Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Банкротство (т.12-13).doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
21.04.2019
Размер:
501.25 Кб
Скачать

Рішення:

1.ЗУ Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом регулює відносини, що складаються під час провадження справи про банкрутство.

Ст. 18: Право схвалюватиплан санації надано комітетові кредиторів. План санації вважається схваленим, якщо на засіданні комітету кредиторів таке рішення було підтримано більш як половиною голосів кредиторів - членів комітету кредиторів.

2.Ст. 18: Господарський суд затверджує план санації боржника, про що виноситься ухвала, яка може бути оскаржена у встановленому порядку.

3. З метою відновлення платоспроможності та задоволення вимог кредиторів боржника план санації може передбачати продаж майна боржника недержавної власності як цілісного майнового комплексу.

Заходи до забезпечення вимог кредиторів стосовно майна боржника, яке підлягає продажу згідно з планом санації, скасовуються ухвалою господарського суду.

Сума, одержана від продажу майна боржника недержавної власності як цілісного майнового комплексу, включається до складу майнових активів боржника. Продаж майна боржника недержавної власності як цілісного майнового комплексу провадиться на відкритих торгах.

Керуючий санацією виступає організатором торгів або залучає для цих цілей спеціалізовану організацію.

Задача 7

Керівник ТОВ "Злата" Сидорчук А. К. після прийняття господарським судом постанови про визнання ТОВ "Злата" банкрутом був позбавлений повноважень щодо управління товариством і звільнений у зв'язку з і банкрутством підприємства. Вважаючи такі дії незаконними, Сидорчук А. К. І звернувся з позовом до суду про поновлення на роботі.

Чи підлягають задоволенню позовні вимоги Сидорчука А. К.? Обґрунтуйте відповідь, посилаючись на відповідні положення чинного законодавства України.

Рішення:

ЗУ Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом регулює відносини, що складаються під час провадження справи про банкрутство.

У відповідності до п.2 ст.23 Закону з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури:

  • припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управлінням та розпорядження майном ( якщо це не було зроблено раніше);

  • керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, про що робиться запис у його трудовій книжці.

Тут законодавець чітко вказує на формулювання причини звільнення «у зв'язку з банкрутством підприємства» за п.1.ст.40 Кодексу.

Таким чином немає підстав для задоволення вимог позивача.

Задача 8

Господарським судом в порядку, передбаченому статтями 47-49 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" введена ліквідаційна процедура по справі про визнання банкрутом суб'єкта підприємницької діяльності - громадянина Архипенка І. І.

1. Чи має право господарський суд порушити справу про банкрутство стосовно фізичної особи - суб'єкта підприємницької діяльності?

2. В яких випадках відкривається ліквідаційна процедура та її етапи?

3. Які наслідки визнання боржника банкрутом?

4. Які повноваження ліквідатора в ліквідаційній процедурі?

5. Який порядок виявлення та оцінки ліквідаційної маси?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]