Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичні вказівки бакалавр 2.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
28.04.2019
Размер:
35.91 Mб
Скачать

5. Організація дипломного проектування

Керівниками дипломної роботи призначаються викладачі кафедри КІТП.

Для консультації студентів з питань економіки і організації виробництва, технології, охорони праці і техніки безпеки призначаються викладачі з цих кафедр університету. Консультанти керують виконанням відповідних розділів ДР, перевіряють виконану роботу студентів, про що засвідчують підписом на титульному листі пояснювальної записки, технічному завданні та на графічних листах, що відносяться до певного розділу.

Керівник ДР разом із студентом складає завдання на роботу, що містить технічні умови на розробку роботи, перелік розрахунків, кількість і назву креслень графічної частини і терміни закінчення всієї роботи.

Підписане керівником завдання передається на кафедру, затверджується завідуючим кафедрою, а потім повертається дипломнику.

Керівник роботи надає систематичні (не рідше за раз в тиждень) консультації, контролює графік виконання роботи і в разі його порушення повідомляє керівництво кафедри. Деканат факультету і завідувач кафедрою здійснюють регулярний контроль за ходом дипломного проектування, забезпечують необхідний методичний інструктаж керівників ДР. Закінчена робота, підписана студентом і консультантами, представляється керівникові не пізніше ніж за два тижні до захисту.

За прийняті в роботі технічні рішення і за правильність розрахунків відповідає дипломник - автор проекту.

Необхідна перевірка документації забезпечується наступними видами контролю:

  • контроль технічний – перевірка прийнятих рішень з точки зору їх технічної доцільності – відповідальний керівник ДР;

  • контроль технологічний - виконується перевірка коректності використовування та розробка документації згідно ЄКТД - відповідальний керівник ДР;

  • нормоконтроль – забезпечення в розробленій конструкторській документації на виріб норм і вимог діючих стандартів і встановлених технічних нормативів, а також використання принципів конструктивної спадкоємності і редакційно-графічне оформлення документів – відповідальний нормоконтролер кафедри КІТП.

Керівник ДР перевіряє і підписує пояснювальну записку, графічні листи і пише відгук на роботу (див. додаток Г2).

За один-два тижні до початку роботи ДЕК дипломна робота, завдання, анотація і відгук керівника пред’являються дипломником в переглядову комісію попереднього захисту на кафедру КІТП, яка встановлює відповідність змісту ДР технічному завданню, правильність та якість оформлення матеріалів. При невиконанні завдання на проектування або при невідповідності вимогам до дипломної роботи комісія передає свої висновки на розгляд завідуючому кафедрою, який приймає остаточне рішення про можливість допуску до захисту роботи в ДЕК.

Після попереднього захисту проект, підписаний керівником і консультантами, направляється на рецензію за 4-5 днів до захисту. Список рецензентів затверджується наказом по університету за рекомендацією кафедри і деканату до початку роботи ДЕК. Рецензентами можуть призначатися фахівці, за профілем ДР, що працюють в науково-дослідних і промислових організаціях.