

  • н едостатня популярність деяких торгових марок («Трибіт»)

Перешкоди

  • політична нестабільність, неефективна податкова система, постійні зміни законодавчої бази

  • збільшення кількості конкурентів, що виробляють аналогічну продукцію та реалізують її на тому ж ринку

  • дефіцит сировини

Сильні сторони:

Висока якість продукції.

Безпека та якість продукції є одним з пріоритетів Крафт Фудз Україна. Світові стандарти безпеки та якості, яких дотримується компанія, не тільки відповідають державним вимогам, а й у декількох параметрах перевершують їх. Внутрішні стандарти в корпорації часто є жорсткішими за державні вимоги. На фабриках ЗАТ «Крафт Фудз Україна» впроваджено такі стандарти якості: ISO 14001:2004, HACCP, добра виробнича практика. Для дотримання цих стандартів КФУ використовує та впроваджує найкращі технології у сфері розробки, закупівлі сировини, інгредієнтів, виробництва та дистрибуції продукції. Також проводиться комплексне навчання відповідних співробітників з питань якості та безпеки харчової продукції. Крім того, КФУ тісно співпрацює з постачальниками для того, щоб інгредієнти, сировина, пакування для продукції відповідало найвищим стандартам якості.

Екологічна безпека виробничих процесів.

Вишгородська філія «Крафт Фудз» прийняла рішення про необхідність технічної модифікації власних очисних споруд з метою досягнення встановлених державою нормативів для скиду стічних вод. Зокрема збільшені потужності очисних споруд, розширена біологічна стадія водо очистки і т.д. Нині КФУ працює над завершенням проекту з модернізації комплексу очисних споруд Вишгородської філії. На наступний рік уже заплановано низку проектів на зниження використання води у виробництві, зменшення кількості відходів, підвищення енергійної ефективності виробництва тощо.

Також серед досягнень КФУ на екологічній ниві слід зазначити:

  • мінімальний вміст транс-жирних кислот

  • розширене маркування продукції

  • покращення пакування продукції, вдосконалення маркетингової практики

  • невикористання генно-модифікованих організмів у рамках програми «За здоровий спосіб життя»

Розповсюдження по всій території України

Крафт Фудз Україна має широку мережу розповсюдження по всім регіонам України.

Лідерство на ринку.

На сьогоднішній день КФУ є лідером на ринку в усіх трьох категоріях, в яких представлено продукцію компанії: кава, шоколадні вироби, солоні снеки.

Широка цільова аудиторія – діти та підлітки.

Так як основними продуктами, які виробляє КФУ є чіпси та шоколадні вироби, цільовою аудиторією вважатимемо дітей та підлітків.

Слабкі сторони:

Відсутність власної сировини.

Какао-сировина постачається швейцарською компанією «Taloca», яка займається закупівлею сировини на світовому ринку та її доставками на всі фабрики корпорації.

Недостатня популярність деяких торгових марок.

Згідно з опитуваннями, шоколадний батончик «Трибіт» не користується популярністю на фоні конкурентних шоколадних виробів та має низький рівень продажу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]