Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
293 КУРСОВА ПЕДАГОГІЧНА ПСИХОЛОГІЯ БАКАЛАВР.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
22.04.2019
Размер:
1 Mб
Скачать
    1. Написання курсової роботи

Відповідно до розробленого і погодженого з керівником плану студент висвітлює кожне з передбачених у ньому питань. При цьому він, як правило:

  • наводить і розглядає різні погляди щодо центральних проблем заявленої теми окремими науковцями та практичними психологами;

  • визначає свою позицію щодо спірних проблем, підтримуючи одну чи кілька з висловлених точок зору або формулюючи свою власну точку зору з наведенням відповідних аргументів;

  • аналізує відповідні теоретичні концепції або матеріали інших першоджерел;

  • використовує матеріали психолого-педагогічної практики, інші матеріали ілюстративного характеру (статистичні дані, узагальнення, результати власних спостережень та розрахунків тощо);

  • висловлює власні думки щодо наявного стану справ та його вдосконалення сучасними психолого-педагогічними засобами;

  • формулює подальші перспективи дослідження теоретичного та емпіричного характеру.

Використовуючи в курсовій роботі практичні матеріали або теоретичні положення інших авторів, студент має посилатись на відповідні джерела. Не допускаються так звані «запозичення», коли матеріали або положення видаються за власний доробок студента. Не можна також допускати суцільного цитування відповідних джерел чи іншого їх надмірного використання, коли «питома вага» такого використання в курсовій роботі перевищує 50 %.

Список літератури (бібліографічний апарат) в курсовій роботі – це ключ до джерел, якими користується автор при її написання. Він свідчить про сутність обізнаності студента в літературі з теми роботи.

Бібліографічний список – це елемент бібліографічного апарату, який містить бібліографічні описування використаних джерел і вміщується після висновків. Такий список є складовою частиною курсової роботи, відображає самостійну творчу роботу її автора, дозволяє оцінити ступінь фундаментальності проведеного дослідження.

До бібліографічного списку не включаються ті джерела, на які немає посилань в тексті і які фактично не були використані студентом.

Список використаних матеріалів може формуватись відповідно логіці викладу роботи або за алфавітом.

Найбільш доцільним є алфавітний спосіб розміщення літературних джерел, коли прізвища авторів і назв (якщо автор не зазначений) розміщуються за алфавітом.

За алфавітним способом розташування літературних джерел їх список не нумерується.

До цього списку включаються підручники, посібники, монографії, збірники наукових праць, їх складові частини, статті, тези доповідей, дисертації, автореферати дисертацій тощо.

Оформлення списку бібліографічних джерел є останнім етапом написання першого варіанта курсової роботи, який подається студентом для ознайомлення (перевірки) своєму науковому керівнику.

    1. Врахування зауважень керівника та остаточне оформлення курсової роботи

Студент повинен врахувати сформульовані науковим керівником курсової роботи конкретні зауваження. Залежно від характеру та змісту зауважень він виправляє змістовні, стилістичні та орфографічні помилки, доповнює курсову роботу новими положеннями, у разі необхідності використовує додаткові матеріали теоретичного або практичного змісту, уточнює чи змінює свою позицію щодо спірних проблем тощо. Після цього за погодженням з керівником студент може передати йому для ознайомлення другий (повторний) варіант своєї курсової роботи або лише тих її частин (фрагментів), яких були зроблені найбільш істотні зауваження.

Результатом цієї роботи має бути остаточний варіант курсової роботи, погоджений з керівником і оформлений відповідно до встановлених вимог. Разом з вигуком керівника він подається на кафедру і реєструється в журналі.