Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
293 КУРСОВА ПЕДАГОГІЧНА ПСИХОЛОГІЯ БАКАЛАВР.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
22.04.2019
Размер:
1 Mб
Скачать
    1. Терміни здачі та рецензування курсових робіт

Термін подання підготовленої і належним чином оформленої курсової роботи на кафедру для рецензування визначається з урахуванням навчального плану відповідної форми навчання та особливостей його виконання в поточному навчальному році. Термін подання курсових робіт на відповідну кафедру встановлюється Вченою радою університету за пропозиціями кафедр і методичної комісії. Кафедри приймають курсові роботи на рецензування лише в межах установленого Вченою радою терміну.

Прийом курсових робіт кафедрою після встановленого терміну можливий лише за наявності поважних причин затримки й з письмового дозволу декана факультету чи його заступника за попередньою згодою завідувача відповідної кафедри.

Рецензування курсових робіт здійснюється відповідно до педагогічного навантаження викладачами кафедри. Списки рецензентів затверджуються на засіданні кафедри не пізніше ніж за місяць до початку захисту курсових робіт.

  1. Виконання курсової роботи

Після затвердження теми курсової роботи та призначення керівника студент працює над її виконанням. Як правило, ця робота включає такі етапи:

  • попереднє ознайомлення з джерелами;

  • визначення предмета та меж дослідження i складання плану роботи;

  • збір необхідних для написання курсової роботи матеріалів та їх опрацювання;

  • написання курсової роботи;

  • врахування зауважень наукового керівника та остаточне оформлення курсової роботи.

    1. Попереднє ознайомлення з джерелами

Таке ознайомлення включає опрацювання відповідних розділів підручників та навчальних посібників, наукових монографій та статей у фахових виданнях, роботу з бібліографічними довідниками, бібліотечними каталогами тощо.

Результатом проведеної роботи має бути складання систематизованого списку бібліографії з теми курсової роботи. У подальшому цей список повинен постійно уточнюватись та доповнюватись.

    1. Визначення предмета та меж дослідження

Цей етап виконання курсової роботи має на меті з’ясування та встановлення кола питань, які мають бути в ній розглянуті. Для цього студент повинен опрацювати основні теоретичні джерела з теми курсової роботи, проконсультуватись з керівником і сформулювати конкретні питання, які на його думку, мають становити основний зміст курсової роботи.

Результатом цього етапу має бути складений у встановленій формі і погоджений з керівником план курсової роботи.

    1. Збір та опрацювання матеріалів, необхідних для написання курсової роботи

Як правило, така робота проводиться студентом під час навчально-виробничої практики. Зміст її залежить від характеру тих питань, якім мають бути розглянуті в курсовій роботі.

Якщо розгляд зазначених питань передбачає використання матеріалів психолого-педагогічної практики, основне завдання студента під час навчально-виробничої практики – зібрати такі матеріали. Перш за все це стосується емпіричних матеріалів, які бажано узагальнити за спеціально розробленою та погодженою з керівником дипломної роботи програмою дослідження.

Результатом проведеної на цьому етапі роботи має бути зібраний і опрацьований студентом практичний та інший матеріал для безпосереднього написання курсової роботи.